Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Elever på Kulturama, Estetiska programmet, dans

Profil Dans - Kulturama Gymnasium

Vill du satsa på dans genom att träna och utvecklas i tre år under professionell ledning? Vill du utveckla din teknik och sceniska förmåga med betoning på dansglädje? Då är dansinriktningen något för dig!

Profilens innehåll

Dina dansämnen är jazzdans, modern dans, klassisk balett och hiphop. Du arbetar parallellt med din fysiska styrka, rörelsepotential, gestaltningsförmåga och stilkänsla. Du breddar din insikt och medvetenhet om dansen och dess olika uttryck och stärker samtidigt ditt självförtroende. Utbildningen innebär hårt arbete, det du ger på lektionerna får du tillbaka genom att du utvecklas mot att bli en mångsidig dansare.

Vårt lärarteam består av erfarna, engagerade och skickliga danspedagoger som själva är eller har varit yrkesverksamma som dansare och koreografer. Utifrån dina personliga förutsättningar kommer de att utmana dig och se till att du utvecklas som dansare, både individuellt och i ensemble.

Lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. Elever på Dans har sex stora och ljusa danssalar och en mindre danssal till sitt förfogande. Alla danssalar är utrustade med ljudanläggningar, spegelväggar och balettstänger.

Föreställningar och samarbeten

Varje läsår får du stå på scen och öva på din scenvana i olika föreställningar.

Under de tre åren på dansgymnasiet gör vi ett flertal sceniska framträdanden, från dansföreställningar av olika storlekar och format till julshower tillsammans med musikallinjen. Under tredje året arbetar eleverna med en egen slutproduktion, ett gediget arbete som mynnar ut i en helaftonsföreställning.

Efter gymnasiet

Utbildningen ger både allmän och utökad behörighet till högskolan.

Efter dansgymnasiet finns många alternativ på utbildningar och yrkesval. Av de som fortsätter inom estetiska utbildningar ser vi att många av våra elever fortsätter på utbildningar både i Sverige (Balettakademien, Danshögskolan) och över hela världen.

Information för ansökan

Ansökningskod: Dans ESDAN, Dans

Program: Estetiska programmet

Inriktning: Dans

Profil: Dans

Poängplan