Tre högskole­förberedande program

Högskolan nästa

Kulturama erbjuder tre högskoleförberedande program – Estetiska programmet (ES) med tio estetiska profiler, Naturvetenskapsprogrammet (NA) och Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) med särskilda varianter inom estetiska uttryck. Alla tre programmen ger direkt behörighet till högre studier efter gymnasiet.

Vi har lång erfarenhet som gymnasieskola och ser att flera av våra tidigare studenter går vidare både till högre konstnärliga studier och till teoretiska studier. Vissa studerar vidare inom musik, dans, film, fotografi, teater, musikal medan andra väljer humaniora, juridik, hälsa och sjukvård, samhälls- och beteendevetenskap, pedagogik, socialt arbete eller arkitektur.

Estetiska programmet

När det gäller behörighet till högre studier ligger Estetiska programmet nära både Samhällsprogrammet (SA), Ekonomiprogrammet (EK) och det Humanistiska programmet (HU). Det beror på̊ att behörighet till högre studier handlar om olika kurser/nivåer i matematik. Det individuella valet möjliggör att elever på ES kan läsa precis samma kurser i matematik som elever på SA och EK. På Kulturama garanterar vi alla våra elever möjlighet att läsa både Matematik 2b och 3b som individuellt valbara kurser. Bra att känna till, för den som vill studera vidare efter gymnasiet, är att meritvärdet som används vid ansökan till högre studier bygger på ett genomsnitt av samtliga kurser som ingår i gymnasieprogrammet. Det betyder att även goda betyg i estetiska kurser bidrar till ett högre totalt meritvärde.

Naturvetenskapsprogrammet

På Kulturama Gymnasium läser du Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Samhälle med de särskilda varianterna Bild, Dans och Musik. I programmet ingår kurser som ger särskild behörighet vilket framför allt passar dig som är intresserad av vidare studier inom naturvetenskap, teknik och medicin. För den som vill finns även möjlighet att läsa in full behörighet för NA, det vill säga Matematik 4 och Fysik 2 och Kemi 2.

Samhällsvetenskapsprogrammet

På Kulturama Gymnasium läser du Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Samhälle med de särskilda varianterna Animation, Design och Storytelling. Programmet ger dig möjlighet att söka vidare till samhällsvetenskapliga, ekonomiska, humanistiska och konstnärliga utbildningar.

Webbinarium om våra tre program

Följ länken nedan för att ta del av en uppföljning av ett webbinarium riktat till studie- och yrkesvägledare på grundskolan:
https://youtu.be/Nc1Slotr964

Elever spelar gitarr på Kulturamafestivalen

Spana in morgondagens stjärnor redan idag!

Visa kommande evenemang

Aktuellt

Visa föregående artikel
Skrivande

Gå Skrivande – bli manusförfattare

Hösten 2023 startar Kulturama den nya profilen Skrivande som fokuserar på skrivande av skönlitteratur, journalistik och dramatik för teater, film och tv.

Gymnasium
30 januari 2023
Läs vidare om "Gå Skrivande – bli manusförfattare"
Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet - Dans, Musik, Bild

Vill du via naturvetenskapliga ämnen lära dig hur naturen fungerar ner till minsta beståndsdel och samtidigt få extra syre och energi via ett estetiskt uttryck?...

Gymnasium
16 november 2020
Läs vidare om "Naturvetenskapsprogrammet - Dans, Musik, Bild"
Visa nästa artikel