Våra skolor

Kulturama har tre grundskolor i Stockholmsområdet

Det finns idag tre skolor i Stockholm inom Kulturama Grundskola. Danvikstull, Hammarby Sjöstad samt i Sundbyberg.

Att vara elev på grundskolan

På Kulturama tror vi på att estetisk uttrycksförmåga är nyckeln till en rik och berikande skolgång. Vårt pedagogiska förhållningssätt är att låta elevernas kreativa sinnen bli stimulerade för att främja lärande och bred kompetens. Genom profilämnena under hela skolgången ges eleverna en variation av lärmiljöer utöver samtliga grundskoleämnen och chans att växa på flera sätt. Förståelse för kultur kan bidra med meningsfullhet och hjälpa oss tolka vår historia och framtid samt varandra.

Våra lärare är mycket engagerade och arbetar aktivt tillsammans med vår kompetenta elevhälsa och skolledning för att skapa en givande skolmiljö.

Hos oss erbjuder vi följande tre profiler:

  • Bild & Form
  • Musik & Sång
  • Dans, Sång & Teater – Musikal

Upplev en kreativ skolgång med Kulturama

På Kulturama grundskolor strävar vi efter att erbjuda en skolgång som inte bara är kvalitativ, utan också inspirerande och kreativ för eleverna i årskurs 4-9. Vi skapar en miljö där kunskap står i fokus och där de teoretiska och estetiska ämnena tillsammans bidrar till en givande grundskoletid.

Våra tre unika profiler ger våra elever möjlighet att växa och utvecklas på flera plan under sin skolgång. De estetiska ämnena är mer än bara lektioner; de är portar till förståelse för processarbete och kreativa arbetsmetoder som berikar elevernas utveckling och lärande.

Kulturama har varit en ledande utbildningsaktör i snart 50 år och vår första grundskola öppnade sina dörrar år 2001. Som en del av Medborgarskolan, en ideell förening, kan du som vårdnadshavare vara trygg med att eventuellt överskott direkt investeras i vår verksamhet eller går till nya initiativ som gynnar våra elever.

Våra skolor och ansökan

Läs vidare om "Danvikstull"
Årskurs 4-5

Danvikstull

Läs mer om skolan och våra inriktningar Musikal, Musik & Sång och Bild & Form

Läs vidare om "Sundbyberg"
Elever sjunger och spelar gitarr
Årskurs 4-9

Sundbyberg

Läs mer om skolan och våra inriktningar Musikal, Bild & Form samt Musik & Sång.

Läs vidare om "Ansökan"
Ansökan

Välkommen att söka till våra skolor!

Kulturama har tre grundskolor i Stockholms län: Kulturama Grundskola Danvikstull (åk 4-5), Kulturama Grundskola Sundbyberg (åk 4-9) och Kulturama Grundskola Hammarby Sjöstad (åk 6-9). Det är viktigt att söka till rätt skolenhet och profil. Det går bra att söka till flera skolor och profiler, då görs en ansökan till respektive skola och profilinriktning.

Läs vidare om "Öppet hus"
Elever utanför Kulturama
Öppet hus

Välkommen på Öppet hus!

Tycker du om att uttrycka dig kreativt samtidigt som du skaffar dig en bred och djup ämneskunskap i grundskolans alla ämnen? Då är Kulturama Grundskolor något för dig. Här kan du välja mellan någon av våra profiler: Musikal med dans, sång och teater, Musik & Sång eller Bild & Form. Undervisningen håller hög konstnärlig kvalitet och din skoltid blir både intensiv och rolig.

Läs vidare om "Vår verksamhet"
Elever och lärare i klassrum
Vår verksamhet

På Kulturama Grundskolor ska alla bli sedda!

Du märker direkt när du kommer in genom våra dörrar att Kulturama Grundskolor är fyllda av kreativa människor som brinner för de konstnärliga uttrycken. Om du också vill fördjupa dig i ämnen som teater, dans, musik, sång, bild och form - då kommer du att trivas hos oss. Undervisningen i teoretiska och estetiska ämnen håller hög kvalitet och din skoltid blir både intensiv och rolig.

Missa inte grundskolans konserter och evenemang

Till kalendariet