Profil Låtskrivare & Artist - Kulturama Gymnasium

Älskar du att komponera egna låtar, sjunga och vill ta det till nästa nivå? Låtskrivare & Artist har ett tydligt fokus på din utveckling som sångare och låtskrivare. Du kommer få öva dig i att komponera, skriva texter och fördjupa dig i olika genrer.

Profilens innehåll

Med profilen Låtskrivare & Artist kommer du att ha ett tydligt fokus på din utveckling som sångare och låtskrivare. Du övar dig i att komponera, skriva texter och fördjupa dig inom olika genrer samtidigt som du arbetar med att utveckla din sångröst, både konstnärligt och tekniskt. Arrangering och komposition, ensemblespel, gehörs- och musiklära, musikproduktion m.m. är en del av utbildningen.

Utbildningens alla delar bildar en helhet som får dig att växa som singer-songwriter. Ensemblespelet för Låtskrivare & Artist ger en bredd som utvecklar ditt musicerande tillsammans med andra musiker. Du kommer få vana och erfarenhet av att framföra dina egna och dina klasskompisars låtar på scen vid uppspel och konserter. Som singer-songwriter har du har även möjlighet att välja ett biinstrument inom Individuellt val.

Låtskrivare & Artist-eleverna har tät kontakt med profilerna Musikproduktion och Artist & Musiker vilket ger goda möjligheter till samarbete.

Lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak.

Elever på Låtskrivare & Artist har tillgång till ensemblesalar, musikstudios, musikredigeringsrum, musikteorisalar, pianostudio, slagverksrum, övningsrum för musik och sång.

Konserter och clinics

På Kulturama får du många lärarledda lektioner i ensemblespel vilket ger kvalitet och kontinuitet. Alla lärare är aktiva musiker och sångare eller ensembleledare i musikbranschen. Det ingår flera uppspel och konserter per termin och du har årligen seminarier med nationellt och internationellt kända musiker.

Under de senaste läsåren har Kulturama ordnat "clinics" med nationellt och internationellt kända musiker som Zara Larsson, Yellowjackets, Robyn, Michael Ruff, Lisa Nilsson, Ian Haugland (Europe), Andreas Carlsson, Per Lindvall, Lars Jansson & Staffan William Olsson, Magnus Lindgren, Anna Christoffersson, m.fl.

Efter gymnasiet

Det Estetiska programmet är högskoleförberedande och ger dig möjlighet att söka vidare till högskolans eller universitetens samhällsvetenskapliga, ekonomiska, humanistiska och konstnärliga utbildningar.

Efter avslutad utbildning har du rätt kunskaper för att söka vidare till högre utbildning vid t ex Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, eller varför inte fortsätta din karriär som artist och/eller låtskrivare. Många av våra tidigare elever är numera etablerade inom ett brett fält av musikbranschen som sångare, musiker och musikproducenter.

Information för ansökan

Ansökningskod: Musik ESMUS, Singer/Songwriter

Program: Estetiska programmet

Inriktning: Musik

Profil: Artist & musiker - Singer/songwriter

Mer information om profilen Låtskrivare & Artist

Estetiska programmet

Om profilen Låtskrivare & Artist

Vill du utvecklas som sångare och låtskrivare och vill veta mer om profilen Låtskrivare & Artist? Här berättar två av eleverna på profilen Låtskrivare & Artist ...

Gymnasium23 april 2021
Läs vidare om "Om profilen Låtskrivare & Artist"