Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Kulturama Gymnasium

Våra program
Kulturama Gymnasium

Infokvällar och Öppet hus!

Läs mer här

Kulturama Gymnasium

Våra program
Kulturama Gymnasium

Infokvällar och Öppet hus!

Läs mer här

Kulturama Gymnasium

Våra program

Välkommen till Kulturama Gymnasium!

Det är något unikt med Kulturama. Här får man vara sig själv. Det är två meningar som vi ofta hör från våra elever när de beskriver skolan, och det är vi glada och stolta över. Att trivas under sin gymnasietid handlar både om att välja rätt program och att hamna i rätt miljö. Gymnasieåren är en viktig tid i livet och att få utveckla sina intressen kan vara avgörande oavsett vad man kommer göra senare.

Hos oss kan du gå det estetiska programmet eller naturvetenskapsprogrammet med särskilda varianter inom estetiska uttryck. Båda programmen ger högskolebehörighet. Kombinationen av estetiska och teoretiska studier bidrar till att du får en lustfyllt, omväxlande och utmanande gymnasietid.

På estetiska programmet kan du välja mellan nio olika profiler:

 • Artist & musiker - Huvudinstrument
 • Singer/songwriter
 • Teater
 • Musikproduktion
 • Musikal
 • Dans
 • Film
 • Foto
 • Konst & Design

Det naturvetenskapliga programmet kombinerar det bästa av två världar för dig som gillar det vetenskapliga djupet men också har ett estetiskt intresse. Inriktningen på naturvetenskapsprogrammet är samhälle och vi erbjuder tre särskilda varianter att kombinera med naturvetenskap:

 • Bild
 • Dans
 • Musik

Varje läsår har vi flera elever som väljer att flytta till Stockholm för att gå hos oss. Det tar vi som ett högt betyg. På skolan arbetar vi alla för att våra elever ska få tre lärorika och givande år under sin studietid.

Kom gärna på våra öppna hus och infokvällar för att ta del av vår atmosfär eller upplev Kulturama via våra evenemang! Det går förstås även bra att kontakta oss om du har frågor.

Varmt välkommen att söka till Kulturama, om du precis som vi har ett starkt intresse för estetiska uttryck!

Mer om gymnasiet

Läs vidare om "Estetiska programmet"
Program

Estetiska programmet

Ett program för dig som vill utveckla ditt estetiska uttryck inom musik, dans, film, foto, teater, musikal eller konst

Läs vidare om "Naturvetenskapsprogrammet"
Program

Naturvetenskapsprogrammet

Ett program för dig som gillar det vetenskapliga djupet men också har ett estetiskt intresse

Läs vidare om "Om skolan"
Om skolan

Välkommen till en unik och kreativ miljö!

Vi har en unik bredd av kompetens på skolan. Tillsammans skapar vi en god grund för studier inom just ditt område och även till efterföljande studier.

Våra program

Se våra elever uppträda live!

Kommande föreställningar

I fokus

Visa föregående artikel
Läs vidare om "Louise kombinerar dans med naturvetenskap"
Gymnasiet - Natur

Louise kombinerar dans med naturvetenskap

Louise Ekman går på Kulturamas naturvetenskapsprogram med dansprofil. För henne är detta den bästa tänkbara gymnasieinriktningen då man får blanda teoretiska lektioner med estetiska. – ”Jag är väldigt sprallig och orkar inte att sitta still och dunka in fakta hela dagarna. Då är det väldigt skönt att kunna bryta av med ett estetiskt ämne och ha lite kul.”

Läs vidare om "Intervjuer med elever"
Gymnasiet

Intervjuer med elever

Några av Kulturama Gymnasiums elever fick dela med sig av sina personliga erfarenheter, tankar och känslor kring Kulturama och livet på skolan.

