Fotokurser i Stockholm

Vill du ta bättre bilder med din digitala systemkamera eller känner du dig osäker på kamerans inställningar och möjligheter och vill få en grundlig genomgång i hur den fungerar? Eller är du bekväm med kamerans grundinställningar men vill lära dig utnyttja fler funktioner? Då ska du kika närmare på våra fotokurser.

En fotokurs är perfekt för dig som är intresserad av foto och känner att du vill fördjupa dina kunskaper. Du kanske är intresserad av att ta stads- eller resebilder eller har ett brinnande intresse för familje- eller naturfotografering och vill lära dig ta bättre bilder? Genom att utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg kommer du snabbt förbättra ditt fotograferande.

Hos oss på Kulturama finns kurser inom fotografering för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare. Vi har fotokurser inom en flera olika ämnen, från analoga fotokurser till digitalfoto och mycket mer. Våra kurser passar även dig som planerar att gå en fotoskola och som vill ha lite förkunskaper innan start.

Nybörjarkurs i fotografering

Vill du lära dig ta bättre bilder med din digitala systemkamera, eller känner du dig osäker på kamerans inställningar och möjligheter? Då är en nybörjarkurs i fotografering något för dig.

Kameran är ett avancerat verktyg som kan ge fantastiska bildresultat, bara man vet hur den fungerar. Genom att lära dig tekniken och de olika inställningarna kommer du förstå hur du kan påverka bildresultatet, kompositionen och det befintliga ljuset. Under våra grundkurser i fotografering går vi igenom kamerans grundläggande funktioner, menyer och knappar. Du lär dig även ställa in funktioner som ISO, slutartid och bländare - allt som behövs för att du ska bemästra din kamera och ta fina bilder.

Analog fotokurs

Om du föredrar att arbeta analogt, så har vi även analoga fotokurser både för nybörjare och för de som vill fördjupa sig i tekniken. Analogt fotograferande är ett äkta hantverk och att arbeta med dessa traditionella tekniker ger en ökad förståelse och känsla för bilden. Idag är det analoga fotograferandet hetare än någonsin.

På de analoga fotokurserna får du arbeta praktiskt både med fotograferandet och själva framkallningen. Vi går igenom den analoga svartvita fotoprocessen, från exponering och framkallning av negativfilm till kopiering i mörkrum. Du kommer även lära dig mörkrumstekniker som gör bilderna bättre, som att ändra kontrast, mörka ner och ljusa upp visa delar av bilden. Här får du öva på att få dina bilder precis så som du vill ha dem!

Arbeta med det bästa som finns – fotografi!

Drömmer du om att arbeta som fotograf? Då kan en fotokurs kan vara första steget till att nå målet. Om du vill gå vidare i din utveckling finns flera alternativ. På Kulturama finns konst- och kulturutbildningen Foto som är ett bra val om du har siktet inställt på en karriär som fotograf.

Välj kategori

Din sökning"" visar 7 resultat i

Sortera på:

RelevansPrisA-ÖStartdatum
Läs vidare om "Kreativt fotografi 13-18 år"
Kurs
Barn och unga

Kreativt fotografi 13-18 år

Nivå: ÅldersinriktatÅlder: 13-18 årDagar: MåndagarTid: 18:00-19:30Startdatum: 11 Sep 2023Pris: 1 500 kr

Kategorier inom foto

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Vill du utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande? Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Vissa instrument är enkla att lära sig, medan andra kräver mer övning. På våra populära musikkurser finns allt från workshops till grupp- och enskild undervisning. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro X och GarageBand. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du titta närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har även kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Vill du utforska din rösts möjligheter, eller fokusera på en viss sånggenre? Hos oss på Kulturama finns det många olika genrer att utforska, oavsett om du vill prova på eller fördjupa dig inom en särskild sångstil. Vi har något för alla oavsett om du är barn eller vuxen. Du har även valmöjligheten att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger.

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare inom film eller teater eller vill du förbereda dig inför en audition? Eller vill du kanske utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater? Då är du välkommen till oss på Kulturama!

Teater