Särskild variant Musik

Älskar du musik och vill spela i ensemble under dina tre år på gymnasiet parallellt med dina naturvetenskapliga studier? I särskild variant Musik får du en musikalisk och teknisk kunskap inom genrer som rock, pop, soul, jazz och RnB som kommer att utveckla ditt musicerande.

Parallellt med Naturvetenskapsprogrammets kurser kommer du ha lektioner i musik med fokus på ensembleundervisning. Med ensemblespel som grund, kommer du få möjlighet att samarbeta i grupp som musiker och sångare.

Här får du en musikalisk och teknisk kunskap inom genrer som rock, pop, soul, jazz och RnB som kommer att utveckla ditt musicerande. Du kommer också att planera och delta i konserter under utbildningen.

Kurser inom den särskilda varianten ”Musik”

Ensemble med körsång, 200 poäng

Du lär dig att musicera ihop med andra genom ensemblespel och du lär dig att kommunicera med publik och medmusikanter.

Du arbetar med dina klasskamrater mot konserter som ni kommer att ha under året.

Du studerar flera olika genres och du får fördjupa dig som musiker och artist.

Ensemble 2, 100 poäng

Detta är en fortsättningskurs där du ges möjlighet att fördjupa dig inom ensemblespel och spela mer avancerad musik, och svårare arrangemang.

Lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar, dels en labbsal för de naturvetenskapliga ämnena samt dels salar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak.

Produktioner och samarbeten

Som elev på Natur särskild variant musik så kommer du att ges möjlighet att framföra dina låtar på någon av skolans alla scener. Du kommer att få medverka på konserter, flera gånger per läsår för en betalande publik. Dessutom ges det möjlighet att samarbeta med eleverna på det estetiska programmet.

Efter gymnasiet

Naturvetenskapsprogrammet med Naturvetenskap och samhälle som inriktning och med särskild variant Musik är högskoleförberedande. Programmet ger dig möjlighet att söka vidare till samhällsvetenskapliga, humanistiska och konstnärliga utbildningar.

För den som vill finns även möjlighet att läsa in högskolebehörighet som Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Natur (NATNAT) ger, det vill säga matematik 4 och fysik 2 och kemi 2. Här ingår kurser som ger särskild behörighet vilket framför allt passar dig som är intresserad av vidare studier inom naturvetenskap, teknik och medicin.

Inom alla branscher är efterfrågan stor på lösningsorienterad och kreativ kompetens - kompetenser som våra elever tränar varje vecka genom sin estetiska variant.

Information för ansökan

Ansökningskod: NANASVE, Musik

Program: Naturvetenskapsprogrammet

Särskild variant: Musik

Poängplan

Mer information om Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet

Om Naturvetenskapsprogrammet

Elever och lärare på Naturvetenskapsprogrammet berättar om hur det är att kombinera teoretiska och estetiska ämnen.

Gymnasium
23 april 2021
Läs vidare om "Om Naturvetenskapsprogrammet"
Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet - Dans, Musik, Bild

Vill du via naturvetenskapliga ämnen lära dig hur naturen fungerar ner till minsta beståndsdel och samtidigt få extra syre och energi via ett estetiskt uttryck?...

Gymnasium
16 november 2020
Läs vidare om "Naturvetenskapsprogrammet - Dans, Musik, Bild"