Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Kulturama Grundskolor

Det ska vara roligt och utvecklande att gå i skolan!

Tycker du om att uttrycka dig kreativt och vill utveckla dina konstnärliga sidor? Då kommer du att trivas på Kulturama Grundskolor. Här kan du välja mellan flera estetiska inriktningar och fördjupa dig i ämnen som teater, dans, musik, sång, bild och form. Undervisningen håller hög konstnärlig kvalitet och din skoltid blir både intensiv och rolig. Varmt välkommen till Kulturama Grundskolor och vår kreativa miljö!

Restplatser

Vi har ett fåtal lediga restplatser kvar. Varmt välkommen att kontakta oss för att göra en ansökan!

Om Kulturama Grundskolor

Om du söker till Kulturamas Grundskolor har du sannolikt ett stort intresse för någon utav våra profiler: Musikal med dans, sång och teater, Musik & Sång eller Bild & Form.

Undervisningen i våra skolor håller en mycket hög kvalitet inom skolans samtliga ämnen.

På Kulturama Grundskola kommer du att utvecklas inom din profil samtidigt som du skaffar dig en bred och djup ämneskunskap i grundskolans alla ämnen. Det gör dig väl förberedd för fortsatta högskoleförberedande gymnasiestudier.

Vi brinner för våra elevers lärande, trivsel och trygghet och din skoltid hos oss kommer att bli intensiv, rolig och utvecklande.

Varmt välkommen till Kulturama Grundskolor och vår kreativa miljö!

”Huvudman för Kulturamas Grundskolor är studieförbundet Medborgarskolan – en ideell organisation som återinvesterar allt överskott tillbaka in i skolverksamheten.”

Om Kulturama Grundskolor

Läs vidare om “Öppet hus”
Öppet hus

Välkommen på Öppet hus och infokvällar!

Tycker du om att uttrycka dig kreativt samtidigt som du skaffar dig en bred och djup ämneskunskap i grundskolans alla ämnen? Då är Kulturama Grundskolor något för dig. Här kan du välja mellan någon av våra profiler: Musikal med dans, sång och teater, Musik & Sång eller Bild & Form. Undervisningen håller hög konstnärlig kvalitet och din skoltid blir både intensiv och rolig.

Läs vidare om “Ansökan”
Ansökan

Välkommen att söka till våra skolor!

Kulturama har tre grundskolor i Stockholm: Kulturama Grundskola Danvikstull (åk 4-5), Kulturama Grundskola Hammarby Sjöstad (åk 6-9) och Kulturama Grundskola Sundbyberg (åk 4-9). Det är viktigt att ni söker till rätt skolenhet. Det går bra att söka till flera skolor, då ska ni göra en ansökan till respektive skola.

Läs vidare om “Inriktningar”
Inriktningar

Inriktningar på Kulturama Grundskolor

Läs mer om våra inriktningar Musikal, Musik & Sång och Bild & Form

Våra skolor

Missa inte grundskolans konserter och evenemang!

Till kalendariet

I fokus

Visa föregående artikel
Läs vidare om “Amelie går Musik & Sång”
Grundskolan

Amelie går Musik & Sång

På Kulturama grundskola i Sundbyberg kan man gå från fjärde klass hela vägen upp till nian och välja mellan tre olika inriktningar: Musik & Sång, Bild & Form och Musikal. Amelie Bergman går i sjuan inriktning Musik & Sång. Hon älskar att sjunga och drömmer om att en dag bli artist.

Läs vidare om “Kulturamaton i Sundbyberg”
Grundskolan

Kulturamaton i Sundbyberg

Kulturamaton är höstterminens stora friluftsdag på Kulturama Grundskola i Sundbyberg. Hela skolan samlas kring Lötsjön för en aktiv heldag i gemenskapens och hållbarhetens tecken.

Läs vidare om “Yngsta Mellodeltagaren går på Kulturama!”
Grundskolan

Yngsta Mellodeltagaren går på Kulturama!

Tiana Salmon som går i nian på Kulturama Grundskola kommer att vara en av de yngsta deltagarna genom tiderna som uppträder i Melodifestivalen. Tillsammans med gruppen High 15 kommer hon att framföra låten No Drama på den första deltävlingen. Låten som de kommer att uppträda med är skriven av veteranerna i mellosammanhang Joe & Linnea Deb som också är f.d. Kulturamastuderande.

Läs vidare om “Rhys Clarstedt Frank”
Grundskolan

Sveriges nya stjärna gick på Kulturama Grundskola

Rhys Clarstedt Frank är stjärnskottet som vi kommer se mycket av framöver. I februari 2017 släpptes hennes senaste singel Last Dance, en av de låtar hon skrivit ihop med Jörgen Elofsson. Som 10-åring flyttade hon till Sverige från USA, och så småningom kom hon att börja på Kulturama Grundskola.

Läs vidare om “Grim, Oliver och Jonatan”
Grundskolan

Musikaldrömmen får liv i Billy Elliot!

Grim, Oliver & Jonatan går i sjuan på Kulturama Sundbyberg. Alla tre medverkar i musikalen Billy Elliot, som har premiär i februari 2017 på Stockholms stadsteater. Grim hade dessutom huvudrollen när musikalen spelades i Malmö våren 2016. Vi samlade pojkarna till ett runda-bords-samtal för ett samtal kring musikalen, arbetet bakom och om skolan förstås.

Läs vidare om “Saga Skimrin”
Grundskolan

Vad gör en specialpedagog? Saga Skimrin berättar

Möt Saga Skimrin som berättar om arbetet som specialpedagog på Kulturama Grundskola och om yrkets utmaningar.

Visa nästa artikel