Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Elever i klassrum
Elever i klassrum

Estetiska programmet - fem inriktningar och nio profiler

Utveckla även din estetiska sida under gymnasietiden!

På Kulturamas högskoleförberedande estetiska program får du en bra kombination av teoretiska studier och möjligheten att utveckla din estetiska sida under gymnasietiden – en kombination som ofta upplevs lustfylld, spännande och utmanande. För många av våra elever är Kulturama det första steget att utveckla sitt konstnärliga utövande under professionell ledning. Du kommer till en unik miljö där alla delar samma intresse för estetiska uttryck.

Efter din gymnasietid har du goda möjligheter att studera vidare inom såväl teoretiska som estetiska områden i och med att programmet är högskoleförberedande. Av de som fortsätter inom estetiska utbildningar ser vi att många av våra elever fortsätter på utbildningar både i Sverige och utomlands.

Vi erbjuder alla fem inriktningar inom det estetiska programmet och så många som nio olika profiler.

Bild och formgivning
- Konst & Design

Dans
- Dans
- Musikal

Estetik och media
- Film
- Foto

Musik
- Artist & Musiker - Huvudinstrument
- Artist & Musiker - Singer/songwriter
- Musikproduktion

Teater
- Teater

Profiler på Estetiska programmet

Spana in morgondagens stjärnor redan idag!

Visa kommande evenemang

I fokus

Visa föregående artikel
Läs vidare om "Från musikälskare till musiker"
Gymnasiet - estet

Från musikälskare till musiker

Sven Blomberg går sitt sista år på Kulturama Gymnasium, estetiska programmet med profilen Artist & Musiker och inriktning sång. Här lägger han grunden för en framtid som artist men också som musiklärare. – ”Det är det allra bästa med mitt program: att man verkligen utvecklas från att vara någon som gillar att hålla på med musik till en riktig musiker.”

Läs vidare om "Det finns mycket att tycka om med musikal"
Gymnasiet - Estet

Det finns mycket att tycka om med musikal

Rebecca Klanger går andra året på Kulturama Gymnasiums estetiska program, profil Musikal. Med musikalprofilen får hon göra allt som hon tycker är kul samtidigt som hon lägger en bred grund för framtiden. – ”Musikal har den perfekta blandningen av allt. Den är inte nischad på bara en sak. Du får allt.” berättar Rebecca.

Läs vidare om "Ut ur konsten in i reklamvärlden"
Gymnasiet - Estet

Ut ur konsten in i reklamvärlden

Linnéa Gardefjord gick Konst och Design på Kulturama Gymnasium och arbetar idag som art director på reklambyrån King. Hon har bl.a. arbetat med Childhood, Polarpriset och ICA. Efter studenten började hon studera på lite olika utbildningar runt om i Stockholm och ägnade ett år åt att utforska sin konstnärliga ådra. — "Efter det "lalla-runt-året" insåg jag att det inte alls var konst jag skulle hålla på med."

Läs vidare om "Det bästa med konst och design"
Gymnasiet - Estet

Det bästa med konst och design

Ida Kriisa är profilansvarig på Konst & Design på Kulturama Gymnasium. Hon hittade tidigt kärleken till teater och har bl.a. studerat på Konstfack, där hon började uttrycka sig genom performance art. Här berättar hon om sin kärlek till att undervisa och allt du behöver veta om Kulturama Gymnasiums Konst & Design-profil.

Läs vidare om "Hilma Hedin"
Gymnasiet - Estet

Hilma fotar analogt i en digital tidsålder

Hilma går sista året på fotolinjen, estetiska programmet, ett intresse hon fått möjlighet att utveckla under sina år på skolan och nu tycker är roligare än någonsin.

Läs vidare om "Rasmus Svärdström"
Gymnasiet - Estet

Att få dansa och göra det jag brinner för på skoltid

Dansen ger Rasmus ork och lust att ta sig igenom gymnasiet.

Läs vidare om "Axel"
Gymnasiet - Estet

Axel pendlar från Västerås till skolan varje dag

Axel tycker att intriktningen hand valt är så unik att han pendlar från Västerås till skolan i Stockholm. I framtiden hoppas han kunna arbeta med grafisk kommunikation, något som idag står på schemat i skolan varje vecka.

Läs vidare om "Linnea Sidén Rosberg"
Gymnasiet - Estet

Linnea drömmer om att bli mimskådespelare

Linnea Sidén Rosberg går sista året på Kulturama Gymnasium, profil Skådespelare. I skolan har hon fått kombinera dans och teater och på så sätt har hon hittat sin väg framåt. Nu hoppas Linnea kunna uppfylla sin dröm om att jobba med rörelsebaserad scenkonst och bli mimskådespelare.

Läs vidare om "Elida Jansson"
Gymnasiet - Estet

Elida drömmer om att bli musikalartist

Som 15-åring började hon på Kulturama

Läs vidare om "Rebecca Davidsson"
Gymnasiet - Estet

Rebecca valde att studera vidare till sjuksköterska

"Det bästa med utbildningen var att jag hade möjligheten att ha en rolig gymnasietid där jag fick syssla med roliga saker samtidigt som jag fick en högskolebehörighet"

Läs vidare om "Sara El Kelany"
Gymnasiet - Estet

Sara på fotolinjen vill jobba med dokumentärfotografi

"Här behöver man inte bry sig om vad man har på sig, för alla har sin stil. Kanske är esteter mer accepterande, öppna på något sätt"

Läs vidare om "Renaida Braun"
Gymnaset - Estet

Renaida har medverkat i både Idol och Melodifestivalen

Renaida Braun tog studenten från Kulturama 2016 och samma år medverkade hon i Idol. Hon har sedan haft en av de bärande rollerna i musikalen Aladdin, där hon spelade mot bl.a. Claes Malmberg och Markoolio i huvudrollerna. Och dessutom varit en av artisterna i Melodifestivalen!

Visa nästa artikel