Kulturama Grundskola Hammarby Sjöstad

Information

Årskurser

6-9

Profiler

Musikal, Musik & Sång, Bild & Form

Plats

Virkesvägen 21, Stockholm

Sista ansökningsdag

Vi tar fortfarande emot sena ansökningar

Efter att eleverna gått årskurs 4 och 5 på Kulturama Grundskola Danvikstull fortsätter de årskurs 6-9 i Kulturamahuset i Hammarby Sjöstad. Det går även att utifrån söka restplatser till åk 6-8.

Om skolan

På Kulturama Grundskola i Hammarby Sjöstad går idag totalt cirka 480 elever i årskurs 6 till 9. Här finns inriktningarna Musikal, Musik & Sång och Bild & Form. I huset har vi, förutom ordinarie lektionssalar, också stora danssalar och väl anpassade musiksalar med flera övningsrum. Vi har en kreativ och kunnig lärarkår med ett stort intresse för våra profilämnen.

Grundskolan erbjuder en professionell undervisning i läroplanens teoretiska ämnen samt en undervisning av hög konstnärlig kvalitet i profilämnena. Undervisningen ska leda till att eleven utvecklar sin konstnärliga uttrycksförmåga i profilämnena samt stärker sin självkänsla. Efter avslutad skolgång i år 9 ska eleverna vara väl rustade att söka sig vidare till både estetiska- och teoretiska program på gymnasiet.

Vårt mål är att vara ett självklart val och därmed en ledande grundskola med profilerna Musikal, Musik & Sång samt Bild & Form.

I Hammarby Sjöstad finns profilerna

  • Musikal
  • Musik & Sång
  • Bild & Form

Mer information om de olika inriktningarna

Läs vår folder om Kulturama Grundskolor

Ansökan

Kulturama har tre grundskolor i Stockholm och det är viktigt att ni söker till rätt skolenhet. Det går bra att söka till flera skolor, då ska ni göra en ansökan till respektive skola.

På Kulturama Grundskola Hammarby Sjöstad finns tre profiler. Du kan söka till flera profiler genom att göra ett första- och andrahandsval i din ansökan.

Ansökan till Musikal och Musik & Sång

För att ansöka om plats i musikalklass eller musik och sångklass hos oss börjar ni med att fylla i vårt ansökningsformulär som ni kommer till via knappen Anmäl dig här. Ni kommer sedan få kallelse till färdighetsprov.

Till inriktning Musikal gör man både dans- och sångprov.
Till inriktningen Musik & Sång gör man sångprov.

Här hittar till all information du behöver inför proven

Ansökan till Profil Bild & Form

För att ansöka om plats till vår Bild & Formprofil börjar ni med att fylla i vårt ansökningsformulär som ni kommer till via knappen Anmäl dig här. När ni har skickat in ansökan har ert barn en köplats till Bild & Form, och ni kommer att få ett bekräftelsemail där ni också får era inloggningsuppgifter. Ni kan alltid logga in och uppdatera era kontaktuppgifter på ansökningssidan samt kontrollera att ni valt rätt årskurs och läsår.

Vid erbjudande av plats

Vid erbjudande av plats anmäler ni ert barn till E-tjänsten Sök skola. https://grundskola.stockholm/sok-skola/

Ansökansperioden pågår från den 15 januari till den 15 februari. I E-tjänsten kan du söka skola, ändra i din ansökan, få antagningsbesked, bekräfta plats och signera. Från och med den 25 mars kan du se antagningsbeskedet i E-tjänsten.

För sena anmälningar som kommit in efter den 15 februari får ni besked angående placering direkt från skolan.

Din ansökan steg för steg

  • För att bli kallad till vårens prover behöver vi ha er ansökan senast 12 januari 2024.
  • Färdighetsprov under vecka 5 (gäller sökande till Musikal och Musik & Sång)
  • Svarsbeskeden skickas ut i februari

Läs mer om våra färdighetsprov

HAR DU FRÅGOR, VÄLKOMMEN ATT KONTAKTA

Malin Johansson, ansökningsansvarig
ansokning.hs@kulturama.se

Viktigt att veta