Profil Musikproduktion - Kulturama Gymnasium

Drömmer du om att producera din egen och andras musik? Vill du lära dig dataprogram som används i musik- och medieproduktion? Är du intresserad av att arbeta inom musikbranschen och TV-, radio-, datorspel- och reklambranschen? Då är profilen Musikproduktion det rätta valet för dig!

Profilens inriktning

På profilen Musikproduktion fokuserar du på din individuella utveckling som musikproducent. Du får lära dig program som Logic och Pro Tools inom musik- och medieproduktion samt utveckla kunskaper inom ensemblespel och musikteori. På Musikproduktion väljer du även instrument eller sång. En nyhet är att du nu kan välja dator/EDI (Electronic Digital Instrument). Vi erbjuder även individuella val som möjliggör att du får samma behörighet som samhälls- eller ekonomiprogrammet.

Profilen består av tre programfördjupningar: Musikproduktion, Arrangering och komposition samt Medieproduktion.

Undervisningen i musikproduktion och medieproduktion blandar teori med praktiska övningar med fokus på kreativa processer mot medier som t.ex. TV, radio, datorspel, reklam- och musikbranschen.

I arrangering och komposition ges möjlighet att fördjupa sig i sina låtar och produktioner genom att analysera och bearbeta olika beats och genrer.

Som elev på musikproduktionslinjen kommer du att ges möjlighet att framföra dina låtar på någon av skolans alla scener. Musikproduktion har även tät kontakt med profilerna Låtskrivare & Artist och Artist & Musiker, vilket ger goda möjligheter till samarbete.

Lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak.

Elever på Musikproduktion har tillgång till flera fullbestyckade musikstudios med kontrollrum, flera musikredigeringsrum, övningsrum samt flera ensemble- och musikteorisalar.

Produktioner och samarbeten

Som elev på musikproduktionslinjen kommer du varje år att framföra dina låtar på någon av skolans alla scener. Musikproduktion har tät kontakt med profilerna Låtskrivare & Artist och Artist & Musiker, vilket ger goda möjligheter till samarbete. Dessutom finns det samarbete med flera skivbolag och konsertarrangörer, vilket gör Kulturama till en branschrelevant skola.

Efter gymnasiet

Det Estetiska programmet är högskoleförberedande och ger dig möjlighet att söka vidare till högskolans eller universitetens samhällsvetenskapliga, ekonomiska, humanistiska och konstnärliga utbildningar.

Efter avslutad utbildning på Kulturama musikproduktionslinje är du rustad att fortsätta studera vidare på folk- och musikhögskola, eller ge dig ut i branschen direkt för vidare äventyr. Många av våra tidigare elever är numera etablerade inom ett brett fält av musikbranschen som sångare, musiker och musikproducenter.

Information för ansökan

Ansökningskod: Musik ESMUS, Musikproduktion

Program: Estetiska programmet

Inriktning: Musik

Profil: Musikproduktion

Poängplan

Mer information om profilen Musikproduktion

Estetiska programmet

Om profilen Musikproduktion

Här får du veta vad som ingår i profilen Musikproduktion och vad som skiljer utbildningen från andra profiler inom Kulturamas Estetiska program.

Gymnasium
23 april 2021
Läs vidare om "Om profilen Musikproduktion"