Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Kulturama Grundskolor

Det ska vara roligt och utvecklande att gå i skolan!

Tycker du om att uttrycka dig kreativt och vill utveckla dina konstnärliga sidor? Då kommer du att trivas på Kulturama Grundskolor. Här kan du välja mellan flera estetiska inriktningar och fördjupa dig i ämnen som teater, dans, musik, sång, bild och form. Undervisningen håller hög konstnärlig kvalitet och din skoltid blir både intensiv och rolig. Varmt välkommen till Kulturama Grundskolor och vår kreativa miljö!

Om du söker till Kulturamas Grundskolor har du sannolikt ett stort intresse för någon utav våra profiler: Musikal med dans, sång och teater, Musik & Sång eller Bild & Form.

Undervisningen i våra skolor håller en mycket hög kvalitet inom skolans samtliga ämnen och vi är väldigt stolta över att 97 % av våra lärare har lärarexamen.

På Kulturama Grundskola kommer du att utvecklas inom din profil samtidigt som du skaffar dig en bred och djup ämneskunskap i grundskolans alla ämnen. Det gör dig väl förberedd för fortsatta högskoleförberedande gymnasiestudier, och vi har hittills säkerställt att 99 % av våra elever är behöriga till gymnasiet när de går ut årskurs 9.

Vi brinner för våra elevers lärande, trivsel och trygghet och din skoltid hos oss kommer att bli intensiv, rolig och utvecklande.

Varmt välkommen till Kulturama Grundskolor och vår kreativa miljö!

”Huvudman för Kulturamas Grundskolor är studieförbundet Medborgarskolan – en ideell organisation som återinvesterar allt överskott tillbaka in i skolverksamheten.”

Om Kulturama Grundskolor

Läs vidare om “Inriktningar”
Inriktningar

Inriktningar på Kulturama Grundskolor

Läs mer om våra inriktningar Musikal, Musik & Sång och Bild & Form

Våra skolor

Missa inte grundskolans konserter och evenemang!

Till kalendariet

I fokus

Läs vidare om “Rhys Clarstedt Frank”
Intervju Grundskolan

Sveriges nya stjärna gick på Kulturama Grundskola

Rhys Clarstedt Frank är stjärnskottet som vi kommer se mycket av framöver. I februari 2017 släpptes hennes senaste singel Last Dance, en av de låtar hon skrivit ihop med Jörgen Elofsson. Som 10-åring flyttade hon till Sverige från USA, och så småningom kom hon att börja på Kulturama Grundskola.

Läs vidare om “Grim, Oliver och Jonatan”
Intervju Grundskolan

Musikaldrömmen får liv i Billy Elliot!

Grim, Oliver & Jonatan går i sjuan på Kulturama Sundbyberg. Alla tre medverkar i musikalen Billy Elliot, som har premiär i februari 2017 på Stockholms stadsteater. Grim hade dessutom huvudrollen när musikalen spelades i Malmö våren 2016. Vi samlade pojkarna till ett runda-bords-samtal för ett samtal kring musikalen, arbetet bakom och om skolan förstås.

Läs vidare om “Saga Skimrin”
Intervju personal

Vad gör en specialpedagog? Saga Skimrin berättar

Möt Saga Skimrin som berättar om arbetet som specialpedagog på Kulturama Grundskola och om yrkets utmaningar.