Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Naturvetenskaps­programmet med tre särskilda varianter

Natur + estetisk = sant

Är du intresserad av universums mysterier? Vill du via naturvetenskapliga ämnen lära dig hur naturen fungerar ner till minsta beståndsdel och samtidigt få extra syre och energi via ett estetiskt uttryck?

De estetiska uttrycken är viktiga för utvecklingen av hela människan och våra sinnen. Forskning visar att vår hjärna ofta reagerar positivt på estetiska uttryck. Stresshormon kan minska och må-bra hormon som oxytocin kan frigöras. Att skapa och göra saker tillsammans stärker både dig som individ och gruppen. Det ger goda möjligheter att hålla sig studiemotiverad under gymnasietiden.

Det bästa av två världar

På Kulturama har vi haft naturvetenskapsprogrammet med särskild variant sedan 2013. Vi erbjuder tre särskilda varianter: Bild, Dans och Musik. Det är varianter som har utvecklats speciellt för dig som har ett starkt intresse för estetiska ämnen som du vill kombinera med ett naturvetenskapligt program. Programmet bygger på naturvetenskapsprogrammet med inriktning samhälle. Som elev vid naturvetenskapsprogrammet får du utöva ditt estetiska uttryck varje vecka under alla dina tre år på gymnasiet och du söker på betyg samt behörighetsgivande antagningsprov till antingen bild, dans eller musik.

Det här är med andra ord ett program som kombinerar det bästa av två världar för dig som gillar det vetenskapliga djupet men också har ett estetiskt intresse!

Särskilda varianter

Spana in morgondagens stjärnor redan idag!

Visa kommande evenemang