Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Kulturama Gymnasium

Välkommen till Kulturama!

Det är något unikt med Kulturama. Här får man vara sig själv. Det är två meningar som vi ofta hör från våra elever när de beskriver skolan, och det är vi glada och stolta över. Att trivas under sin gymnasietid handlar ofta om att välja rätt program men miljön är också betydelsefull. Gymnasieåren är en viktig tid i livet och att få utveckla sina intressen kan vara avgörande oavsett vad man kommer göra senare.

Hos oss kan du gå det estetiska programmet och naturvetenskapsprogrammet och samtidigt få högskolebehörighet.

Varje läsår har vi flera elever som väljer att flytta till Stockholm för att gå hos oss. Det tar vi som ett högt betyg. På skolan arbetar vi alla för att våra elever ska få tre lärorika och givande år under sin studietid.

Kom gärna på våra öppna hus och infokvällar för att ta del av vår atmosfär eller upplev Kulturama under alla våra evenemang! Det går förstås även bra att kontakta oss om du har frågor.

Varmt välkommen att söka till Kulturama, om du precis som vi har ett starkt intresse för estetiska uttryck!

Mer om skolan

Läs vidare om “Våra program”
Våra program

Estetiska och Naturvetenskapliga programmet

Vill du gå ett program som ger högskolebehörighet och i en skola där alla elever brinner för ett eller flera estetiska ämnen? Läs mer!

Läs vidare om “Om skolan”
Om skolan

Välkommen till en unik och kreativ miljö!

Vi har en unik bredd av kompetens på skolan. Tillsammans skapar vi en god grund för studier inom just ditt område och även till efterföljande studier.

Läs vidare om “Ansökan”
Ansökan

Allt om ansökan till Kulturama Gymnasium

Här hittar du information om hur du ansöker till skolan.

Se våra elever uppträda live!

Kommande föreställningar

I fokus

Visa föregående artikel
Läs vidare om “Valdemar Yliaho”
Intervju

Valdemar varvar naturvetenskapen med musik

När Valdemar Ylihao skulle söka till gymnasiet visste han att han ville gå ett program med natur- eller musikinriktning. Han trodde först inte att det gick att kombinera de två ämnena men när han till slut hittade Kulturama var valet enkelt. I dag går han andra året på naturprogrammet med musik som estetiskt uttryck. – ”Jag tycker det är skönt att genom de estetiska ämnena kunna göra något praktiskt mellan alla beräkningar, uppsatser och all teori.”

Läs vidare om “Öppet hus”
Välkommen till

Öppet hus den 26 januari

Varmt välkommen att besöka oss på Kulturama under Öppet hus och under våra Infokvällar!

Läs vidare om “Rasmus Svärdström”
Intervju dans

Att få dansa och göra det jag brinner för på skoltid

Dansen ger Rasmus ork och lust att ta sig igenom gymnasiet.

Läs vidare om “Linnea Sidén Rosberg”
Intervju skådespelare

Linnea drömmer om att bli mimskådespelare

Linnea Sidén Rosberg går sista året på Kulturama Gymnasium, profil Skådespelare. I skolan har hon fått kombinera dans och teater och på så sätt har hon hittat sin väg framåt. Nu hoppas Linnea kunna uppfylla sin dröm om att jobba med rörelsebaserad scenkonst och bli mimskådespelare.

Läs vidare om “Lina lever dansdrömmen i New York!”
Intervju med f.d. gymnasieelev

Lina lever dansdrömmen i New York!

Lina Jonnerhag lämnade det trygga livet i Sverige för att satsa på sin stora passion och dröm – ett liv som dansare i New York. Efter några år som verksam professionell dansare i Sverige lockade New York. En vidareutbildning i Broadway Dance Center, ett artistvisum och några års hårt slit senare är hon nu baserad i USA på heltid. Idag jobbar hon som frilansande dansare och danslärare i New York.

Läs vidare om “Axel”
Intervju konst och design

Axel pendlar från Västerås till skolan varje dag

Axel tycker att intriktningen hand valt är så unik att han pendlar från Västerås till skolan i Stockholm. I framtiden hoppas han kunna arbeta med grafisk kommunikation, något som idag står på schemat i skolan varje vecka.

Läs vidare om “Fredrik Engström”
Intervju Rektor

Möt Gymnasiets rektor Fredrik Engström

Fredrik Engström har varit rektor på Kulturama Gymnasium sedan hösten 2015. Han jobbade tidigare som utbildningsledare på både gymnasiet och kulturutbildningarna, och dessförinnan var han på Kulturama Grundskola i Sundbyberg.

Läs vidare om “Hilma Hedin”
Intervju foto

Hilma fotar analogt i en digital tidsålder

Hilma går sista året på fotolinjen, estetiska programmet, ett intresse hon fått möjlighet att utveckla under sina år på skolan och nu tycker är roligare än någonsin.

Läs vidare om “Renaida Braun”
Intervju Artist & Musiker

Renaida har medverkat i både Idol och Melodifestivalen

Renaida Braun tog studenten från Kulturama 2016 och samma år medverkade hon i Idol. Hon har sedan haft en av de bärande rollerna i musikalen Aladdin, där hon spelade mot bl.a. Claes Malmberg och Markoolio i huvudrollerna. Och dessutom varit en av artisterna i Melodifestivalen!

Läs vidare om “Mia Gejrot”
Intervju lärare

På Kulturama är det en självklarhet att man står upp för varandra

Mia är utbildad sångpedagog och musiklärare från Musikhögskolan i Ingesund. På Kulturama är hon Utbildnings- och Gymnasielärare och undervisar i röstteknik och interpretation. Dessutom frilansar hon som sångerska i soulband, storband och som studiosångerska.

Läs vidare om “Lars Nyquist”
Intervju Personal

Ger Estetiska programmet högskolebehörighet? Vår SYV berättar

Många som är intresserade av att söka till Estetiska programmet är osäkra på vilken högskolebehörighet programmet ger. Vår Studie- och yrkesvägledare Lars Nyquist reder ut begreppen.

Läs vidare om “Tidigare gymnasieelev vann Guldbagge”

Tidigare gymnasieelev vann Guldbagge

Vid Guldbaggegalan i januari 2018 tilldelades vår tidigare gymnasiefilmelev Rojda Sekersöz priset "Årets Nykomling"! Rojda Sekersöz filmdebuterade under 2017 som regissör med filmen "Dröm vidare".

Visa nästa artikel