Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Inriktning bild och formgivning, profil Konst & Design - Kulturama Gymnasium

Vill du utveckla dina estetiska förmågor inom bild och formområdet? Vill du utmana din kreativitet och konstnärlighet under din gymnasietid? Då passar profilen Konst & Design dig!

På Konst & design får du utveckla goda kunskaper inom det konstnärliga fältet, med målsättningen att du skall finna ditt bilduttryck och din kreativitet.

Du kommer att kunna välja mellan två olika spår; ett där du får fördjupade kunskaper i olika traditionella konstnärliga praktiker så som teckning, måleri, skulptur, fotografi och design. Det andra spåret kallar vi Future, ett spår där du utvecklar konstnärliga strategier för en värld i förändring. Konstnärliga och kreativa processer för en hållbar framtid, speldesign, mode och artificiella världar. En framtidsorienterad konstutbildning där de olika konstuttrycken samspelar i en högre grad.

På Kulturama arbetar vi aktivt med externa konstnärliga projekt och många av våra tidigare elever är numera etablerade inom ett brett fält så som inom fri konst, reklam, mode, scenografi, arkitektur och speldesign.

Utbildningen Profil Konst & Design ger dig både allmän och utökad behörighet till högskolan.

Information för ansökan

Ansökningskod: ESBIL-KFG

Program: Estetiska programmet

Inriktning: Bild och formgivning

Profil: Konst och desig

Poängplan