Läs vidare om "Det finns mycket att tycka om med musikal"
Gymnasiet - Estet

Det finns mycket att tycka om med musikal

Rebecca Klanger går andra året på Kulturama Gymnasiums estetiska program, profil Musikal. Med musikalprofilen får hon göra allt som hon tycker är kul samtidigt som hon lägger en bred grund för framtiden. – ”Musikal har den perfekta blandningen av allt. Den är inte nischad på bara en sak. Du får allt.” berättar Rebecca.

Läs vidare om "Från musikälskare till musiker"
Gymnasiet - estet

Från musikälskare till musiker

Sven Blomberg går sitt sista år på Kulturama Gymnasium, estetiska programmet med profilen Artist & Musiker och inriktning sång. Här lägger han grunden för en framtid som artist men också som musiklärare. – ”Det är det allra bästa med mitt program: att man verkligen utvecklas från att vara någon som gillar att hålla på med musik till en riktig musiker.”

Läs vidare om "Det bästa med konst och design"
Gymnasiet - Estet

Det bästa med konst och design

Ida Kriisa är profilansvarig på Konst & Design på Kulturama Gymnasium. Hon hittade tidigt kärleken till teater och har bl.a. studerat på Konstfack, där hon började uttrycka sig genom performance art. Här berättar hon om sin kärlek till att undervisa och allt du behöver veta om Kulturama Gymnasiums Konst & Design-profil.

Läs vidare om "Fotoelever samarbetar med Rituals"
Gymnasiet - Estet

Fotoelever samarbetar med Rituals

I samarbete med Rituals har våra fotoelever från Kulturama Gymnasium årskurs tre, tagit fram en fotoutställning med Rituals nya produkter som lanseras i höst. Bilderna visas upp på Rituals Pop Up-event mellan den 24-26 oktober på the Lobby i Stockholm.

Läs vidare om "Valdemar Yliaho"
Gymnasiet - Natur

Valdemar varvar naturvetenskapen med musik

När Valdemar Ylihao skulle söka till gymnasiet visste han att han ville gå ett program med natur- eller musikinriktning. Han trodde först inte att det gick att kombinera de två ämnena men när han till slut hittade Kulturama var valet enkelt. I dag går han andra året på naturprogrammet med musik som estetiskt uttryck. – ”Jag tycker det är skönt att genom de estetiska ämnena kunna göra något praktiskt mellan alla beräkningar, uppsatser och all teori.”

Läs vidare om "Ut ur konsten in i reklamvärlden"
Gymnasiet - Estet

Ut ur konsten in i reklamvärlden

Linnéa Gardefjord gick Konst och Design på Kulturama Gymnasium och arbetar idag som art director på reklambyrån King. Hon har bl.a. arbetat med Childhood, Polarpriset och ICA. Efter studenten började hon studera på lite olika utbildningar runt om i Stockholm och ägnade ett år åt att utforska sin konstnärliga ådra. — "Efter det "lalla-runt-året" insåg jag att det inte alls var konst jag skulle hålla på med."

Läs vidare om "Vad har jag gjort sedan studenten?"
Gymnasiet - Estet

Vad har jag gjort sedan studenten?

Ingrid Gräsbeck tog studenten från estetiska programmet med inriktning musikal på Kulturama Gymnasium år 2014. Men vad har hon gjort sedan dess?

Läs vidare om "SYV svarar på frågor"
Gymnasiet

SYV svarar på frågor

Lasse arbetar som studie- och yrkesvägledare (SYV) på Kulturama Gymnasium och till honom kan alla elever vända sig om de har frågor eller funderingar kring sina framtida studier och yrkesval.

Läs vidare om "Att hitta sitt eget uttryck"
Utbildning - Musikproduktion

Att hitta sitt eget uttryck

För fem år sedan flyttade Jennifer Aalto till Stockholm från Orsa. Hon började på Kulturama Gymnasium som singer-songwriter efter ha gått på musikskola hemma i Dalarna. Efter studenten kände hon att hon behövde lite mer tid för att hitta sitt musikaliska uttryck. Idag studerar hon därför musikproduktion år 2 på Kulturamas konst- och kulturutbildningar där början av en karriär som både låtskrivare och producent tagit form.

