Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Naturvetenskapsprogrammet med tre särskilda varianter

Natur + estetisk = sant

Är du intresserad av universums mysterier? Vill du via naturvetenskapliga ämnen lära dig hur naturen fungerar ner till minsta beståndsdel och samtidigt få extra syre och energi via ett estetiskt uttryck?

De estetiska uttrycken är viktiga för utvecklingen av hela människan och våra sinnen. Forskning visar att vår hjärna ofta reagerar positivt på estetiska uttryck. Att skapa och göra saker tillsammans stärker både dig som individ och gruppen. Det ger goda möjligheter att hålla sig studiemotiverad under gymnasietiden.

Det bästa av två världar

Inriktningen på naturvetenskapsprogrammet är samhälle och vi erbjuder tre särskilda varianter att kombinera med naturvetenskap: Bild, Dans och Musik.

Som elev vid naturvetenskapsprogrammet får du utöva ditt estetiska uttryck varje vecka under alla dina tre år på gymnasiet. Du söker på betyg samt behörighetsgivande antagningsprov till antingen bild, dans eller musik.

Det här är med andra ord ett program som kombinerar det bästa av två världar för dig som gillar det vetenskapliga djupet men också har ett estetiskt intresse!

Särskilda varianter

Spana in morgondagens stjärnor redan idag!

Visa kommande evenemang