Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Naturvetenskapsprogrammet med tre särskilda varianter

Natur + estetisk = sant

Det här är ett högskoleförberedande program som kombinerar det bästa av två världar och passar dig som gillar det vetenskapliga djupet men också har ett estetiskt intresse. Inriktningen på naturvetenskapsprogrammet är samhälle och vi erbjuder tre särskilda varianter att kombinera med naturvetenskap: Bild, Dans och Musik.

I programmet ingår kurser som ger särskild behörighet vilket framför allt passar dig som är intresserad av vidare studier inom samhälle, naturvetenskap, teknik och medicin.

Det bästa av två världar

Är du intresserad av universums mysterier? Vill du via naturvetenskapliga ämnen lära dig hur naturen fungerar ner till minsta beståndsdel och samtidigt få extra syre och energi via ett estetiskt uttryck? Då passar naturvetenskapsprogrammet dig!

Inriktningen på naturvetenskapsprogrammet är samhälle och vi erbjuder tre särskilda varianter att kombinera med naturvetenskap: Bild, Dans och Musik.

Som elev vid naturvetenskapsprogrammet får du utöva ditt estetiska uttryck varje vecka under alla dina tre år på gymnasiet. Du söker på betyg samt behörighetsgivande antagningsprov till antingen bild, dans eller musik.

De estetiska uttrycken är viktiga för utvecklingen av hela människan och våra sinnen. Forskning visar att vår hjärna ofta reagerar positivt på estetiska uttryck. Att skapa och göra saker tillsammans stärker både dig som individ och gruppen. Det ger goda möjligheter att hålla sig studiemotiverad under gymnasietiden.

På skolan finns en nybyggd labbsal från 2018 som används av naturvetenskapsprogrammet. Tillsammans med dina kunniga lärare får du en bred bas att stå på för framtida studier.

Det här är med andra ord ett program som kombinerar det bästa av två världar för dig som gillar det vetenskapliga djupet men också har ett estetiskt intresse!

Särskilda varianter

Spana in morgondagens stjärnor redan idag!

Visa kommande evenemang

Aktuellt

slickSlider.prev
Naturvetenskapsprogrammet

Om Naturvetenskapsprogrammet

Elever och lärare på Naturvetenskapsprogrammet berättar om hur det är att kombinera teoretiska och estetiska ämnen.

Gymnasiumutils.date
Läs vidare om "Om Naturvetenskapsprogrammet"
Naturvetenskapsprogrammet

Louise kombinerar dans med naturvetenskap

Louise Ekman går på Kulturamas naturvetenskapsprogram med dansprofil. För henne är detta den bästa tänkbara gymnasieinriktningen då man får blanda teoretiska le...

Gymnasiumutils.date
Läs vidare om "Louise kombinerar dans med naturvetenskap"
slickSlider.next