Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Inriktning estetik & media, profil film - Kulturama Gymnasium

Vill du fördjupa dig i film och jobba med ditt filmiska berättande? Vill du utveckla din förmåga inom regi, manus, kamera, ljud och redigering? På vår filminriktning får du ta del av Kulturamas långa erfarenhet av professionell filmutbildning!

Utnämnd till ”Bästa Filmskola”

Kulturama Filmgymnasium i Stockholm är unik med sin filmutbildning som håller högre nivå än något annat gymnasium med inriktning Film. Vi har blivit utnämnd till ”Bästa Filmskola” av Sveriges Kortfilmsfestival 2013, 2014, 2016 och 2017. Flera av våra tidigare elever har blivit antagna till regiutbildningen på både Stockholms Konstnärliga Högskolan och Danska Filmhögskolan.

Profilens innehåll

Utbildningens fokus är att du ska få arbeta med ditt filmiska berättande och nå en hög teknisk mognad inom manus, regi, ljus, ljud, klipp och produktion.

Film är ditt huvudämne men du får även utbildning i medieteknik, foto, konstnärlig bildgestaltning, grafisk kommunikation och webbdesign.

Du får prova på att göra berättande kortfilmer, reklamfilm och dokumentär. Efterbearbetning sker i Premiere Pro i Mac-miljö.

På Kulturama Gymnasium får du under din skoltid en egen bärbar Mac med Adobe CC.

Du har du tillgång till specialanpassade lokaler och mycket kunniga lärare.

Du har en unik möjlighet att samarbeta med våra filmstudenter på vuxenutbildningen samt gott om utrustning och generösa öppettider som dessutom ger dig möjlighet att både filma och redigera utanför ordinarie skoltid.

Utbildningen ger både allmän och utökad behörighet till högskolan.

Information för ansökan

Ansökningskod: ESEST000FI-KFG

Program: Estetiska programmet

Inriktning: Estetik och media

Profil: Film

Poängplan