Elever på Kulturama Gymnasium inriktning Dans

Profil Dans - Kulturama Gymnasium

Vill du satsa på dans genom att träna och utvecklas i tre år under professionell ledning? Vill du utveckla din teknik och sceniska förmåga med betoning på dansglädje? Då är dansinriktningen något för dig!

Profilens innehåll

Vårt lärarteam består av erfarna, engagerade och skickliga danspedagoger som själva är eller har varit yrkesverksamma som dansare och koreografer. Utifrån dina personliga förutsättningar kommer de att utmana dig och se till att du utvecklas som dansare, både individuellt och i ensemble.

Dina dansämnen är jazzdans, modern dans, klassisk balett och hiphop. Parallellt kommer du arbeta med din fysiska styrka, rörelsepotential, gestaltningsförmåga och stilkänsla. Även eget skapande av koreografier ingår som en viktig del av utbildningen. Du kommer bredda din kompetens, insikt och medvetenhet om dans och dess olika genrer vilket ger goda förutsättningar inför eventuella vidare studier inom dans. Utbildningen innebär hårt arbete, det du ger på lektionerna får du tillbaka genom att du utvecklas mot att bli en mångsidig dansare.

Lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak.

Elever på Dans har sex stora och ljusa danssalar och en mindre danssal till sitt förfogande. Alla danssalar är utrustade med ljudanläggningar, spegelväggar och balettstänger.

Föreställningar och samarbeten

Varje läsår får du stå på scen och öva på din scenvana i olika föreställningar.

Under de tre åren på dansgymnasiet gör vi ett flertal sceniska framträdanden, från dansföreställningar av olika storlekar och format till vår- och vintershower tillsammans med profilen Musikal. Under tredje året arbetar eleverna med en egen slutproduktion, ett gediget arbete som mynnar ut i en helaftonsföreställning.

Efter gymnasiet

Det Estetiska programmet är högskoleförberedande och ger dig möjlighet att söka vidare till högskolans eller universitetens samhällsvetenskapliga, ekonomiska, humanistiska och konstnärliga utbildningar.

Efter dansgymnasiet finns många alternativ på utbildningar och yrkesval. Av de som fortsätter inom estetiska utbildningar ser vi att många av våra elever fortsätter på utbildningar både i Sverige (Balettakademien, Danshögskolan) och över hela världen.

Information för ansökan

Ansökningskod: Dans ESDAN, Dans

Program: Estetiska programmet

Inriktning: Dans

Profil: Dans

Poängplan