Frågor och svar

Hur går antagningsproven till? Vad har jag för högskolebehörighet efter avslutad utbildning? Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna som brukas ställas under Öppet hus! Hittar du inte det du söker så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Läs vidare om "Behörighet efter avslutad utbildning och individuella valet"
Frågor och svar

Behörighet efter avslutad utbildning och individuella valet

Nedan hittar du vanliga frågor angående behörighet efter avslutad utbildning och individuella valet för både Estetiska programmet och Naturvetenskapsprogrammet.

Vanliga frågor SYV

Röster om Kulturama Gymnasium

Visa föregående artikel
Läs vidare om "Intervjuer med elever"
Gymnasiet

Intervjuer med elever

Några av Kulturama Gymnasiums elever fick dela med sig av sina personliga erfarenheter, tankar och känslor kring Kulturama och livet på skolan.

Läs vidare om "Louise kombinerar dans med naturvetenskap"
Gymnasiet - Natur

Louise kombinerar dans med naturvetenskap

Louise Ekman går på Kulturamas naturvetenskapsprogram med dansprofil. För henne är detta den bästa tänkbara gymnasieinriktningen då man får blanda teoretiska lektioner med estetiska. – ”Jag är väldigt sprallig och orkar inte att sitta still och dunka in fakta hela dagarna. Då är det väldigt skönt att kunna bryta av med ett estetiskt ämne och ha lite kul.”

Läs vidare om "Ut ur konsten in i reklamvärlden"
Gymnasiet - Estet

Ut ur konsten in i reklamvärlden

Linnéa Gardefjord gick Konst och Design på Kulturama Gymnasium och arbetar idag som art director på reklambyrån King. Hon har bl.a. arbetat med Childhood, Polarpriset och ICA. Efter studenten började hon studera på lite olika utbildningar runt om i Stockholm och ägnade ett år åt att utforska sin konstnärliga ådra. — "Efter det "lalla-runt-året" insåg jag att det inte alls var konst jag skulle hålla på med."

Visa nästa artikel