Vad roligt att du är intresserad av Kulturama Gymnasium – så här ansöker du!

Ansökan till Kulturama Gymnasium sker via Gymnasieantagningen Storsthlm samt genom ett kompletterande färdighetsprov på plats hos oss inom respektive estetisk inriktning.

Sökande från Stockholms läns kommuner samt Håbo och Gnesta kommun

Du som bor i Stockholms läns kommuner samt Håbo och Gnesta kommun ansöker till Kulturama Gymnasium via Gymnasieantagningen Storsthlm. På deras hemsida finns all information om hur du som boende i Stockholms Län söker till gymnasieskolan.

Sista ansökningsdag till hösten 2023

  • 15 februari
  • 15 maj – omval

Sökande från andra kommuner i landet

Du kan söka till Kulturama Gymnasium oavsett vilken kommun i Sverige du bor i. Det är dock viktigt att du som söker stämmer av med studie- och yrkesvägledare i din hemkommun om hur du gör för att göra en formell ansökan till oss.

När du ansöker ska du uppge vilken av våra utbildningar du söker. Klicka här för att se vad våra utbildningar heter.

Färdighetsprov

Alla som söker till Kulturama Gymnasium gör ett färdighetsprov. Via länken hittar du information om färdighetsproverna för den profil eller särskild variant du är intresserad av eller redan har sökt till.

Till färdighetsproven

Webbinarium om våra tre program

Följ länken nedan för att ta del av en uppföljning av ett webbinarium riktat till studie- och yrkesvägledare på grundskolan:
https://youtu.be/Nc1Slotr964

Studiebidrag/CSN

Det är CSN som administrerar ditt studiebidrag. När du som elev är inskriven på skolan anmäler vi detta till CSN. Första utbetalningen sker därefter sista veckan i september. Det är också CSN som administrerar inackorderingstillägg, kontakta CSN direkt för mer information.

Sök helst så snart som möjligt. Det går annars att ansöka under läsåret, till och med 30 juni.

Mer information