Kulturama Grundskola Hammarby Sjöstad

Information

Årskurser

6-9

Profiler

Musikal, Musik & Sång

Plats

Virkesvägen 21, Stockholm

Efter att eleverna gått årskurs 4 och 5 på Kulturama Grundskola Danvikstull fortsätter de årskurs 6-9 i Kulturamahuset i Hammarby Sjöstad. Det går även att utifrån söka restplatser till åk 6-8.

Om skolan

På Kulturama Grundskola i Hammarby Sjöstad går idag totalt cirka 480 elever i årskurs 6 till 9. Här finns inriktningarna Musikal samt Musik & Sång. I huset har vi förutom ordinarie lektionssalar också stora danssalar och väl anpassade musiksalar med flera övningsrum. Vi har en kreativ och kunnig lärarkår med ett stort intresse för våra profilämnen.

Grundskolan erbjuder en professionell undervisning i läroplanens teoretiska ämnen samt en undervisning av hög konstnärlig kvalitet i profilämnena. Undervisningen ska leda till att eleven utvecklar sin konstnärliga uttrycksförmåga i profilämnena samt stärker sin självkänsla. Efter avslutad skolgång i år 9 ska eleverna vara väl rustade att söka sig vidare till både estetiska- och teoretiska program på gymnasiet.

Vårt mål är att vara ett självklart val och därmed en ledande grundskola med profilerna Musikal och Musik & Sång.

I Hammarby Sjöstad finns profilerna

  • Musikal
  • Musik & Sång

Mer information om de olika inriktningarna

Läs vår folder om Kulturama Grundskolor

Ansökan

Kulturama har tre grundskolor i Stockholm och det är viktigt att ni söker till rätt skolenhet. Det går bra att söka till flera skolor, då ska ni göra en ansökan till respektive skola.

På Kulturama Grundskola Hammarby Sjöstad finns två profiler. Du kan söka till flera profiler genom att göra ett första- och andrahandsval i din ansökan.

Ansökan Musikal och Musik & Sång

För att ansöka om plats i musikalklass eller musik och sångklass hos oss börjar ni med att fylla i vårt ansökningsformulär som ni kommer till via knappen Anmäl dig här. Ni kommer sedan få kallelse till färdighetsprov.

Till inriktning Musikal gör man både dans- och sångprov.
Till inriktningen Musik & Sång gör man sångprov.

Här hittar till all information du behöver inför proven

Efter att ansökan är gjord blir du kallad till färdighetsprov. Kallelse till färdighetsprov skickas ut via mail cirka två veckor före provet.

Läs mer om våra färdighetsprov

Restplatser

Vi har restplatser i åk 8 Musikal. Välkomna att söka!

HAR DU FRÅGOR, VÄLKOMMEN ATT KONTAKTA

Malin Johansson, ansökningsansvarig
ansokning.hs@kulturama.se

Viktigt att veta

Urvalsgrunder

Ni kan läsa mer om ansökningsförfarandet och våra urvalsgrunder för skolplacering här.

Vår verksamhet

Undervisningen ska leda till att eleven utvecklar sin konstnärliga uttrycksförmåga i profilämnena samt stärker sin självkänsla. Efter avslutad skolgång i år 9 ska eleverna vara väl rustade att söka sig vidare till både estetiska- och teoretiska program på gymnasiet.

Mer information om Kulturama grundskolors verksamhet

Lokaler

Läs mer om Kulturamahuset och våra lokaler här.

Skolbibliotek

I Kulturamahuset har vi ett bemannat skolbibliotek som är öppet dagligen. Biblioteket är centralt placerat i skolans lokaler. Här finns skönlitteratur anpassad till läsnivån för elever i årskurs 6-9 och över. Biblioteket omfattar även lättläst litteratur, facklitteratur och litteratur på engelska samt en större avdelning för noter och manus. Elever får tips om litteratur, får låna böcker och vi tar med glädje emot förslag på inköp av böcker.

Läs mer här om skolbiblioteket

Kontakt

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan.
Här hittar du kontaktuppgifter till skolans personal.

Byt till Kulturama Grundskola

Vill du byta till Kulturama Grundskola Hammarby Sjöstad? Välkommen att kontakta oss.
ansokning.hs@kulturama.se