Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Elever på estetiska programmet
Elever på estetiska programmet

Estetiska programmet - fem inriktningar och nio profiler

På Kulturamas högskoleförberedande estetiska program får du en bra kombination av teoretiska studier och möjligheten att utveckla din estetiska sida under gymnasietiden – en kombination som ofta upplevs motiverade, inspirerande och utvecklande.

För många av våra elever är Kulturama det första steget att utveckla sitt konstnärliga utövande under professionell ledning. Du kommer till en unik miljö där alla delar samma intresse för estetiska uttryck.

Utveckla även din estetiska sida under gymnasietiden!

Vi erbjuder alla fem inriktningar inom det estetiska programmet och så många som nio olika profiler.

Bild och formgivning
- Konst & Design

Dans
- Dans

Estetik och media
- Film
- Foto

Musik
- Artist & Musiker
- Singer/songwriter
- Musikproduktion
- Musikal

Teater
- Teater

Behörighet till högre studier

När det gäller behörighet till högre studier ligger Estetiska programmet nära både Samhällsprogrammet (SA), Ekonomiprogrammet (EK) och det Humanistiska programmet (HU). Det beror på att behörigheten till högre studier styrs av dina individuella kursval i åk 2. Det individuella valet möjliggör att elever på ES kan läsa precis samma kurser i matematik som elever på SA och EK.

Efter din gymnasietid har du därmed goda möjligheter att studera vidare inom såväl teoretiska som estetiska områden. Av de som fortsätter inom estetiska utbildningar ser vi att många av våra elever fortsätter på utbildningar både i Sverige och utomlands.

Profiler på Estetiska programmet

Spana in morgondagens stjärnor redan idag!

Visa kommande evenemang

Aktuellt

slickSlider.prev
slickSlider.next