Profil Låtskrivare & Artist - Kulturama Gymnasium

Är din passion att komponera och framföra egna låtar och vill ta det till nästa nivå? Låtskrivare & Artist har fokus på din utveckling som sångare/musiker och låtskrivare. Du kommer att bredda och fördjupa ditt låtskrivande genom att skriva musik och text i olika genrer, spela dina och klasskompisarnas låtar i ensemble och framföra dem på konserter.

Profilens innehåll

I profilen ingår huvudinstrument (sång, piano eller gitarr), arrangering och komposition, ensemblespel, gehörs- och musiklära och musikproduktion. Vi erbjuder många individuella val som möjliggör att du får samma behörighet som samhälls- eller ekonomiprogrammet. Du kan även läsa biinstrument, andra estetiska kurser eller entreprenörskap som individuellt val.

Utbildningens alla delar bildar en helhet som får dig att växa som låtskrivare och sångare/musiker. Ensemblespelet ger en bredd som utvecklar ditt musicerande tillsammans med andra. Du kommer få erfarenhet av att framföra dina egna och dina klasskompisars låtar på scen vid uppspel och konserter.

Låtskrivare & Artist-eleverna har tät kontakt och samverkar med profilerna Musikproduktion och Artist & Musiker.

Lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak.

Elever på Låtskrivare & Artist har tillgång till ensemblesalar, musikstudios, musikredigeringsrum, musikteorisalar, pianostudio, slagverksrum, övningsrum för musik och sång.

Konserter och clinics

På Kulturama får du många lärarledda lektioner i ensemblespel vilket ger kvalitet och kontinuitet. Alla lärare är aktiva musiker och sångare eller ensembleledare i musikbranschen. Det ingår flera uppspel och konserter per termin och du har årligen seminarier med nationellt och internationellt kända musiker.

Under de senaste läsåren har Kulturama ordnat "clinics" med nationellt och internationellt kända musiker som Zara Larsson, Yellowjackets, Robyn, Michael Ruff, Lisa Nilsson, Ian Haugland (Europe), Andreas Carlsson, Per Lindvall, Lars Jansson & Staffan William Olsson, Magnus Lindgren, Anna Christoffersson, m.fl.

Efter gymnasiet

Det Estetiska programmet är högskoleförberedande och ger dig möjlighet att söka vidare till högskolans eller universitetens samhällsvetenskapliga, ekonomiska, humanistiska och konstnärliga utbildningar.

Efter avslutad utbildning har du rätt kunskaper för att söka vidare till högre utbildning vid t ex Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, eller varför inte fortsätta din karriär som artist och/eller låtskrivare. Många av våra tidigare elever är numera etablerade inom ett brett fält av musikbranschen som sångare, musiker och musikproducenter.

Information för ansökan

Ansökningskod: Musik ESMUS, Låtskrivare och artist

Program: Estetiska programmet

Inriktning: Musik

Profil: Låtskrivare & Artist

Poängplan

Mer information om profilen Låtskrivare & Artist

Estetiska programmet

Om profilen Låtskrivare & Artist

Vill du utvecklas som sångare och låtskrivare och vill veta mer om profilen Låtskrivare & Artist? Här berättar två av eleverna på profilen Låtskrivare & Artist ...

Gymnasium
23 april 2021
Läs vidare om "Om profilen Låtskrivare & Artist"