Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Öppet hus

Att trivas under sin gymnasietid handlar om att välja rätt program men miljön är också betydelsefull. På våra Infokvällar och Öppet hus (fysiskt/digitalt) är du välkommen att se våra lokaler, träffa våra elever och ställa frågor till oss på skolan.

Digitalt Öppet hus sändes lördag 23 januari

Nu kan du se Kulturama Gymnasiums digitala Öppet hus som livesändes via Youtube lördag den 23/1 kl 11.00-13.00. Få en känsla av hur det är att gå på Kulturama Gymnasium. Träffa rektor och andra representanter från skolan.

SCHEMA FÖR ÖPPET HUS:

11.00 - 11.05 Hej och välkomna
11.05 - 11.20 Information från Rektor och Studie- och Yrkesvägledare
11.20 - 11.40 Naturvetenskapliga programmet Särskilt variant Dans, Bild och Musik
11.40 - 12.00 Estetiska programmet Profil Film, Foto och Konst & Design
12.00 - 12.20 Estetiska programmet Profil Artist & Musiker, Musikproduktion och Singer/songwriter
12.20 - 12.40 Estetiska programmet Profil Teater, Musikal och Dans
12.40 - 13.00 Frågestund och avrundning

Har du några frågor är du alltid välkommen att kontakta oss.

På grund av rådande samhällsläge och pågående pandemi kan vi för närvarande tyvärr inte anordna ett fysiskt Öppet hus på skolan.

Se filmer om Kulturama Gymnasium

Estetiska programmet – profilerna artist och musiker, singer/songwriter och musikproduktion

Estetiska programmet – profilerna dans, teater och musikal

Estetiska programmet – profilerna konst och design, film och foto

Naturprogrammet – särskilda varianterna bild, dans och musik

Se repriser av digitala Öppet hus

Om Kulturama Gymnasium

Eleverna på skolan kommer från cirka 65 kommuner runt om i landet men majoriteten är från Stockholm. Tillsammans med Kulturama Konstnärliga Utbildningar och Kulturama grundskola gör vi hundratals estetiska produktioner i våra egna och externa lokaler varje läsår. Detta skapar en härlig atmosfär!

Under vårt Öppna hus berättar vi om skolan och du har möjlighet att få svar på alla dina frågor om hur det är att gå på Kulturama Gymnasium.

Välkommen!

Kulturamas gymnasiefolder 2021.pdf

Vill du ha en folder hemskickad?
Inga problem. Maila din adress till gymnasium@kulturama.se

Om skolan

Läs vidare om "Om skolan"
Om skolan

En unik och kreativ miljö!

För många är Kulturama det första steget att utveckla sitt konstnärliga utövande under professionell ledning. Här kommer du utvecklas i en helt unik miljö där alla delar samma intresse för estetiska uttryck. Våra elever kommer från cirka 65 olika kommuner runt om i landet även om majoriteten är från Stockholm. Kombinationen av teoretiska och estetiska studier bidrar till att du får en lustfylld, omväxlande och utmanande gymnasietid.

Läs vidare om "Frågor och svar"
Om skolan

Frågor och svar

Hur går antagningsproven till? Vad har jag för högskolebehörighet efter avslutad utbildning? Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna som brukas ställas under Öppet hus! Hittar du inte det du söker så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Läs vidare om "Färdighetsprov"
Om skolan

Färdighetsprov

När du söker till Kulturama blir du kallad på ett färdighetsprov. Här hittar du information vad som gäller för just den profil du har sökt.

Läs vidare om "Skolmat"

Skolmat

En bra och näringsriktig mat är viktigt för att eleverna ska må bra och ha möjlighet att prestera i skolan. Här kan du läsa om hur vi arbetar med skolmaten i vår matsal.

Läs vidare om "Lokaler"

Våra lokaler

I Kulturamahuset finns en bred mix av lokaler för att tillgodose alla våra konstnärliga och estetiska inriktningar, utbildningar och profiler. Här finns även teorisalar och idrottshall som nyttjas av gymnasiet och grundskolan.

Våra Program

Om Kulturama Gymnasium

slickSlider.prev
Läs vidare om "Film: Naturvetenskapsprogrammet - Dans, Musik, Bild"
Gymnasiet - natur

Film: Naturvetenskapsprogrammet - Dans, Musik, Bild

Vill du via naturvetenskapliga ämnen lära dig hur naturen fungerar ner till minsta beståndsdel och samtidigt få extra syre och energi via ett estetiskt uttryck? Vill du arbeta med musik, bild eller dans parallellt med dina naturvetenskapliga studier? Då är naturvetenskapsprogrammet med våra särskilda varianter något för dig!

Läs vidare om "Film: Estetiska programmet - Konst & Design, Film, Foto"
Gymnasiet

Film: Estetiska programmet - Konst & Design, Film, Foto

Vill du fördjupa dig i film och jobba med ditt filmiska berättande? Vill du utveckla din bildskicklighet inom olika genrer och lära dig mer om fototeknik? Eller vill du kanske lära dig mer om konstnärliga områden som konst,­ reklam,­ scenografi, ­grafisk­ design eller arkitektur? Då är estetiska programmet med någon av våra profiler Konst & Design, Film eller Foto något för dig.

Läs vidare om "Film: Estetiska programmet - Dans, Teater, Musikal"
Gymnasiet

Film: Estetiska programmet - Dans, Teater, Musikal

Vill du agera och uttrycka dig från scen? Vill du utveckla din teknik och sceniska förmåga med betoning på dansglädje? Eller tycker du att musikal verkar spännande och utmanande? Då är estetiska programmet med någon av våra profiler Dans, Teater eller Musikal något för dig.

slickSlider.next