Inriktning estetik och media, profil fotografi - Kulturama Gymnasium

Vill du utveckla din förmåga att berätta med bild och lära dig grunden till yrket genom att du får fotografera porträtt, bildjournalistiskt, reportage, reklam och konstfotografi? På vår fotoinriktning får du ta del av Kulturamas 35 år långa erfarenhet av att utbilda fotografer, ett yrke som står under ständig förändring och utveckling.

Profilens innehåll

Fotografi är ditt huvudämne men du får även utbildning i film, grafisk kommunikation och webbdesign. Du arbetar både enskilt och i mindre grupper tillsammans med kunniga lärare med yrkeserfarenhet som fotografer och med erfarenheter att driva eget företag både kommersiellt och konstnärligt.

Lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak.

Som elev på inriktningen Fotografi har du tillgång till fyra studios, analogt fotolabb, digital redigeringssal med färgkalibrerade skärmar och välutrustat förråd med digital och analog fotoutrustning. Under din skoltid på Kulturama Gymnasium har du en bärbar Mac med Adobe CC-sviten.

Produktioner och samarbeten

Vi har genom åren samarbetat med yrkesverksamma fotografer inom press, media och konst, Stockholms stadsmuseum, Länsmuseet, Centrum För Fotografi, Statens Konstråd, m fl.

Efter gymnasiet

Det Estetiska programmet är högskoleförberedande och ger dig möjlighet att söka vidare till högskolans eller universitetens samhällsvetenskapliga, ekonomiska, humanistiska och konstnärliga utbildningar.

Efter avslutad utbildning finns många alternativ för vidare studier och yrkesval. Flera tidigare elever har gått vidare inom yrket både som anställda och med eget företag eller till högre studier inom fotografi, tex Akademi Valand eller Kulturamas fotoutbildningar där Kulturamas utexaminerade studenter får 20% rabatt.

Information för ansökan

Ansökningskod: Estetik och media ESEST, Fotografi

Program: Estetiska programmet

Inriktning: Estetik och media

Profil: Fotografi

Poängplaner

Mer information om profilen Fotografi

Estetiska programmet

Om profilen Foto

Följ med en av våra fotoelever när han visar och berättar om hur det är under en vanlig dag på skolan. William pratar med lärare och elever samt visar upp några...

Gymnasium
23 april 2021
Läs vidare om "Om profilen Foto"