Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Inriktning Musik, profil Musikal - Kulturama Gymnasium

Tycker du att musikal verkar spännande och utmanande? Vill stå på scen och uttrycka dig på fler sätt än ett? Vår musikalutbildning omfattar sång, dans och teater!

Profilens innehåll

Musikal-profilen omfattar både sång, dans och teater. Du kommer att få arbeta både i grupp och individuellt tillsammans med våra lärare som är eller har varit yrkesverksamma som musikalartister, sångare, dansare, koreografer och skådespelare.

I ämnet Sång lägger vi stor vikt vid sångteknik och ditt sceniska uttryck.

I ämnet Dans fokuserar vi på stilkänsla, rytmisk förståelse och teknik. Vi dansar främst jazzdans och klassisk balett men du kommer även kunna välja fler dansgenrer som individuellt val. Du stärker din känsla för rörelse, sceniskt uttryck och förmåga att vara aktiv i skapande processer.

I ämnet Scenisk gestaltning får du lära dig att bygga en rollkaraktär, tolka och analysera pjäser samt arbeta med din sceniska närvaro. Tidigt sätter vi ihop ämnena till en helhet och du får scenvana genom att medverka regelbundet i föreställningar på Kulturamas egna scener.

Lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. Elever på Musikal har tillgång till sex teatersalar, sju danssalar och en mängd sångsalar.

Produktioner och samarbeten

Under de tre åren på musikalgymnasiet gör vi ett flertal sceniska framträdanden. Allt ifrån enkla sångkonserter till minimusikal, egenskriven föreställning och julshower tillsammans med danslinjen. De tre åren avslutas med en slutproduktion som innebär ett gediget arbete under hela år tre för att mynna ut i helaftonsföreställning. Musikaler som vi tidigare gjort är bland annan The Wedding Singer, Jesus Christ Superstar, 9 to 5, Chicago, Songs for a new world m.fl.

Efter gymnasiet

Profilen Musikal är högskoleförberedande och ger både allmän och utökad behörighet till högskolan.

Efter avslutad utbildning finns många alternativ för vidare studier och yrkesval. De som fortsätter inom estetiska utbildningar och yrken ser vi att många av våra elever fortsätter både som sångare, dansare, skådespelare och musikalartister. De sprids ofta i Sverige och över hela världen för att studera och/eller arbeta.

Information för ansökan

Ansökningskod: Musik ESMUS, Musikal

Program: Estetiska programmet

Inriktning: Musik

Profil: Musikal

Poängplan