Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Elever på Kulturama Grundskola
Elever på Kulturama Grundskola

Kulturama Grundskolor

Våra skolor

Uttryck dig kreativt och få en bra teoretisk grund inför studier på gymnasiet!

Du märker direkt när du kommer in genom våra dörrar att Kulturama Grundskolor är fyllda av kreativa människor och om du också vill fördjupa dig i ämnen som teater, dans, musik, sång, bild och form – då kommer du att trivas hos oss! Undervisningen i teoretiska och estetiska ämnen håller hög kvalitet och din skoltid blir både intensiv och rolig.

Om Kulturama Grundskolor

Kulturama grundskolor har tre skolenheter i Stockholms län: Danvikstull, Hammarby Sjöstad och Sundbyberg. Om du söker till Kulturamas Grundskolor har du sannolikt ett stort intresse för någon utav våra profiler: Musikal med dans, sång och teater, Musik & Sång eller Bild & Form.

Undervisningen i våra skolor håller en mycket hög kvalitet inom skolans samtliga ämnen. Hos oss kommer du att utvecklas inom din profil samtidigt som du skaffar dig en bred och djup ämneskunskap i grundskolans alla ämnen. Det gör dig väl förberedd för fortsatta högskoleförberedande gymnasiestudier.

Vi brinner för våra elevers lärande, trivsel och trygghet och din skoltid hos oss kommer att bli intensiv, rolig och utvecklande.

Varmt välkommen till Kulturama Grundskolor och vår kreativa miljö!

”Huvudman för Kulturamas Grundskolor är studieförbundet Medborgarskolan – en ideell organisation som återinvesterar allt överskott tillbaka in i skolverksamheten.”

Om Kulturama Grundskolor

Läs vidare om "Öppet hus"
Öppet hus

Välkommen på Öppet hus och infokvällar!

Tycker du om att uttrycka dig kreativt samtidigt som du skaffar dig en bred och djup ämneskunskap i grundskolans alla ämnen? Då är Kulturama Grundskolor något för dig. Här kan du välja mellan någon av våra profiler: Musikal med dans, sång och teater, Musik & Sång eller Bild & Form. Undervisningen håller hög konstnärlig kvalitet och din skoltid blir både intensiv och rolig.

Läs vidare om "Ansökan"
Ansökan

Välkommen att söka till våra skolor!

Kulturama har tre grundskolor i Stockholm: Kulturama Grundskola Danvikstull (åk 4-5), Kulturama Grundskola Hammarby Sjöstad (åk 6-9) och Kulturama Grundskola Sundbyberg (åk 4-9). Det är viktigt att ni söker till rätt skolenhet. Det går bra att söka till flera skolor, då ska ni göra en ansökan till respektive skola.

Läs vidare om "Inriktningar"
Inriktningar

Inriktningar på Kulturama Grundskolor

Läs mer om våra inriktningar Musikal, Musik & Sång och Bild & Form

Våra skolor

Elever på Kulturama Grundskola

Missa inte grundskolans konserter och evenemang!

Till kalendariet

I fokus

Visa föregående artikel
Läs vidare om "Selma älskar språk och musikaler"
Grundskolan

Selma älskar språk och musikaler

Sedan sexårsåldern har Selma Backman älskat musikaler. Hon påbörjade sin resa på Kulturama Grundskola i fjärde klass och valde då naturligtvis musikalinriktningen. Idag går hon i åttan på grundskolan i Hammarby Sjöstad och drömmer nu om att bli musikalartist.

Läs vidare om "Med passion för musik och naturvetenskap"
Grundskolan

Med passion för musik och naturvetenskap

Med inriktningen Musik och sång på Kulturama Grundskola i Sundbyberg får eleverna grundläggande träning i flera instrument, sång samt ensemblespel. En musik och sång-elev som går i sjuan är Linnea. Hon berättar att det är något speciellt med Kulturama.

Läs vidare om "Miranda inspireras av sina lärare"
Grundskolan

Miranda inspireras av sina lärare

Miranda går i sexan på Kulturama Grundskola i Sundbyberg. Hon har inriktningen musikal och berättar att det som lockade henne att söka hit var att få gå i en skola där alla delar samma intressen som hon.

Visa nästa artikel