Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Elever på Kulturama, Estetiska programmet - Teater

Profil Teater - Kulturama Gymnasium

Vill du agera och uttrycka dig från scen? Vill du möta och beröra människor i en publik? Kanske är du intresserad av yrken som skådespelare, regissör, dramatiker eller scenograf? Då är Teater rätt profil för dig!

Om profilen

Vi utgår från det moderna skådespeleriets grundare Stanislavskijs teatermetod och du får fördjupa dina kunskaper inom scenkonstens olika uttrycksmöjligheter. Din personliga utveckling står i fokus och du får arbeta med flera olika ämnen inom teater såsom scenframställning, röst, scenografi, fysisk teater och regi.

Med hjälp av teaterns grundelement – samarbete, rollgestaltning, koncentration, avspänning, scenisk närvaro och lyhördhet – övar du dig på att genomföra en produktion och möta en publik.

Lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. Elever på Teater har tillgång till sex teatersalar samt loger och klädförråd.

Föreställningar och samarbeten

Teatereleverna gör ett antal sceniska produktioner under sina tre år på Kulturama. Allt från enklare redovisningar till det tredje årets stora produktion som innebär ett gediget arbete och mynnar ut i en helaftonsföreställning.

Efter gymnasiet

Profil Teater är högskoleförberedande och ger dig både allmän och utökad behörighet till högskolan.

Efter teatergymnasiet finns många alternativ gällande utbildningar och yrkesval. Av de som fortsätter inom estetiska utbildningar och yrken ser vi att många av våra elever fortsätter på utbildningar både i Sverige (Kulturama Vuxenutbildning, Teaterhögskolan) och över hela världen.

Information för ansökan

Ansökningskod: Teater ESTEA, Teater

Program: Estetiska programmet

Inriktning: Teater

Profil: Teater

Poängplan