Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Öppet hus

Att trivas under sin gymnasietid handlar om att välja rätt program men miljön är också betydelsefull. På våra Infokvällar och Öppet hus är du välkommen att se våra lokaler, träffa våra elever och ställa frågor till oss på skolan.

Digitalt Öppet hus som sändes måndagen den 16/11

På grund av rådande samhällsläge och pågående pandemi kunde vi tyvärr inte anordna ett fysiskt Öppet hus på skolan under höstterminen. Vi bjöd istället in till ett digitalt Öppet hus som livesändes måndagen den 16/11 18.00-19.30 via Youtube. Du kan se reprisen i mediaspelaren nedan.

Få en känsla av hur det är att gå på Kulturama Gymnasium. Träffa rektor och andra representanter från skolan.

Har du några frågor är du alltid välkommen att kontakta oss.


Schema för Öppet hus:

18.00 - 18.05
Intro

18.05 - 18.20
Information från Rektor och Studie- och Yrkesvägledare

18.20 - 18.35
Naturvetenskapliga programmet
Särskilt variant Dans, Bild och Musik

18.35 - 18.50
Estetiska programmet
Profil Film, Foto och Konst & Design

18.50 - 19.05
Estetiska programmet
Profil Artist & Musiker, Musikproduktion och Singer/songwriter

19.05 - 19.20
Estetiska programmet
Profil Teater, Musikal och Dans

19.20 - 19.30
Avslut

Gymnasiemässan 2020

Du kommer även kunna träffa oss på Gymnasiemässan den 19-21 november. Ställ frågor till våra representanter och besök vår digitala monter. Hoppas att vi ses där!

https://www.gymnasiemassan.nu/2020/digital-stands/kulturama-gymnasium

Om Öppet hus på Kulturama

Eleverna på skolan kommer från cirka 65 kommuner runt om i landet men majoriteten är från Stockholm. Tillsammans med Kulturama Konstnärliga Utbildningar och Kulturama grundskola gör vi hundratals estetiska produktioner i våra egna och externa lokaler varje läsår. Detta skapar en härlig atmosfär!

Under vårt Öppna hus berättar vi om skolan och du har möjlighet att få svar på alla dina frågor om hur det är att gå på Kulturama Gymnasium.

Välkommen!

Kulturamas gymnasiefolder 2021.pdf

Vill du ha en folder hemskickad?
Inga problem. Maila din adress till gymnasium@kulturama.se

Om skolan

Läs vidare om "Om skolan"
Om skolan

Välkommen till en unik och kreativ miljö!

För många är Kulturama det första steget att utveckla sitt konstnärliga utövande under professionell ledning. Här kommer du utvecklas i en helt unik miljö där alla delar samma intresse för estetiska uttryck. Våra elever kommer från cirka 65 olika kommuner runt om i landet även om majoriteten är från Stockholm. Kombinationen av teoretiska och estetiska studier bidrar till att du får en lustfylld, omväxlande och utmanande gymnasietid.

Läs vidare om "Frågor och svar"
Om skolan

Frågor och svar

Hur går antagningsproven till? Vad har jag för högskolebehörighet efter avslutad utbildning? Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna som brukas ställas under Öppet hus! Hittar du inte det du söker så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Läs vidare om "Intervjuer med elever"
Gymnasiet

Intervjuer med elever

Några av Kulturama Gymnasiums elever fick dela med sig av sina personliga erfarenheter, tankar och känslor kring Kulturama och livet på skolan.

Läs vidare om "Skolmat"

Skolmat

En bra och näringsriktig mat är viktigt för att eleverna ska må bra och ha möjlighet att prestera i skolan. Här kan du läsa om hur vi arbetar med skolmaten i vår matsal.

Läs vidare om "Lokaler"

Våra lokaler

I Kulturamahuset finns en bred mix av lokaler för att tillgodose alla våra konstnärliga och estetiska inriktningar, utbildningar och profiler. Här finns även teorisalar och idrottshall som nyttjas av gymnasiet och grundskolan.

Våra Program

Röster från Kulturama Gymnasium

Visa föregående artikel
Läs vidare om "Louise kombinerar dans med naturvetenskap"
Gymnasiet - Natur

Louise kombinerar dans med naturvetenskap

Louise Ekman går på Kulturamas naturvetenskapsprogram med dansprofil. För henne är detta den bästa tänkbara gymnasieinriktningen då man får blanda teoretiska lektioner med estetiska. – ”Jag är väldigt sprallig och orkar inte att sitta still och dunka in fakta hela dagarna. Då är det väldigt skönt att kunna bryta av med ett estetiskt ämne och ha lite kul.”

Läs vidare om "Från musikälskare till musiker"
Gymnasiet - estet

Från musikälskare till musiker

Sven Blomberg går sitt sista år på Kulturama Gymnasium, estetiska programmet med profilen Artist & Musiker och inriktning sång. Här lägger han grunden för en framtid som artist men också som musiklärare. – ”Det är det allra bästa med mitt program: att man verkligen utvecklas från att vara någon som gillar att hålla på med musik till en riktig musiker.”

Visa nästa artikel