Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Vad roligt att du är intresserad av Kulturama Gymnasium – så här ansöker du!

Ansökan till Kulturama Gymnasium sker via din hemkommuns antagningskansli samt genom ett kompletterande färdighetsprov på plats hos oss inom respektive estetisk inriktning.

Ansök på gyantagningen.se

Du som bor i Stockholms län ansöker till Kulturama Gymnasium via Stockholms Gymnasieantagning. På deras hemsida finns all information om hur du som boende i Stockholms Län söker till gymnasieskolan.

Sista ansökningsdag till hösten 2020

  • 17 februari
  • 15 maj – omval

Gymnasieantagningen når du på telefon 08-580 080 00 (måndag-torsdag kl 9.00-11.00) eller läs mer på deras hemsida (länk finns nedan).

Sök till Kulturama Gymnasium oavsett var du bor i landet

Du kan söka till Kulturama Gymnasium oavsett vilken kommun i Sverige du bor i. Det är dock viktigt att du som söker stämmer av med studie- och yrkesvägledare i din hemkommun om hur du gör för att göra en formell ansökan till oss.

Ansökningskoder

När du ansöker via Gymnasieantagningen ska du uppge en ansökningskod för det program och den profil du vill söka. Du hittar samtliga ansökningskoder via länken nedan.

Färdighetsprov

Alla som söker blir kallade till ett färdighetsprov. Via länken nedan hittar du information om färdighetsproverna till respektive inriktning.

Studiebidrag/CSN

Det är CSN som administrerar ditt studiebidrag. När du som elev är inskriven på skolan anmäler vi detta till CSN. Första utbetalningen sker därefter sista veckan i september. Det är också CSN som administrerar inackorderingstillägg, kontakta CSN direkt för mer information.

Sök helst så snart som möjligt. Det går annars att ansöka under läsåret, till och med 30 juni.

Mer information