Läs vidare om "Rasmus Svärdström"
Gymnasiet - Estet

Att få dansa och göra det jag brinner för på skoltid

Dansen ger Rasmus ork och lust att ta sig igenom gymnasiet.

Läs vidare om "Elida Jansson"
Gymnasiet - Estet

Elida drömmer om att bli musikalartist

Som 15-åring började hon på Kulturama

Läs vidare om "Linnea Sidén Rosberg"
Gymnasiet - Estet

Linnea drömmer om att bli mimskådespelare

Linnea Sidén Rosberg går sista året på Kulturama Gymnasium, profil Skådespelare. I skolan har hon fått kombinera dans och teater och på så sätt har hon hittat sin väg framåt. Nu hoppas Linnea kunna uppfylla sin dröm om att jobba med rörelsebaserad scenkonst och bli mimskådespelare.

Läs vidare om "Lina lever dansdrömmen i New York!"
Gymnasiet - Estet

Lina lever dansdrömmen i New York!

Lina Jonnerhag lämnade det trygga livet i Sverige för att satsa på sin stora passion och dröm – ett liv som dansare i New York. Efter några år som verksam professionell dansare i Sverige lockade New York. En vidareutbildning i Broadway Dance Center, ett artistvisum och några års hårt slit senare är hon nu baserad i USA på heltid. Idag jobbar hon som frilansande dansare och danslärare i New York.

Läs vidare om "Axel"
Gymnasiet - Estet

Axel pendlar från Västerås till skolan varje dag

Axel tycker att intriktningen hand valt är så unik att han pendlar från Västerås till skolan i Stockholm. I framtiden hoppas han kunna arbeta med grafisk kommunikation, något som idag står på schemat i skolan varje vecka.

Läs vidare om "Fredrik Engström"
Gymnasiet

Möt Gymnasiets rektor Fredrik Engström

Fredrik Engström har varit rektor på Kulturama Gymnasium sedan hösten 2015. Han jobbade tidigare som utbildningsledare på både gymnasiet och kulturutbildningarna, och dessförinnan var han på Kulturama Grundskola i Sundbyberg.

Läs vidare om "Hilma Hedin"
Gymnasiet - Estet

Hilma fotar analogt i en digital tidsålder

Hilma går sista året på fotolinjen, estetiska programmet, ett intresse hon fått möjlighet att utveckla under sina år på skolan och nu tycker är roligare än någonsin.

Läs vidare om "Renaida Braun"
Gymnaset - Estet

Renaida har medverkat i både Idol och Melodifestivalen

Renaida Braun tog studenten från Kulturama 2016 och samma år medverkade hon i Idol. Hon har sedan haft en av de bärande rollerna i musikalen Aladdin, där hon spelade mot bl.a. Claes Malmberg och Markoolio i huvudrollerna. Och dessutom varit en av artisterna i Melodifestivalen!

Läs vidare om "Mia Gejrot"
Gymnasiet

På Kulturama är det en självklarhet att man står upp för varandra

Mia är utbildad sångpedagog och musiklärare från Musikhögskolan i Ingesund. På Kulturama är hon Utbildnings- och Gymnasielärare och undervisar i röstteknik och interpretation. Dessutom frilansar hon som sångerska i soulband, storband och som studiosångerska.

Läs vidare om "Lars Nyquist"
Gymnaset - Estet

Ger Estetiska programmet högskolebehörighet? Vår SYV berättar

Många som är intresserade av att söka till Estetiska programmet är osäkra på vilken högskolebehörighet programmet ger. Vår Studie- och yrkesvägledare Lars Nyquist reder ut begreppen.

Läs vidare om "Tidigare gymnasieelev vann Guldbagge"

Tidigare gymnasieelev vann Guldbagge

Vid Guldbaggegalan i januari 2018 tilldelades vår tidigare gymnasiefilmelev Rojda Sekersöz priset "Årets Nykomling"! Rojda Sekersöz filmdebuterade under 2017 som regissör med filmen "Dröm vidare".

Visa nästa artikel