Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Elever på Kulturama Grundskola
Elever på Kulturama Grundskola
Kulturama Grundskolor

Öppet hus och infokvällar!

Läs mer
Elever på Kulturama Grundskola

Kulturama Grundskolor

Våra skolor
Elever på Kulturama Grundskola
Kulturama Grundskolor

Öppet hus och infokvällar!

Läs mer
Elever på Kulturama Grundskola

Kulturama Grundskolor

Våra skolor
Elever på Kulturama Grundskola
Kulturama Grundskolor

Öppet hus och infokvällar!

Läs mer

Uttryck dig kreativt och få en bra teoretisk grund inför studier på gymnasiet!

Du märker direkt när du kommer in genom våra dörrar att Kulturama Grundskolor är fyllda av kreativa människor och om du också vill fördjupa dig i ämnen som teater, dans, musik, sång, bild och form – då kommer du att trivas hos oss! Undervisningen i teoretiska och estetiska ämnen håller hög kvalitet och din skoltid blir både intensiv och rolig.

Om Kulturama Grundskolor

Om du söker till Kulturamas Grundskolor har du sannolikt ett stort intresse för någon utav våra profiler: Musikal med dans, sång och teater, Musik & Sång eller Bild & Form.

Undervisningen i våra skolor håller en mycket hög kvalitet inom skolans samtliga ämnen.

På Kulturama Grundskola kommer du att utvecklas inom din profil samtidigt som du skaffar dig en bred och djup ämneskunskap i grundskolans alla ämnen. Det gör dig väl förberedd för fortsatta högskoleförberedande gymnasiestudier.

Vi brinner för våra elevers lärande, trivsel och trygghet och din skoltid hos oss kommer att bli intensiv, rolig och utvecklande.

Varmt välkommen till Kulturama Grundskolor och vår kreativa miljö!

”Huvudman för Kulturamas Grundskolor är studieförbundet Medborgarskolan – en ideell organisation som återinvesterar allt överskott tillbaka in i skolverksamheten.”

Om Kulturama Grundskolor

Läs vidare om "Öppet hus"
Öppet hus

Välkommen på Öppet hus och infokvällar!

Tycker du om att uttrycka dig kreativt samtidigt som du skaffar dig en bred och djup ämneskunskap i grundskolans alla ämnen? Då är Kulturama Grundskolor något för dig. Här kan du välja mellan någon av våra profiler: Musikal med dans, sång och teater, Musik & Sång eller Bild & Form. Undervisningen håller hög konstnärlig kvalitet och din skoltid blir både intensiv och rolig.

Läs vidare om "Ansökan"
Ansökan

Välkommen att söka till våra skolor!

Kulturama har tre grundskolor i Stockholm: Kulturama Grundskola Danvikstull (åk 4-5), Kulturama Grundskola Hammarby Sjöstad (åk 6-9) och Kulturama Grundskola Sundbyberg (åk 4-9). Det är viktigt att ni söker till rätt skolenhet. Det går bra att söka till flera skolor, då ska ni göra en ansökan till respektive skola.

Läs vidare om "Inriktningar"
Inriktningar

Inriktningar på Kulturama Grundskolor

Läs mer om våra inriktningar Musikal, Musik & Sång och Bild & Form

Våra skolor

Elever på Kulturama Grundskola

Missa inte grundskolans konserter och evenemang!

Till kalendariet

I fokus

Visa föregående artikel
Läs vidare om "Amie har alltid gillat att rita"
Grundskolan

Amie har alltid gillat att rita

Amie går i årskurs 5 med inriktningen Bild & Form på Kulturama grundskola i Sundbyberg. Hon har alltid älskat att rita vilket var den främsta anledningen till att hon sökte till skolan.

Läs vidare om "Musikal ger en bred bas"
Grundskolan

Musikal ger en bred bas

Adil Backman går i femman på Kulturama Grundskola Danvikstull. När han skulle välja inriktning på skolan valde han Musikal trots att Musik & Sång annars kanske hade varit det givna valet för honom.

Läs vidare om "Elina går Musik & Sång"
Grundskolan

Bättre arbetsro om man fått göra något kreativt innan

På Kulturama Grundskolas inriktning Musik & Sång får eleverna varva grundskolans teoretiska ämnen med många lektioner i just musik och sång. Elina går i femman och berättar att hon sökte hit då hon är väldigt musikintresserad.

Läs vidare om "Amelie går Musik & Sång"
Grundskolan

Amelie går Musik & Sång

På Kulturama grundskola i Sundbyberg kan man gå från fjärde klass hela vägen upp till nian och välja mellan tre olika inriktningar: Musik & Sång, Bild & Form och Musikal. Amelie Bergman går i sjuan inriktning Musik & Sång. Hon älskar att sjunga och drömmer om att en dag bli artist.

Läs vidare om "Kulturamaton i Sundbyberg"
Grundskolan

Kulturamaton i Sundbyberg

Kulturamaton är höstterminens stora friluftsdag på Kulturama Grundskola i Sundbyberg. Hela skolan samlas kring Lötsjön för en aktiv heldag i gemenskapens och hållbarhetens tecken.

Läs vidare om "Yngsta Mellodeltagaren går på Kulturama!"
Grundskolan

Yngsta Mellodeltagaren går på Kulturama!

Tiana Salmon som går i nian på Kulturama Grundskola kommer att vara en av de yngsta deltagarna genom tiderna som uppträder i Melodifestivalen. Tillsammans med gruppen High 15 kommer hon att framföra låten No Drama på den första deltävlingen. Låten som de kommer att uppträda med är skriven av veteranerna i mellosammanhang Joe & Linnea Deb som också är f.d. Kulturamastuderande.

Läs vidare om "Rhys Clarstedt Frank"
Grundskolan

Sveriges nya stjärna gick på Kulturama Grundskola

Rhys Clarstedt Frank är stjärnskottet som vi kommer se mycket av framöver. I februari 2017 släpptes hennes senaste singel Last Dance, en av de låtar hon skrivit ihop med Jörgen Elofsson. Som 10-åring flyttade hon till Sverige från USA, och så småningom kom hon att börja på Kulturama Grundskola.

Läs vidare om "Grim, Oliver och Jonatan"
Grundskolan

Musikaldrömmen får liv i Billy Elliot!

Grim, Oliver & Jonatan går i sjuan på Kulturama Sundbyberg. Alla tre medverkar i musikalen Billy Elliot, som har premiär i februari 2017 på Stockholms stadsteater. Grim hade dessutom huvudrollen när musikalen spelades i Malmö våren 2016. Vi samlade pojkarna till ett runda-bords-samtal för ett samtal kring musikalen, arbetet bakom och om skolan förstås.

Läs vidare om "Saga Skimrin"
Grundskolan

Vad gör en specialpedagog? Saga Skimrin berättar

Möt Saga Skimrin som berättar om arbetet som specialpedagog på Kulturama Grundskola och om yrkets utmaningar.

Visa nästa artikel