Profil Artist & Musiker - Kulturama Gymnasium

Drömmer du om att bli professionell artist eller musiker utan att stänga dörren för vidare studier? Här kan du förverkliga dina drömmar om att utvecklas som sångare och musiker samtidigt som du får en bra grund för vidare studier. Artist & Musiker är en sång- och musikutbildning med fokus på din utveckling inom ditt huvudinstrument och ensemblespel.

Artist & Musiker är en sång- och musikutbildning med fokus på din utveckling inom ditt huvudinstrument och ensemblespel . Du söker in på önskat huvudinstrument och kommer under utbildningen att arbeta med din personliga utveckling, både konstnärligt och tekniskt.

Ensemblespel, huvudinstrumentundervisning, gehörs- och musiklära, musikproduktion, improvisation, med mera ingår i utbildningen. Vi erbjuder många individuella val som möjliggör att du får samma behörighet som samhälls- eller ekonomiprogrammet. Du kan även läsa till exempel entreprenörskap som individuellt val.
Det är i ensemblespelet som sångare och musiker möts med respektive huvudinstrument och spelar ihop. Tillsammans gör ni konserter vilket ökar din förmåga att vara lyhörd och bli medveten om din musikaliska roll i gruppen.

Vi spelar flera olika genrer så som rock, pop, soul, jazz och RnB. Utbildningens delar ger en helhet som får dig att växa både som artist och musiker.

Du kan söka på följande instrument:

  • Bas
  • Blåsinstrument
  • Dator som huvudinstrument
  • Gitarr
  • Piano/keyboard
  • Sång
  • Trummor

Det är bra om du har erfarenhet av att spela eller sjunga för lärare, i band eller i kör.

Lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak.

Elever på Artist & musiker har tillgång till ensemblesalar, musikstudios, musikredigeringsrum, gitarr- och basrum, musikteorisalar, pianostudio, slagverksrum, övningsrum för musik och sång.

Konserter och Clinics

På Kulturama får du som elev mycket schemalagt och lärarlett ensemblespel vilket ger kvalitet och kontinuitet. Alla lärare är aktiva musiker och sångare eller ensembleledare i musikbranschen. Det ingår flera uppspel och konserter per termin och du har årligen seminarier med nationellt och internationellt kända musiker.

Under de senaste läsåren har Kulturama ordnat "clinics" med nationellt och internationellt kända musiker som Zara Larsson, Yellowjackets, Robyn, Michael Ruff, Lisa Nilsson, Ian Haugland (Europe), Andreas Carlsson, Per Lindvall, Lars Jansson & Staffan William Olsson, Magnus Lindgren, Anna Christoffersson, m.fl.

Efter gymnasiet

Det Estetiska programmet är högskoleförberedande och ger dig möjlighet att söka vidare till högskolans eller universitetens samhällsvetenskapliga, ekonomiska, humanistiska och konstnärliga utbildningar.

Efter avslutad utbildning har du rätt kunskaper för att söka vidare till högre utbildning vid t ex Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, eller varför inte fortsätta din karriär som artist. Många av våra tidigare elever är numera etablerade inom ett brett fält av musikbranschen som sångare, musiker och musikproducenter.

Ansökningskoder

Bas: Musik ESMUS, Bas

Blåsinstrument: Musik ESMUS Blåsinstrument

Dator: Musik ESMUS, Dator som huvudinstrument

Gitarr: Musik ESMUS, Gitarr

Piano/Keyboard: Musik ESMUS, Piano/Keyboard

Sång: Musik ESMUS, Sång

Trummor: Musik ESMUS, Trummor

Information för ansökan

Program: Estetiska programmet

Inriktning: Musik

Profil: Artist & musiker - Huvudinstrument

Poängplan

Mer information om profilen Artist & musiker

Estetiska programmet

Om profilen Artist & Musiker

Här berättar en av våra elever på profilen Artist & Musiker vilka kurser som ingår i utbildningen. Han berättar även om vad han har lärt sig, hur lärarna är, sk...

Gymnasium
23 april 2021
Läs vidare om "Om profilen Artist & Musiker"
Elev spelar gitarr
Artist & musiker

Estetiska programmet: Musik

Här berättar lärare och elever om hur det är att gå på profilerna Artist & Musiker, Låtskrivare & Artist och Musikproduktion på Kulturama Gymnasium.

Gymnasium
18 januari 2022
Läs vidare om "Estetiska programmet: Musik"