Frågor och svar

Hur går antagningsproven till? Vad har jag för högskolebehörighet efter avslutad utbildning? Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna som brukas ställas under Öppet hus! Hittar du inte det du söker så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Läs vidare om "Behörighet efter avslutad utbildning och individuella valet"
Frågor och svar

Behörighet efter avslutad utbildning och individuella valet

Nedan hittar du vanliga frågor angående behörighet efter avslutad utbildning och individuella valet för både Estetiska programmet och Naturvetenskapsprogrammet.

Vanliga frågor SYV

Röster om Kulturama Gymnasium

Visa föregående artikel
Läs vidare om "Intervjuer med elever"
Gymnasiet

Intervjuer med elever

Några av Kulturama Gymnasiums elever fick dela med sig av sina personliga erfarenheter, tankar och känslor kring Kulturama och livet på skolan.

Läs vidare om "Louise kombinerar dans med naturvetenskap"
Gymnasiet - Natur

Louise kombinerar dans med naturvetenskap

Louise Ekman går på Kulturamas naturvetenskapsprogram med dansprofil. För henne är detta den bästa tänkbara gymnasieinriktningen då man får blanda teoretiska lektioner med estetiska. – ”Jag är väldigt sprallig och orkar inte att sitta still och dunka in fakta hela dagarna. Då är det väldigt skönt att kunna bryta av med ett estetiskt ämne och ha lite kul.”

Läs vidare om "Ut ur konsten in i reklamvärlden"
Gymnasiet - Estet

Ut ur konsten in i reklamvärlden

Linnéa Gardefjord gick Konst och Design på Kulturama Gymnasium och arbetar idag som art director på reklambyrån King. Hon har bl.a. arbetat med Childhood, Polarpriset och ICA. Efter studenten började hon studera på lite olika utbildningar runt om i Stockholm och ägnade ett år åt att utforska sin konstnärliga ådra. — "Efter det "lalla-runt-året" insåg jag att det inte alls var konst jag skulle hålla på med."

Läs vidare om "Det finns mycket att tycka om med musikal"
Gymnasiet - Estet

Det finns mycket att tycka om med musikal

Rebecca Klanger går andra året på Kulturama Gymnasiums estetiska program, profil Musikal. Med musikalprofilen får hon göra allt som hon tycker är kul samtidigt som hon lägger en bred grund för framtiden. – ”Musikal har den perfekta blandningen av allt. Den är inte nischad på bara en sak. Du får allt.” berättar Rebecca.

Läs vidare om "Vad har jag gjort sedan studenten?"
Gymnasiet - Estet

Vad har jag gjort sedan studenten?

Ingrid Gräsbeck tog studenten från estetiska programmet med inriktning musikal på Kulturama Gymnasium år 2014. Men vad har hon gjort sedan dess?

Läs vidare om "Valdemar Yliaho"
Gymnasiet - Natur

Valdemar varvar naturvetenskapen med musik

När Valdemar Ylihao skulle söka till gymnasiet visste han att han ville gå ett program med natur- eller musikinriktning. Han trodde först inte att det gick att kombinera de två ämnena men när han till slut hittade Kulturama var valet enkelt. I dag går han andra året på naturprogrammet med musik som estetiskt uttryck. – ”Jag tycker det är skönt att genom de estetiska ämnena kunna göra något praktiskt mellan alla beräkningar, uppsatser och all teori.”

Visa nästa artikel