Skriva manus för film och TV

Information

Nivå
Öppen för alla
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Johan Bergman Lindfors
Startdatum
18 september 2024
Dag och tid
Onsdagar 18:00-20:30
Antal tillfällen
7 st
Plats
Kulturama skriv
Virkesvägen 21
Nummer
25600
Avgift
2 850 kr
Vill du utveckla ditt eget projekt under handledning, med målet att färdigställa ett manus (kortfilm, långfilm eller tv-serie) och börja leta regissör/producent? Gå vår kurs i att skriva manus!

Om kursen

Innehåll och Mål

En kurs för dig som vill lära dig grundläggande berättarteknik, tankesätt och hur du gör för att strukturera ditt arbete. Du utvecklar ditt eget projekt under handledning, med målet att färdigställa ett manus (kortfilm, långfilm eller tv-serie) och börja leta regissör/producent.

Upplägg

Kursen hålls varannan vecka (bortsett från de två första kurstillfällena), och du behöver avsätta tid för att skriva mellan kurstillfällena. Under kursens gång arbetar du med en egen idé, du kan ha med dig den när du kommer, men också starta från scratch. Väljer du att göra ett kortfilmsmanus har du chans att få det klart på en termin, väljer du att ge dig in på ett större projekt får du vara beredd på att det tar mer tid. Under kurstillfällena diskuterar vi film, ser exempel, och du får och ger råd kring både dina egna och andras texter.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, alla är välkomna!

Kursledare

Johan Bergman Lindfors är en erfaren kursledare och manusförfattare. Han har bland annat varit med och skrivit den danska tv-serien "Hjärtslag", pjäsen "1001 Nights - Now" i England samt den mångfaldigt prisbelönta korta spelfilmen "Möte med ondskan" (Young Critics Award på filmfestivalen i Cannes, Gold Hugo Award i Chicago och Ingmar Bergmanpriset på Guldbaggegalan 2002). Läs mer om Johan och våra andra ledare här

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama hittar många spännande kurser och workshops för dig som vill utvecklas mer, exempelvis Skriva grundkurs, Kreativt skrivande, Reflekterande skrivande och Kom igång och skriv.  

Bra att veta 

Ta med något att skriva på;  laptop eller penna och papper eller både och. Kursen går vecka 38, 39, 41, 43, 45, 47 och 49

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang