Välkommen till

Kulturamas grundskolor i Stockholm

Om våra skolor
När du öppnar dörren och kliver in till våra grundskolor märker du direkt att du har hamnat i en kreativ miljö med människor som brinner för de konstnärliga uttrycken. Om du söker efter en grundskola i Stockholm som erbjuder professionell undervisning samtidigt som du får fördjupa dig i estetiska ämnen som teater, dans, musik, sång eller bild och form – då har du hittat rätt grundskola!

Kulturamas första grundskola slog upp dörrarna 2001. Idag består Kulturama av tre skolenheter i Stockholms län: Kulturama Grundskola Danvikstull, Kulturama Grundskola Hammarby Sjöstad och Kulturama Grundskola Sundbyberg.

På Kulturama Grundskolor får du klasskamrater som delar samma intressen som du. Vi lägger stor vikt vid att koppla ihop de teoretiska och estetiska ämnena och under skoltiden får ni tillsammans arbeta med föreställningar, redovisningar, musikaler, konserter och utställningar. Studietakten är många gånger hög men din skoltid blir rolig, stimulerande och kunskapsrik!

Våra grundskolor

Kulturama är en bra grundskola för dig som vill utveckla ditt estetiska intresse samtidigt som du får en bred och djup ämneskunskap. Undervisningen håller hög kvalitet och leder till att du som elev utvecklar din konstnärliga uttrycksförmåga i profilämnena, stärker din självkänsla och blir väl förberedd för vidare studier på gymnasiet, oavsett vilket gymnasieprogram du väljer att söka till.

Kulturama har tre estetiska grundskolor i Stockholm:

Du som söker till oss har sannolikt ett stort intresse för någon av våra estetiska profiler:

  • Musikal med dans, sång och teater
  • Musik & Sång
  • Bild & Form

Danvikstull

Kulturama Grundskola Danvikstull ligger på Södermalm som gränsar till Henriksdal. På skolan går drygt 240 elever fördelat på årskurs 4–5. Vi erbjuder inriktningarna Musikal, Musik & Sång och Bild & Form.

Hammarby sjöstad

Kulturama Grundskola Hammarby Sjöstad ligger i Kulturamahuset. I skolan går cirka 480 elever i årskurs 6–9 och här finns inriktningarna Musikal, Musik & Sång och Bild & Form.

Sundbyberg

Kulturama Grundskola Sundbyberg går ca 500 elever i årskurs 4–9. Hos oss finns inriktningarna Musikal, Bild & Form samt Musik & Sång.

Musikal, Musik & Sång och Bild & Form

Kulturama Grundskolor i Stockholm har tre estetiska inriktningar som utgår från din lust att agera, sjunga, dansa, spela musik eller uttrycka dig i bild och form. Du får träna på ditt konstnärliga uttryck samtidigt som vi ger dig en bred, stabil bas för framtida studier.

  • Musikal – en inriktning för dig som vill dansa, spela teater och sjunga – och dessutom gillar att stå på scen. Varje år redovisar eleverna sitt arbete i olika uppspel och produktioner. I åk 9 sätter eleverna upp en musikal som slutproduktion.
  • Musik & Sång – en inriktning för dig som gillar musik, sång och att spela i band. Eleverna får grundläggande träning på piano, bas, trummor och sång. Vi arbetar med olika genrer och med ditt sceniska uttryck. Varje år redovisar eleverna sitt arbete i olika uppspel. I åk 9 gör eleverna en slutproduktion i form av en konsert.
  • Bild & Form – en inriktning för dig som tycker om bild och form, till exempel att måla, fotografera, filma och skulptera. Genom att blanda teori, praktik och reflektion blir du medveten om hur och varför bilder, föremål och miljöer skapas och hur detta kan påverka oss i den alltmer visuella värld vi lever i. I åk 9 gör eleverna en slutproduktion i form av en utställning.

Lärare med unik kompetens

Vår lärarkår består av legitimerade och välutbildade lärare som är mycket engagerade i elevernas personliga och kunskapsmässiga utveckling. Undervisningen ska leda till att du som elev utvecklar din konstnärliga uttrycksförmåga i profilämnena, stärker din självkänsla och blir väl förberedd för vidare studier på gymnasiet. Det gör Kulturama till ett tryggt och bra val. Vårt mål är att vara den ledande och bästa estetiska grundskolan i jämförelse med andra likvärdiga grundskolor i Stockholm.

