Presentationsteknik - att fånga publiken

Information

Nivå
Öppen för alla
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Helena Karlsson
Startdatum
10 juni 2024
Dag och tid
Mån-Ons 18:15-21:15
Antal tillfällen
3 st
Plats
Kulturama teatersalar
Virkesvägen 21
Nummer
67864
Avgift
1 800 kr
Vill du nå ut till din publik och fånga deras intresse? På denna intensivkurs i presentationsteknik får du verktyg för detta samtidigt som du blir tryggare i att tala inför en grupp! Passar både dig som privatperson eller anställd som vill slipa på dina presentationer eller öva på att stå framför publik.

Om kursen

Innehåll och mål

Vill du känna dig tryggare i att tala inför en grupp eller en publik eller behöver du verktyg för att fånga åhörarnas intresse och behålla det? Vår kurs i presentationsteknik ger dig bland annat verktyg för detta samt vägledning i hur du når fram med ditt budskap, hur du ska agera i olika situationer i olika sammanhang och hur du kan förbereda dig mm samtidigt som du känner dig mer bekväm i din roll. Passar både dig som privatperson, egen företagare eller anställd som vill slipa på dina presentationer oavsett om du har vana från det eller ska göra det för första gången.

Upplägg

Teori blandas med praktiska övningar genom en kombination av kroppsspråk, improvisation och scenisk gestaltning.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs! Kursen riktar sig både till dig som talat inför grupp tidigare eller ska göra det för första gången. 

Kursledare

Helena Karlsson är teaterlärare, skådespelare, och föreläsare. Hon undervisar bla företagsledare, politiker och talare i retorik och framförandeteknik. På ett lustfyllt sätt arbetar Helena med kropp och röstmedvetenhet för att eleven ska stärka, lära känna och kunna använda sitt instrument på allra bästa sätt. Läs mer om Helena och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling. 

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för material tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns teaterkurser upp till fördjupningsnivå. Där erbjuder vi exempelvis Monolog, Method Acting och Filmskådespelarteknik. Vi har även kurser i sång och musikal som kan passa dig som också vill utvecklas åt musikalhållet. Vill du satsa fullt ut har Kulturama också en teaterutbildning på heltid för vuxna. 

Bra att veta

Kursen hålls måndag-onsdag 10-12/6.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dansbutiken.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang