Profil Musikal - Kulturama Gymnasium

Tycker du att musikal verkar spännande och utmanande? Vill stå på scen och uttrycka dig på fler sätt än ett? Vår musikalutbildning innefattar sång, dans och teater!

Profilens innehåll

På vår musikalprofil får du en omfattande utbildning inom sång, dans och teater. Du kommer att få arbeta både i grupp och individuellt tillsammans med våra lärare som är eller har varit yrkesverksamma som musikalartister, sångare, dansare, koreografer och skådespelare.

I ämnet Sång lägger vi stor vikt vid sångteknik, stämsång och ditt sceniska uttryck. Du får sjunga både solo och i ensemble och vi sjunger många olika genrer men med tyngdpunkt på musikal.

I ämnet Dans fokuserar vi på stilkänsla, rytmisk förståelse och teknik. Vi dansar främst jazzdans och klassisk balett men du kommer även kunna välja fler dansgenrer som individuellt val. Du stärker din känsla för rörelse, sceniskt uttryck och förmåga att vara aktiv i skapande processer.

I ämnet Scenisk gestaltning (skådespelarträning) utvecklas du som skådespelare genom att lära dig att bygga en rollkaraktär, tolka och analysera pjäser samt arbeta med din sceniska närvaro. Tidigt i utbildningen sätter vi ihop ämnena till en helhet och du får scenvana genom att medverka regelbundet i föreställningar på Kulturamas egna scener.

Lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak.

Elever på Musikal har tillgång till flera teatersalar, danssalar och sångsalar.

Produktioner och samarbeten

Under de tre åren på musikalgymnasiet gör vi ett flertal sceniska framträdanden. Sångkonserter varvas med mindre musikalföreställningar. Varje år genomför vi även en stor vintershow tillsammans med profilen Dans. Det tredje året arbetar vi med en slutproduktion som innebär ett gediget arbete och mynnar ut i en helaftonsföreställning. Musikaler som vi tidigare gjort är bland annan The Wedding Singer, Jesus Christ Superstar, 9 to 5, Chicago, Songs for a new world, Sister Act m.fl.

Efter gymnasiet

Det Estetiska programmet är högskoleförberedande och ger dig möjlighet att söka vidare till högskolans eller universitetens samhällsvetenskapliga, ekonomiska, humanistiska och konstnärliga utbildningar.

Efter avslutad utbildning finns många alternativ för vidare studier och yrkesval. Vi ser att många av våra elever fortsätter både som sångare, dansare, skådespelare och musikalartister. De sprids ofta till utbildningar både utomlands och i Sverige såsom de konstnärliga högskolorna eller Kulturamas vuxenutbildning där du får 20% rabatt på avgiften om du tagit studentexamen från Kulturama gymnasium.

Information för ansökan

Ansökningskod: Musik ESMUS, Musikal

Program: Estetiska programmet

Inriktning: Musik

Profil: Musikal

Poängplan

Mer information om profilen Musikal

Estetiska programmet

Om profilen Musikal

Elever och lärare berättar om profilen Musikal, kurser som ingår i profilen och föreställningar de har fått göra under sin tid på Kulturama. Nu går eleverna i å...

Gymnasium
23 april 2021
Läs vidare om "Om profilen Musikal"