Profil Fotografi - Kulturama Gymnasium

På profilen Fotografi får du utveckla din kreativa förmåga att kommunicera med bild. Du får fördjupade kunskaper i fotografi, så som ljussättning, komposition, bildkommunikation, fototeknik, digital bildbehandling, och analog fotografi.

Profilens innehåll

Fotografi är ditt huvudämne men du får även lära dig film, ljud, AI, grafisk formgivning och marknadsföring, egenskaper som utvecklar dig även som content creator för olika produkter och digitala produktioner, tex sociala medier, webbplatser, podd, publikationer, tv och film. Du får ta del av Kulturamas långa erfarenhet av att utbilda fotografer, och även den anpassning som idag krävs för den moderna arbetsmarknaden!

Lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak.

Som elev på inriktningen Fotografi har du tillgång till fyra studios, analogt fotolabb, digital redigeringssal med färgkalibrerade skärmar, scanner och välutrustat förråd med digital och analog fotoutrustning. Under din skoltid på Kulturama Gymnasium har du en bärbar Mac med Adobe CC-sviten med tillgång till Lightroom, Photoshop etc.

Utställningar och samarbeten

Vi har genom åren samarbetat med yrkesverksamma fotografer inom press, media och konst, Stockholms stadsmuseum, Stockholms läns museum, Centrum för fotografi, Statens konstråd, med flera. Du kommer dessutom att ställa ut dina bilder på skolan och avslutar din gymnasietid med ett lite större projekt och en fotobok som ställs ut på skolan med vernissage för alla.

Efter gymnasiet

Det Estetiska programmet är högskoleförberedande och ger dig möjlighet att söka vidare till högskolans eller universitetens samhällsvetenskapliga, ekonomiska, humanistiska och konstnärliga utbildningar.

Efter avslutad utbildning finns många alternativ för vidare studier och yrkesval. Flera tidigare elever har gått vidare inom yrket både som anställda och med eget företag eller till högre studier inom fotografi, till exempel Akademin Valand eller Kulturamas egna fotoutbildningar.

Information för ansökan

Ansökningskod: Estetik och media ESEST, Fotografi

Program: Estetiska programmet

Inriktning: Estetik och media

Profil: Fotografi

Poängplaner

Mer information om profilen Fotografi

Estetiska programmet

Om profilen Foto

Följ med en av våra fotoelever när han visar och berättar om hur det är under en vanlig dag på skolan. William pratar med lärare och elever samt visar upp några...

Gymnasium
23 april 2021
Läs vidare om "Om profilen Foto"