Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Profil Artist & musiker, Huvudinstrument - Kulturama Gymnasium

Drömmer du om att bli nästa stjärna på artist- och musikerhimlen utan att stänga dörren för vidare studier? Artist & Musiker är en heltäckande utbildning med fokus på din utveckling och med en tydlig, välutvecklad pedagogisk idé uppbyggd kring huvudinstrument och ensemblespel.

Du söker in på önskat huvudinstrument (sång, trummor, bas, gitarr, piano/keyboard eller blåsinstrument) och kommer arbeta med din personliga utveckling, både konstnärligt och tekniskt. Improvisation, notläsning, harmonilära, gehörs- och musiklära ingår också i utbildningen, liksom ensemblespel. Det är i ensemblespelet som sångare och musiker möts med respektive huvudinstrument och spelar ihop. Tillsammans gör ni konserter vilket ökar din förmåga att vara lyhörd och bli medveten om din musikaliska roll i gruppen.

Vi spelar och lär oss genrer som Rock, Pop, Soul, Jazz och RnB. Utbildningens delar ger en helhet som får dig att växa till att bli en Artist & Musiker. Du kan söka med följande instrument: sång, trummor, bas, gitarr, piano/ keyboard och blåsinstrument.

Efter avslutad utbildning har du rätt kunskaper för att söka vidare till högre utbildning vid t ex Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Utbildningen ger både allmän och utökad behörighet till högskolan.

Du kan söka på följande instrument:

  • sång
  • trummor
  • bas
  • gitarr
  • piano/keyboard
  • blåsinstrument.

Det är bra om du har erfarenhet av att spela eller sjunga för lärare, i band eller i kör.

Konserter, seminarier och clinics

På Kulturama får du som elev mycket schemalagt och lärarlett ensemblespel vilket ger kvalitet och kontinuitet. Alla lärare är aktiva musiker och artister eller ensembleledare i musikbranschen. Det ingår också flera uppspel och konserter per termin och du har årligen seminarier med nationellt och internationellt kända musiker.

Under de senaste läsåren har Kulturama ordnat "clinics" med nationellt och internationellt kända musiker som Yellowjackets, Michael Ruff, Ian Haughland (Europe), Joe Robinsson, Robyn, Andreas Carlsson, Pelle Lindvall, Lars Jansson & Staffan William Olsson (Hawkon Flight), Cyndee Peters, Lisa Nilsson, Magnus Lindgren, Lars Lindgren, Stefan Gunnarsson, Anna Christoffersson, Jimmy Wahlsten m.fl.

Utbildningen ger både allmän och utökad behörighet till högskolan.

Ansökningskoder

Blåsinstrument: ESMUS000BL-KFG

Elbas: ESMUS000EB-KFG

Elgitarr: ESMUS000EG-KFG

Piano/Keyboard: ESMUS000PI-KFG

Trummor: ESMUS000TR-KFG

Information för ansökan

Program: Estetiska programmet

Inriktning: Musik

Profil: Artist & musiker - Huvudinstrument

Poängplan