Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Vad roligt att du är intresserad av Kulturama Grundskola, så här ansöker du till vår skola!

Kulturama har tre grundskolor i Stockholm. Det är viktigt att ni söker till den skola som är aktuell för er, Kulturama Grundskola Danvikstull (åk 4-5), Kulturama Grundskola Hammarby Sjöstad (åk 6-9) eller Kulturama Grundskola Sundbyberg (åk 4-9). Det går bra att söka till flera skolor och då ska ni göra en ansökan till respektive skola.

Ansökan

Ansökan till läsåret 2019 är nu öppen.

Öppet hus

Välkommen till Öppet hus!

Restplatser

Vill du byta till Kulturama Grundskola? Kontakta oss – vi har restplatser i olika årskurser.

Hammarby Sjöstad
ansokning.hs@kulturama.se

Sundbyberg
ansokning.sbg@kulturama.se

Provens innehåll

Inriktning Musikal

I provet ingår dans och sång. Dansprovet sker i grupp i jazzdans och består av en kort uppvärmning, diagonalövningar och en kombination. Sångprovet hålls individuellt. Skolans dans-, musik- och sånglärare bedömer den sökandes förutsättningar att utvecklas inom ämnet.

Musik & Sång

Sång och musikprov där skolans musik- och sånglärare bedömer den sökandes allmänna musikaliska förutsättning för utbildningen. Provet hålls individuellt.

Bild & Form

Inga arbetsprover. Endast köplatssystem gäller.

Behörighet

För sökande till årskurs 4 krävs genomgången grundskola årskurs 1–3. För sökande till årskurs 5–9 krävs genomgången grundskola i tidigare årskurser.