Bli artist i Artistskolan

Artistskolan är en serie populära kurser på Kulturama i Stockholm där barn, ungdomar och vuxna får chans att pröva på sång, dans och till viss del även teater för att få uppleva hur det är att vara artist. I slutet av terminen får kursdeltagarna ställa sig på scen och genomföra de nummer som gruppen har arbetat med under terminen.

Miniartisterna – artistskola för barn

På Artistskolan finns ”Miniartisterna” för de yngre barnen. Här får barnen arbeta med sång och dans. I kursen ingår även ett litet inslag av teater som vi arbetar med i form av scener. I dansundervisningen får barnen på ett roligt och lekfullt sätt ta det första steget in i Artistskolans värld med inspiration från shower och musikaler. Vi arbetar med en vidareutveckling av barndansen och tar till vara på lusten till rörelse och lägger här grunderna till show- och jazzdans. Målet är att jobba fram en föreställning per termin vilket görs i ledning av erfarna lärare.

Artistskolan för ungdomar och vuxna

Vi startar med att presentera det tema som gruppen ska arbeta med under kursen. Temat kan vara exempelvis musikal, film, en musikalisk tidsresa eller kärlek. Sång- och dansundervisningen baseras på det utvalda temat och till vår hjälp har vi rutinerade dans- och sångpedagoger.

Varje kurstillfälle är uppdelat i två block: ena halvan består av dansundervisning och andra halvan fokuserar på sång. I dansundervisningen ingår koreografi och teknik med fokus på jazz- eller showdans. I sångundervisningen ingår mikrofonteknik och beroende på vilka sånger som är utvalda arbetar vi med genren pop eller musikal. För de deltagare som önskar finns möjlighet att utmana sig lite extra i form av soloinsatser. När det gäller teaterbiten arbetar vi antingen i workshops eller skriver scener som passar den föreställning vi planerar att framföra.

Mot slutet av kursen är det dags för genrep med samtliga Artistskolans grupper. Tillsammans skapar vi en föreställning med alla gruppers olika nummer. Vi arbetar professionellt med ljud och ljus och till vår hjälp har vi tekniker som skapar bästa möjliga förutsättningar på scen. Det finns även ett klädförråd som står till vårt förfogande. Nu är hela gruppen redo att ställa sig på scen och framföra föreställningen inför publik. Allt är på riktigt och du kommer få uppleva känslan av hur det är att vara artist!

Artistutbildning

Att gå en kurs på Artistskolan är ett bra sätt att testa på hur det är att vara artist. Om du vill utvecklas som artist finns flera möjligheter.

Kulturama Grundskola

För de yngre barnen finns Kulturama Grundskola som har tre skolenheter i Stockholms län: i Danvikstull, Hammarby Sjöstad och Sundbyberg. Här får barnen professionell undervisning samtidigt som de får fördjupa sig i estetiska ämnen som teater, dans, musik och sång.

Kulturama Gymnasium

Funderar du över vad man ska gå på gymnasiet för att bli artist? Eller undrar du hur man blir musiker? Kulturama Gymnasium har flera olika estetiska inriktningar att välja mellan varav profilen Artist & Musiker är ett bra alternativ för dig som drömmer om att bli professionell artist eller musiker.

Kulturama konstnärliga utbildningar

Du som är redo att satsa på en karriär som framgångsrik artist kan söka till Kulturamas tvååriga utbildning Sång – Pop, rock & soul. Efter avslutad utbildning är du redo för att kliva rakt ut på scenen eller söka dig vidare till högskolor och universitet.

Att jobba som artist

Flera framgångsrika artister har börjat sin karriär på Kulturama. Efter Kulturamas sångutbildning är våra studerande väl rustade att gå på olika auditions eller söka sig vidare till högre utbildningar.

Många drömmer om att arbeta som artist och att få uppträda inför en publik. Genom hårt arbete och en stor dos ihärdighet kan prestationerna leda fram till ditt mål och olika artistjobb. Via kontakter med agenturer, producenter och skivbolag kan du dessutom få hjälp med att skapa, utveckla, marknadsföra och distribuera din musik. Här startar din väg till att bli en framgångsrik artist!

Musikerförbundet hittar du relevant information för dig som siktar mot en karriär som artist.

Välj kategori

Din sökning"" visar 2 resultat i

Sortera på:

RelevansPrisA-ÖStartdatum

Kategorier inom artistskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Vill du utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande? Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Vissa instrument är enkla att lära sig, medan andra kräver mer övning. På våra populära musikkurser finns allt från workshops till grupp- och enskild undervisning. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro X och GarageBand. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du titta närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har även kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Vill du utforska din rösts möjligheter, eller fokusera på en viss sånggenre? Hos oss på Kulturama finns det många olika genrer att utforska, oavsett om du vill prova på eller fördjupa dig inom en särskild sångstil. Vi har något för alla oavsett om du är barn eller vuxen. Du har även valmöjligheten att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger.

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare inom film eller teater eller vill du förbereda dig inför en audition? Eller vill du kanske utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater? Då är du välkommen till oss på Kulturama!

Teater