Kulturama Grundskola Hammarby Sjöstad

Information

Årskurser

6-9

Profiler

Musikal och Musik & Sång

Plats

Virkesvägen 21, Stockholm

Efter att eleverna gått årskurs 4 och 5 på Kulturama Grundskola Danvikstull fortsätter de årskurs 6-9 i Kulturamahuset i Hammarby Sjöstad. Det går även att utifrån söka restplatser till åk 6-8.

Om skolan

På Kulturama Grundskola i Hammarby Sjöstad går idag totalt cirka 480 elever i årskurs 6 till 9. Här finns inriktningarna Musikal och Musik & Sång. I huset har vi, förutom ordinarie lektionssalar, också stora danssalar och väl anpassade musiksalar med flera övningsrum. Vi har en kreativ och kunnig lärarkår med ett stort intresse för våra profilämnen.

Grundskolan erbjuder en professionell undervisning i läroplanens teoretiska ämnen samt en undervisning av hög konstnärlig kvalitet i profilämnena. Undervisningen ska leda till att eleven utvecklar sin konstnärliga uttrycksförmåga i profilämnena samt stärker sin självkänsla. Efter avslutad skolgång i år 9 ska eleverna vara väl rustade att söka sig vidare till både estetiska- och teoretiska program på gymnasiet.

Vårt mål är att vara ett självklart val och därmed en ledande grundskola med profilerna Musikal, Musik & Sång samt Bild & Form.

I Hammarby Sjöstad finns profilerna

  • Musikal
  • Musik & Sång

Höstterminen 2023 kommer inriktningen Bild & Form att finnas i åk 6 i Hammarby Sjöstad!

Mer information om de olika inriktningarna

Läs vår folder om Kulturama Grundskolor

Ansökan

Kulturama har tre grundskolor i Stockholm och det är viktigt att ni söker till rätt skolenhet. Det går bra att söka till flera skolor, då ska ni göra en ansökan till respektive skola.

På Kulturama Grundskola Hammarby Sjöstad finns tre profiler. Du kan söka till flera profiler genom att göra ett första- och andrahandsval i din ansökan.

Ansökan till Musikal och Musik & Sång

För att ansöka om plats i musikalklass eller musik och sångklass hos oss börjar ni med att fylla i vårt ansökningsformulär som ni kommer till via knappen Anmäl dig här. Ni kommer sedan få kallelse till färdighetsprov.

Till inriktning Musikal gör man både dans- och sångprov.
Till inriktningen Musik & Sång gör man sångprov.

Här hittar till all information du behöver inför proven

Din ansökan steg för steg

  • För att bli kallad till vårens prover behöver vi ha er ansökan senast 3 januari 2023.
  • Efter att ansökan är gjord blir du kallad till färdighetsprov.
  • Kallelse skickas ut via mail cirka två veckor före provet.
  • Färdighetsproven för restplatser åk 6-8 kommer äga rum under vecka 3.

Läs mer om våra färdighetsprov

HAR DU FRÅGOR, VÄLKOMMEN ATT KONTAKTA

Malin Johansson, ansökningsansvarig
ansokning.hs@kulturama.se

Viktigt att veta