Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

elever i klassrum

Kulturama Grundskola Sundbyberg

På Kulturama Grundskola Sundbyberg går cirka 500 elever i årskurs 4 till 9. Här finns inriktningarna Musikal, Bild & Form samt Musik & Sång. Vi erbjuder våra elever en undervisning av hög kvalitet i läroplanens teoretiska ämnen samt i våra profilämnen.

Om skolan

Undervisningen ska leda till att eleven utvecklar sin konstnärliga uttrycksförmåga i profilämnena samt stärker sin självkänsla. Efter avslutad skolgång i år 9 ska eleverna vara väl rustade att söka sig vidare till både estetiska- och teoretiska program på gymnasiet. Undervisningen ska leda till att eleven utvecklar sin konstnärliga uttrycksförmåga i profilämnena samt stärker sin självkänsla.

På Kulturama Grundskola i Sundbyberg har vi tre profiler och vårt mål är att vara ett självklart val och därmed en ledande grundskola

  • Musikal
  • Musik & Sång
  • Bild & Form

Skolbibliotek

På Kulturama Grundskola i Sundbyberg har vi ett delvis bemannat skolbibliotek som är öppet dagligen. Biblioteket är centralt placerat i skolans lokaler. Här finns skönlitteratur anpassad till läsnivån för elever i årskurs 4 – 9 och över. Biblioteket omfattar även lättläst litteratur, facklitteratur och litteratur på engelska. Elever får tips om litteratur, får låna böcker och vi tar med glädje emot förslag på inköp av böcker.

Fritidsklubben

Till fritidsklubben kommer eleverna när skoldagen är slut. I samråd föräldrar bestäms vilka tider och dagar eleverna deltar i verksamheten. Hemvist för klubben är skolans lokaler.

Likabehandlingsplan

Vi har en likabehandlingsplan på Kulturama Grundskola Sundbyberg. Syftet med den är att säkerställa elevernas trygghet utifrån de sju diskrimineringsgrunderna. Planen ska göras känd och förankras hos elever, personal och vårdnadshavare.

Likabehandlingsplan18_19_Kulturama Sundbyberg