Kulturama Grundskola Sundbyberg

Information

Årskurser

4-9

Profiler

Musikal, Musik & Sång och Bild & Form

Plats

Lötsjövägen 10-12, Sundbyberg

Ansökan

Det finns fortfarande lediga platser till hösten 2022. Ansökan är öppen.

På Kulturama Grundskola Sundbyberg går cirka 500 elever i årskurs 4 till 9. Här finns inriktningarna Musikal, Musik & Sång och Bild & Form. Vi erbjuder våra elever en undervisning av hög kvalitet i läroplanens teoretiska ämnen samt i våra profilämnen.

Om skolan

Grundskolan har en hög andel legitimerade lärare inom samtliga ämnen och kan därmed erbjuda en professionell undervisning i läroplanens teoretiska ämnen samt en hög konstnärlig kvalitet i profilämnena.

Undervisningen ska leda till att eleven utvecklar sin konstnärliga uttrycksförmåga i profilämnena samt stärker sin självkänsla. Elever som gått ut åk 9 hos oss uppnår till stor del höga studieresultat, vilket ger goda möjligheter att komma in på de gymnasieprogram som de söker till.

På Kulturama Grundskola Sundbyberg arbetar vi genomgripande med att bygga en stark gemenskap med ett tillåtande klimat och besökare på våra Öppet hus brukar spontant säga att ”här vill jag gå, det är en så bra stämning.”

På Kulturama Grundskola Sundbyberg finns profilerna

  • Musikal
  • Musik & Sång
  • Bild & Form

Mer information om de olika inriktningarna

Läs vår folder om Kulturama Grundskolor

Öppet hus

Ansökan

Ansökan till Profil Musikal och Musik & Sång

För att ansöka om plats till vår Musikal- eller Musik & Sångprofil hos oss börjar ni med att fylla i vårt ansökningsformulär som ni kommer till via knappen Anmäl dig här. När ni gjort det så kommer ni att bli inbjudna till öppet hus i november och januari. Ni kommer sedan få kallelse till färdighetsprov som är under vecka 8.

Till inriktning Musikal gör man både dans- och sångprov.
Till inriktningen Musik & Sång gör man sångprov.

Här hittar till all information du behöver inför proven

Ansökan till Profil Bild & Form

För att ansöka om plats till vår Bild & Formprofil så börjar ni med att fylla i vårt ansökningsformulär som ni kommer till via knappen Anmäl dig här. När ni gjort det så kommer ni att bli inbjudna till öppet hus i november och januari. När ni skickat in ansökan så kommer ni få en bekräftelsemail där ni också får inloggningsuppgifter. Ni kan alltid logga in och uppdatera era kontaktuppgifter på ansökningssidan samt kontrollera att ni valt rätt årskurs och läsår.

Färdighetsprov

Efter att ansökan är gjord blir du kallad till färdighetsprov om du sökt Musikal och Musik & Sång

Kallelse till färdighetsprov skickas ut via mail cirka två veckor före provet.

Läs mer om våra färdighetsprov

Restplatser

Det finns fortfarande lediga platser till hösten 2022. Ansökan är öppen.

  • 4 Musik&Sång
  • 4 Musikal
  • 4 Bild&Form
  • 7 Musik&Sång
  • 7 Musikal
  • 8 Musikal
  • 8 Bild&Form

Har du frågor, välkommen att kontakta

Daniel Nordell, ansökningsansvarig
ansokning.sbg@kulturama.se

Viktigt att veta

Urvalsgrunder

Ni kan läsa mer om ansökningsförfarandet och våra urvalsgrunder för skolplacering här.

Vår verksamhet

Undervisningen ska leda till att eleven utvecklar sin konstnärliga uttrycksförmåga i profilämnena samt stärker sin självkänsla. Efter avslutad skolgång i år 9 ska eleverna vara väl rustade att söka sig vidare till både estetiska- och teoretiska program på gymnasiet.

Mer information om Kulturama grundskolors verksamhet

Våra lokaler

Välkommen till oss på Kulturama Grundskola Sundbyberg och vår inspirerande miljö med både klassrum likväl som välutrustade salar för våra estetiska ämnen.

Skolbibliotek

På Kulturama Grundskola i Sundbyberg har vi ett delvis bemannat skolbibliotek som är öppet dagligen. Biblioteket är centralt placerat i skolans lokaler. Här finns skönlitteratur anpassad till läsnivån för elever i årskurs 4–9 och över. Biblioteket omfattar även lättläst litteratur, facklitteratur och litteratur på engelska. Elever får tips om litteratur, får låna böcker och vi tar med glädje emot förslag på inköp av böcker.

Fritidsklubben

Till fritidsklubben kommer eleverna när skoldagen är slut. I samråd med föräldrar bestäms vilka tider och dagar eleverna deltar i verksamheten. Hemvist för klubben är skolans lokaler.

Läs mer om fritidsklubben här.

Kontakt

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan.
Här hittar du kontaktuppgifter till skolans personal.

Byt till Kulturama Grundskola

Vill du byta till Kulturama Grundskola Sundbyberg? Välkommen att kontakta oss.
ansokning.sbg@kulturama.se