En trygg miljö för inlärning

Kulturama grundskolor arbetar löpande med systematiskt kvalitetsarbete och följer årligen upp elevernas uppnådda kunskapsmål, elevdemokrati, trygghet och arbetsro. Detta för att bibehålla skolornas höga kvalitet på undervisningen samt en miljö där eleverna känner sig trygga, sedda och accepterade.

Hos oss blir eleverna väl förberedda för fortsatta studier på gymnasiet. De får utveckla sin konstnärliga uttrycksförmåga vilket i din tur stärker deras självkänsla. För att uppnå dessa mål har varje årskurs ett arbetslag som består av mentorskap. Syftet med mentorskapet är att hjälpa eleverna med lärandeprocessen, underlätta kommunikationen mellan elev, skola och vårdnadshavare samt att förankra en humanistisk och demokratisk värdegrund hos eleverna.

Vi arbetar för att alla ska nå kunskapskraven och de elever som är i behov av särskilt stöd erbjuds hjälp i framförallt svenska, matematik och engelska. Vi har även dubbla lärare på en del lektionspass.

Utöver det har vi dessutom stödfunktioner som består av specialpedagoger, resurslärare, kurator, skolsköterska och studie- och yrkesvägledare.

Antagning

Du som väljer att söka till någon av Kulturamas grundskolor gör ansökan via vår hemsida. Därefter blir du kallad till ett färdighetsprov (Musikal och Musik & Sång). Till (Bild & Form) gäller anmälningsdatum. Du kan läsa mer om ansökningsförfarandet och våra urvalsgrunder för skolplacering här.

Öppet hus

På våra Öppna hus och Infokvällar, som antingen är digitala eller arrangeras på plats i skolan, berättar vi om skolan, visar upp våra lokaler och låter våra elever berätta om hur det är att gå på en estetisk grundskola.

Om Kulturama Grundskolor

Läs vidare om "Danvikstull"
Årskurs 4-5

Danvikstull

Läs mer om skolan och våra inriktningar Musikal, Musik & Sång och Bild & Form

Läs vidare om "Sundbyberg"
Elever sjunger och spelar gitarr
Årskurs 4-9

Sundbyberg

Läs mer om skolan och våra inriktningar Musikal, Bild & Form samt Musik & Sång.

Läs vidare om "Öppet hus"
Elever utanför Kulturama
Öppet hus

Välkommen på Öppet hus!

Tycker du om att uttrycka dig kreativt samtidigt som du skaffar dig en bred och djup ämneskunskap i grundskolans alla ämnen? Då är Kulturama Grundskolor något för dig. Här kan du välja mellan någon av våra profiler: Musikal med dans, sång och teater, Musik & Sång eller Bild & Form. Undervisningen håller hög konstnärlig kvalitet och din skoltid blir både intensiv och rolig.

Läs vidare om "Ansökan"
Ansökan

Välkommen att söka till våra skolor!

Kulturama har tre grundskolor i Stockholms län: Kulturama Grundskola Danvikstull (åk 4-5), Kulturama Grundskola Sundbyberg (åk 4-9) och Kulturama Grundskola Hammarby Sjöstad (åk 6-9). Det är viktigt att söka till rätt skolenhet och profil. Det går bra att söka till flera skolor och profiler, då görs en ansökan till respektive skola och profilinriktning.

Läs vidare om "Inriktningar"
Elever spelar gitarr
Inriktningar

Inriktningar på Kulturama Grundskolor

Läs mer om våra inriktningar Musikal, Musik & Sång och Bild & Form

Missa inte grundskolans konserter och evenemang!

Till kalendariet

Aktuellt

Visa föregående artikel
Julshow
Musikal

Storslagen julshow i Filadelfiakyrkan

Äntligen var det dags för årets julshow! Den 13 och 14 december bjöd Kulturama Grundskola Hammarby Sjöstad och Danvikstull på en storslagen julshow i Filadelfia...

Grundskola
15 december 2022
Läs vidare om "Storslagen julshow i Filadelfiakyrkan"
Visa nästa artikel