Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

elever i klassrum

Kulturama Grundskola Sundbyberg

På Kulturama Grundskola Sundbyberg går cirka 500 elever i årskurs 4 till 9. Här finns inriktningarna Musikal, Bild & Form samt Musik & Sång. Vi erbjuder våra elever en undervisning av hög kvalitet i läroplanens teoretiska ämnen samt i våra profilämnen.

Om skolan

Grundskolan har en hög andel legitimerade lärare inom samtliga ämnen och kan därmed erbjuda en professionell undervisning i läroplanens teoretiska ämnen samt en hög konstnärlig kvalitet i profilämnena.

Undervisningen ska leda till att eleven utvecklar sin konstnärliga uttrycksförmåga i profilämnena samt stärker sin självkänsla. Elever som gått ut åk 9 hos oss uppnår till stor del höga studieresultat, vilket ger goda möjligheter att komma in på de gymnasieprogram som de söker till.

På Kulturama Grundskola Sundbyberg arbetar vi genomgripande med att bygga en stark gemenskap med ett tillåtande klimat och besökare på våra Öppet hus brukar spontant säga att ”här vill jag gå, det är en så bra stämning.”

På Kulturama Grundskola Sundbyberg finns profilerna

  • Musikal
  • Musik & Sång
  • Bild & Form

Mer information om de olika inriktningarna

Skolbibliotek

På Kulturama Grundskola i Sundbyberg har vi ett delvis bemannat skolbibliotek som är öppet dagligen. Biblioteket är centralt placerat i skolans lokaler. Här finns skönlitteratur anpassad till läsnivån för elever i årskurs 4–9 och över. Biblioteket omfattar även lättläst litteratur, facklitteratur och litteratur på engelska. Elever får tips om litteratur, får låna böcker och vi tar med glädje emot förslag på inköp av böcker.

Fritidsklubben

Till fritidsklubben kommer eleverna när skoldagen är slut. I samråd föräldrar bestäms vilka tider och dagar eleverna deltar i verksamheten. Hemvist för klubben är skolans lokaler.