Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Elever på estetiska programmet
Elever på estetiska programmet

Estetiska programmet - fem inriktningar och nio profiler

På Kulturamas högskoleförberedande estetiska program får du en bra kombination av teoretiska studier och möjligheten att utveckla din estetiska sida under gymnasietiden – en kombination som ofta upplevs motiverade, inspirerande och utvecklande.

För många av våra elever är Kulturama det första steget att utveckla sitt konstnärliga utövande under professionell ledning. Du kommer till en unik miljö där alla delar samma intresse för estetiska uttryck.

Utveckla även din estetiska sida under gymnasietiden!

Vi erbjuder alla fem inriktningar inom det estetiska programmet och så många som nio olika profiler.

Bild och formgivning
- Konst & Design

Dans
- Dans

Estetik och media
- Film
- Foto

Musik
- Artist & Musiker
- Singer/songwriter
- Musikproduktion
- Musikal

Teater
- Teater

Behörighet till högre studier

När det gäller behörighet till högre studier ligger Estetiska programmet nära både Samhällsprogrammet (SA), Ekonomiprogrammet (EK) och det Humanistiska programmet (HU). Det beror på att behörigheten till högre studier styrs av dina individuella kursval i åk 2. Det individuella valet möjliggör att elever på ES kan läsa precis samma kurser i matematik som elever på SA och EK.

Efter din gymnasietid har du därmed goda möjligheter att studera vidare inom såväl teoretiska som estetiska områden. Av de som fortsätter inom estetiska utbildningar ser vi att många av våra elever fortsätter på utbildningar både i Sverige och utomlands.

Profiler på Estetiska programmet

Spana in morgondagens stjärnor redan idag!

Visa kommande evenemang

Om estetiska programmet

Läs vidare om "Film: Estetiska programmet - Konst & Design, Film, Foto"
Gymnasiet

Film: Estetiska programmet - Konst & Design, Film, Foto

Vill du fördjupa dig i film och jobba med ditt filmiska berättande? Vill du utveckla din bildskicklighet inom olika genrer och lära dig mer om fototeknik? Eller vill du kanske lära dig mer om konstnärliga områden som konst,­ reklam,­ scenografi, ­grafisk­ design eller arkitektur? Då är estetiska programmet med någon av våra profiler Konst & Design, Film eller Foto något för dig.

Läs vidare om "Film: Estetiska programmet - Dans, Teater, Musikal"
Gymnasiet

Film: Estetiska programmet - Dans, Teater, Musikal

Vill du agera och uttrycka dig från scen? Vill du utveckla din teknik och sceniska förmåga med betoning på dansglädje? Eller tycker du att musikal verkar spännande och utmanande? Då är estetiska programmet med någon av våra profiler Dans, Teater eller Musikal något för dig.

Läs vidare om "Film: Estetiska programmet - Artist & musiker, Singer/songwriter, Musikproduktion"
Gymnasiet

Film: Estetiska programmet - Artist & musiker, Singer/songwriter, Musikproduktion

Älskar du musik och vill bli duktig på ditt instrument som musiker eller sångare? Älskar du att sjunga och komponera egna låtar? Eller drömmer du kanske om att bli musikproducent, låtskrivare eller ljudtekniker? Då är estetiska programmet med någon av våra profiler Artist & musiker, Singer/songwriter eller Musikproduktion något för dig.