Profil Artist & musiker - Kulturama Gymnasium

Drömmer du om att bli professionell artist eller musiker utan att stänga dörren för vidare studier? Artist & Musiker är en sång- och musikutbildning med fokus på din utveckling inom ditt huvudinstrument och ensemblespel.

På profilen Artist och musiker fokuserar du på ett huvudinstrument (sång, trummor, bas, gitarr, piano/keyboard eller blåsinstrument) där du arbetar med din konstnärliga och tekniska utveckling.

Ensembelspel, musikproduktion, improvisation och gehörs- och musiklära är också viktiga komponenter i utbildningen. I ensemblespel möts som sångare och musiker med respektive huvudinstrument och spelar ihop. Tillsammans genomför ni flera konserter varje år där ni tränar er scenvana och blir medvetna om er musikaliska roll i gruppen.

Vi spelar flera olika genrer så som rock, pop, soul, jazz och RnB. Utbildningens delar ger en helhet som får dig att växa både som artist och musiker. Du kan söka med följande instrument: sång, trummor, bas, gitarr, piano/ keyboard och blåsinstrument.

Du kan söka på följande instrument:

  • Bas
  • Blåsinstrument
  • Gitarr
  • Piano/keyboard
  • Sång
  • Trummor

Det är bra om du har erfarenhet av att spela eller sjunga för lärare, i band eller i kör.

Lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak.

Elever på Artist & musiker har tillgång till ensemblesalar, musikstudios, musikredigeringsrum, gitarr- och basrum, musikteorisalar, pianostudio, slagverksrum, övningsrum för musik och sång.

Konserter och Clinics

På Kulturama får du som elev mycket schemalagt och lärarlett ensemblespel vilket ger kvalitet och kontinuitet. Alla lärare är aktiva musiker och sångare eller ensembleledare i musikbranschen. Det ingår flera uppspel och konserter per termin och du har årligen seminarier med nationellt och internationellt kända musiker.

Under de senaste läsåren har Kulturama ordnat "clinics" med nationellt och internationellt kända musiker som Zara Larsson, Yellowjackets, Robyn, Michael Ruff, Lisa Nilsson, Ian Haugland (Europe), Andreas Carlsson, Per Lindvall, Lars Jansson & Staffan William Olsson, Magnus Lindgren, Anna Christoffersson, m.fl.

Efter gymnasiet

Det Estetiska programmet är högskoleförberedande och ger dig möjlighet att söka vidare till högskolans eller universitetens samhällsvetenskapliga, ekonomiska, humanistiska och konstnärliga utbildningar.

Efter avslutad utbildning har du rätt kunskaper för att söka vidare till högre utbildning vid t ex Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, eller varför inte fortsätta din karriär som artist. Många av våra tidigare elever är numera etablerade inom ett brett fält av musikbranschen som sångare, musiker och musikproducenter.

Ansökningskoder

Blåsinstrument: Musik ESMUS Blåsinstrument

Elbas: Musik ESMUS, Elbas

Elgitarr: Musik ESMUS, Elgitarr

Piano/Keyboard: Musik ESMUS, Piano/Keyboard

Sång: Musik ESMUS, Sång

Trummor: Musik ESMUS, Trummor

Information för ansökan

Program: Estetiska programmet

Inriktning: Musik

Profil: Artist & musiker - Huvudinstrument

Mer information om profilen Artist & musiker

Estetiska programmet

Om profilen Artist & Musiker

Här berättar en av våra elever på profilen Artist & Musiker vilka kurser som ingår i utbildningen. Han berättar även om vad han har lärt sig, hur lärarna är, sk...

Gymnasium23 april 2021
Läs vidare om "Om profilen Artist & Musiker"
Artist & musiker

Från musikälskare till musiker

Sven Blomberg går sitt sista år på Kulturama Gymnasium, estetiska programmet med profilen Artist & Musiker och inriktning sång. Här lägger han grunden för en fr...

Gymnasium25 november 2019
Läs vidare om "Från musikälskare till musiker"