Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Aktuellt

Läs vidare om "Upplev känslofylld opera på Intiman"
Utbildning - Opera

Upplev känslofylld opera på Intiman

Opera är sorg och lycka, skratt och gråt, kärlek och hat, liv och död! För att kunna gestalta dessa starka känslor krävs mod och rätt uttryck i rösten. Kulturamas studerande på Stockholm Operastudio arbetar hårt för att erövra dessa kunskaper under sin tvååriga utbildning och denna gång får de möjlighet att praktisera sina kunskaper på Intiman i Stockholm. I en tid då de flesta teatrar inte har möjlighet till extern verksamhet är vi glada över denna möjlighet till samarbete mellan skola och teater.

Läs vidare om "Kulturama vann 4 priser på STOCKmotion 2020"
Film

Kulturama vann 4 priser på STOCKmotion 2020

Film Stockholm arrangerade STOCKmotion första gången 2014, en filmfestival där filmskapare i alla åldrar ges plats på vita duken. 2020 års upplaga av STOCKmotion filmfestival blev speciell – i år arrangerades festivalen online. Resultatet blev fyra dagar av kortfilm i världsklass och intressanta seminarier.

Läs vidare om "Film: Scenkonst – Musikalartist, Skådespelare, Dansare"
Utbildningar

Film: Scenkonst – Musikalartist, Skådespelare, Dansare

Drömmer du om en framtid som musikalartist, dansare eller skådespelare? På Kulturamas Konst- och Kulturutbildningar har du möjlighet att under professionell ledning utforska och finna dina styrkor som framtida konstnärlig utövare inom scenkonst. Vi erbjuder utbildningar på deltid och heltid.

Läs vidare om "Film: Bildkonst – Film och Foto"
Utbildningar

Film: Bildkonst – Film och Foto

Brinner du för att berätta med film och drömmer om att en dag kunna arbeta med att skriva manus, regissera, arbeta med filmfoto, ljud, klippning eller bli producent? Eller drömmer du kanske om att bli fotograf, bildkonstnär, gallerist, bildredaktör eller mediedesigner? På Kulturamas Konst- och Kulturutbildningar har du möjlighet att under professionell ledning utforska och finna dina styrkor som framtida konstnärlig utövare inom bildkonst. Vi erbjuder utbildningar på deltid och heltid.

Läs vidare om "Film: Musik – Musikproduktion, Singer/Songwriter, Musiker, Sång"
Utbildningar

Film: Musik – Musikproduktion, Singer/Songwriter, Musiker, Sång

Vill du satsa på en karriär som musiker, musikproducent, låtskrivare, sångare och artist? På Kulturamas Konst- och Kulturutbildningar har du möjlighet att under professionell ledning utforska och finna dina styrkor som framtida konstnärlig utövare inom musik. Vi erbjuder utbildningar på deltid och heltid.

Läs vidare om "Film: Stockholm Operastudio – Klassisk Sång och Opera"
Utbildningar

Film: Stockholm Operastudio – Klassisk Sång och Opera

Opera är sorg och lycka, skratt och gråt, kärlek och hat, liv och död! För att gestalta dessa starka känslor krävs mod. Men också kunskap och praktiska verktyg för att få fram rätt uttryck i din röst. På Stockholm Operastudio får du med hjälp av några av landets främsta operasångare, pianister och regissörer möjlighet att erövra denna kunskap. Vi erbjuder utbildningar på deltid och heltid.

Läs vidare om "Film: Estetiska programmet - Artist & musiker, Singer/songwriter, Musikproduktion"
Gymnasiet

Film: Estetiska programmet - Artist & musiker, Singer/songwriter, Musikproduktion

Älskar du musik och vill bli duktig på ditt instrument som musiker eller sångare? Älskar du att sjunga och komponera egna låtar? Eller drömmer du kanske om att bli musikproducent, låtskrivare eller ljudtekniker? Då är estetiska programmet med någon av våra profiler Artist & musiker, Singer/songwriter eller Musikproduktion något för dig.

Läs vidare om "Film: Estetiska programmet - Konst & Design, Film, Foto"
Gymnasiet

Film: Estetiska programmet - Konst & Design, Film, Foto

Vill du fördjupa dig i film och jobba med ditt filmiska berättande? Vill du utveckla din bildskicklighet inom olika genrer och lära dig mer om fototeknik? Eller vill du kanske lära dig mer om konstnärliga områden som konst,­ reklam,­ scenografi, ­grafisk­ design eller arkitektur? Då är estetiska programmet med någon av våra profiler Konst & Design, Film eller Foto något för dig.

Läs vidare om "Film: Estetiska programmet - Dans, Teater, Musikal"
Gymnasiet

Film: Estetiska programmet - Dans, Teater, Musikal

Vill du agera och uttrycka dig från scen? Vill du utveckla din teknik och sceniska förmåga med betoning på dansglädje? Eller tycker du att musikal verkar spännande och utmanande? Då är estetiska programmet med någon av våra profiler Dans, Teater eller Musikal något för dig.

Läs vidare om "Film: Naturvetenskapsprogrammet - Dans, Musik, Bild"
Gymnasiet

Film: Naturvetenskapsprogrammet - Dans, Musik, Bild

Vill du via naturvetenskapliga ämnen lära dig hur naturen fungerar ner till minsta beståndsdel och samtidigt få extra syre och energi via ett estetiskt uttryck? Vill du arbeta med musik, bild eller dans parallellt med dina naturvetenskapliga studier? Då är naturvetenskapsprogrammet med våra särskilda varianter något för dig!

Läs vidare om "Selma älskar språk och musikaler"
Grundskolan

Selma älskar språk och musikaler

Sedan sexårsåldern har Selma Backman älskat musikaler. Hon påbörjade sin resa på Kulturama Grundskola i fjärde klass och valde då naturligtvis musikalinriktningen. Idag går hon i åttan på grundskolan i Hammarby Sjöstad och drömmer nu om att bli musikalartist.

Läs vidare om "Med passion för musik och naturvetenskap"
Grundskolan

Med passion för musik och naturvetenskap

Med inriktningen Musik och sång på Kulturama Grundskola i Sundbyberg får eleverna grundläggande träning i flera instrument, sång samt ensemblespel. En musik och sång-elev som går i sjuan är Linnea. Hon berättar att det är något speciellt med Kulturama.