Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Inriktning estetik och media, profil foto - Kulturama Gymnasium

Har du ett stort intresse för foto? Vill du få möjlighet att utveckla din förmåga att berätta med bild och lära dig mer om fototeknik? På vår fotoinriktning får du ta del av Kulturamas 35 år långa erfarenhet av att utbilda fotografer!

Inriktningen ger dig en bred fotoutbildning med fördjupning inom digital och analog bildbearbetning, med fokus på bildberättande där ljussättning, komposition, bildanalys och fototeknik. Du får fotografera inom olika genrer, t ex dokumentär/reportage, porträtt, reklam och konstnärligt foto. Foto är ditt huvudämne men du får även utbildning i medieteknik, film, konstnärlig bildgestaltning, grafisk kommunikation och webbdesign. Du får låna en dator under hela studietiden med hela Adobe CC sviten.

På Kulturama har du tillgång till specialanpassade lokaler, fyra studios varav en med dagsljus, analogt fotolabb, digital redigeringssal med färgkalibrerade skärmar och välutrustat förråd med digital och analog fotoutrustning. Det är bra om du har egen systemkamera, men det finns att låna.

Du arbetar både enskilt och i mindre grupper och har mycket kunniga lärare med yrkeserfarenhet som fotografer och egen firma. Vi har genom åren samarbetat med yrkesverksamma fotografer inom press, media och konst, Stockholms stadsmuseum, Länsmuseet, Centrum För Fotografi, Kulturfyren, Statens Konstråd, m fl.

Utbildningen ger allmän behörighet till högskolan, genom att välja Matematik 2 som individuellt val får du samma behörighet som samhällsprogrammet.

Information för ansökan

Ansökningskod: ESEST000FO-KFG

Program: Estetiska programmet

Inriktning: Estetik och media

Profil: Foto

Poängplan