Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Elever på estetiska programmet
Elever på estetiska programmet

Estetiska programmet - fem inriktningar och nio profiler

Utveckla även din estetiska sida under gymnasietiden!

På Kulturamas högskoleförberedande estetiska program får du en bra kombination av teoretiska studier och möjligheten att utveckla din estetiska sida under gymnasietiden – en kombination som ofta upplevs motiverade, inspirerande och utvecklande. För många av våra elever är Kulturama det första steget att utveckla sitt konstnärliga utövande under professionell ledning. Du kommer till en unik miljö där alla delar samma intresse för estetiska uttryck.

Vi erbjuder alla fem inriktningar inom det estetiska programmet och så många som nio olika profiler.

Bild och formgivning
- Konst & Design

Dans
- Dans

Estetik och media
- Film
- Foto

Musik
- Artist & Musiker
- Singer/songwriter
- Musikproduktion
- Musikal

Teater
- Teater

Behörighet till högre studier

När det gäller behörighet till högre studier ligger Estetiska programmet nära både Samhällsprogrammet (SA), Ekonomiprogrammet (EK) och det Humanistiska programmet (HU). Det beror på att behörigheten till högre studier styrs av dina individuella kursval i åk 2. Det individuella valet möjliggör att elever på ES kan läsa precis samma kurser i matematik som elever på SA och EK.

Efter din gymnasietid har du därmed goda möjligheter att studera vidare inom såväl teoretiska som estetiska områden. Av de som fortsätter inom estetiska utbildningar ser vi att många av våra elever fortsätter på utbildningar både i Sverige och utomlands.

Profiler på Estetiska programmet

Spana in morgondagens stjärnor redan idag!

Visa kommande evenemang

I fokus

Visa föregående artikel
Läs vidare om "Johan fördjupar sig inom ljuddesign"
Gymnasiet - Film

Johan fördjupar sig inom ljuddesign

Efter tre år på Kulturama Gymnasium har Johan Escher blivit antagen till Stockholms Konstnärliga Högskola. Där kommer han att vidareutbilda sig inom film och ljuddesign. – Vi har arbetat väldigt praktiskt under mina tre år på Kulturama och det har jag lärt mig supermycket av, berättar han.

Läs vidare om "Från musikälskare till musiker"
Gymnasiet - estet

Från musikälskare till musiker

Sven Blomberg går sitt sista år på Kulturama Gymnasium, estetiska programmet med profilen Artist & Musiker och inriktning sång. Här lägger han grunden för en framtid som artist men också som musiklärare. – ”Det är det allra bästa med mitt program: att man verkligen utvecklas från att vara någon som gillar att hålla på med musik till en riktig musiker.”

Läs vidare om "Det finns mycket att tycka om med musikal"
Gymnasiet - Estet

Det finns mycket att tycka om med musikal

Rebecca Klanger går andra året på Kulturama Gymnasiums estetiska program, profil Musikal. Med musikalprofilen får hon göra allt som hon tycker är kul samtidigt som hon lägger en bred grund för framtiden. – ”Musikal har den perfekta blandningen av allt. Den är inte nischad på bara en sak. Du får allt.” berättar Rebecca.

Visa nästa artikel