Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Naturvetenskapsprogrammet med tre särskilda varianter

Natur + estetisk = sant

Det här är ett högskoleförberedande program som kombinerar det bästa av två världar och passar dig som gillar det vetenskapliga djupet men också har ett estetiskt intresse. Inriktningen på naturvetenskapsprogrammet är samhälle och vi erbjuder tre särskilda varianter att kombinera med naturvetenskap: Bild, Dans och Musik. I programmet ingår kurser som ger särskild behörighet vilket framför allt passar dig som är intresserad av vidare studier inom samhälle, naturvetenskap, teknik och medicin.

Är du intresserad av universums mysterier? Vill du via naturvetenskapliga ämnen lära dig hur naturen fungerar ner till minsta beståndsdel och samtidigt få extra syre och energi via ett estetiskt uttryck? Då passar naturvetenskapsprogrammet dig!

Det bästa av två världar

Inriktningen på naturvetenskapsprogrammet är samhälle och vi erbjuder tre särskilda varianter att kombinera med naturvetenskap: Bild, Dans och Musik.

Som elev vid naturvetenskapsprogrammet får du utöva ditt estetiska uttryck varje vecka under alla dina tre år på gymnasiet. Du söker på betyg samt behörighetsgivande antagningsprov till antingen bild, dans eller musik.

De estetiska uttrycken är viktiga för utvecklingen av hela människan och våra sinnen. Forskning visar att vår hjärna ofta reagerar positivt på estetiska uttryck. Att skapa och göra saker tillsammans stärker både dig som individ och gruppen. Det ger goda möjligheter att hålla sig studiemotiverad under gymnasietiden.

På skolan finns en nybyggd labbsal från 2018 som används av naturvetenskapsprogrammet. Tillsammans med dina kunniga lärare får du en bred bas att stå på för framtida studier.

Det här är med andra ord ett program som kombinerar det bästa av två världar för dig som gillar det vetenskapliga djupet men också har ett estetiskt intresse!

Särskilda varianter

Spana in morgondagens stjärnor redan idag!

Visa kommande evenemang

I fokus

Läs vidare om "Louise kombinerar dans med naturvetenskap"
Gymnasiet - Natur

Louise kombinerar dans med naturvetenskap

Louise Ekman går på Kulturamas naturvetenskapsprogram med dansprofil. För henne är detta den bästa tänkbara gymnasieinriktningen då man får blanda teoretiska lektioner med estetiska. – ”Jag är väldigt sprallig och orkar inte att sitta still och dunka in fakta hela dagarna. Då är det väldigt skönt att kunna bryta av med ett estetiskt ämne och ha lite kul.”

Läs vidare om "Valdemar"
Valdemar

"Det bästa med min linje är blandningen mellan det estetiska och teoretiska."

"Det bästa med min linje är blandningen mellan det estetiska och teoretiska."

Läs vidare om "Valdemar Yliaho"
Gymnasiet - Natur

Valdemar varvar naturvetenskapen med musik

När Valdemar Ylihao skulle söka till gymnasiet visste han att han ville gå ett program med natur- eller musikinriktning. Han trodde först inte att det gick att kombinera de två ämnena men när han till slut hittade Kulturama var valet enkelt. I dag går han andra året på naturprogrammet med musik som estetiskt uttryck. – ”Jag tycker det är skönt att genom de estetiska ämnena kunna göra något praktiskt mellan alla beräkningar, uppsatser och all teori.”