Kvinna sjunger

Sångkurser för vuxna och barn

Vill du utforska din rösts möjligheter, eller fokusera på en viss sånggenre? Hos oss på Kulturama finns det många olika genrer att utforska, oavsett om du vill prova på eller fördjupa dig inom en särskild sångstil. Vi har något för alla oavsett om du är barn eller vuxen. Du har även valmöjligheten att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger.

Om du vill utveckla din sångröst och sjunga tillsammans med andra, då passar våra sångkurser dig perfekt. Här får du öva upp röstens omfång och tonbildning. Vår repertoar är visor, pop, klassisk, musikal och folkmusik, beroende på gruppens önskemål. Vi sjunger främst i grupp men du kan också få pröva på trio, duo och individuellt.

Du som föredrar att sjunga med andra kan även välja att sjunga i kör. Att sjunga körsång är ett bra sätt att utvecklas eftersom man gör det tillsammans med andra. Energin är på topp under dessa tillfällen!

Du som vill utveckla dina sång- och röstresurser kan även välja enskild undervisning. Genom att ta privata sånglektioner har du möjlighet att tillsammans med ledaren komma överens om vad just du behöver utveckla. Det här är ett alternativ för dig som vill uppnå snabba resultat.

Förutom sångkurser och körsång för vuxna, har vi även ett brett sortiment sångkurser för barn. För de som inte riktigt vet vilken genre som är roligast att sjunga finns kurser som blandar olika stilar som pop, visa, soul och R&B. Gruppen sjunger en blandad repertoar, har sång- och röstträningar samt lär sig tolka och uttrycka de olika musikstilarna. Stort fokus ligger på att ha kul tillsammans.

Sånglektioner för olika sångstilar

Oavsett varför du sjunger och hur du vill utvecklas finns alla möjligheter att hitta en sångkurs som passar dig. Om genren är det viktigaste, så finns kurser med olika sångstilar att välja mellan.

  • Våra musikalkurser passar dig som älskar musikal och drömmer om att kunna behärska genren fullt ut. Vi gör röstövningar och uppvärmning i grupp, och växlar sedan mellan ensemblesång och solosång.
  • Du som går en kurs i Jazz, Soul och R&B får jobba med genrens typiska uttryck och sångteknik. Vi sjunger och gör röstövningar i grupp, men under kursen finns även utrymme för solosång då du får jobba på ditt individuella uttryck.
  • Vill du undersöka hur din röst skulle fungera i ett klassiskt sammanhang? Eller älskar du att sjunga och vill prova på Opera, då är det här kursen för dig! Här får du öva på sång- och andningsteknik och operans konstnärliga och känslosamma uttryck.

Sång för hälsa och välbefinnande

Tycker du om att sjunga och känner att du blir samtidigt glad av att sjunga? Då är du inte ensam om det. Sången och gemenskapen att sjunga i ex kör sätter fart på massor av positiva reaktioner i din kropp.

Studier visar att sång förbättrar både den fysiska, psykiska och sociala hälsan. Vissa upplever att kroppen slappnar av medan man sjunger medan andra tycker att koncentrationen förbättras. Undersökningar visar att andningskapaciteten förbättras och humöret blir bättre av att sjunga. Sjunger du dessutom med andra kan en oväntad effekt bli att du får nya vänner och ett bättre socialt liv, och det kan i sin tur bidra till ökat självförtroende. Så kom till Kulturama och upptäck musikaliteten och glädjen inom dig!

Välj kategori

Din sökning"" visar 7 resultat i

Sortera på:

Läs vidare om "Popkör - 4 dagar i vecka 26"
Kurs
Sommarkurs

Popkör - 4 dagar i vecka 26

Nivå: Öppen för allaÅlder: Vuxen 11+Dagar: Mån-TorsTid: 18:30-20:45Startdatum: 24 Jun 2024Pris: 1 400 kr
Läs vidare om "Sång, enskild undervisning 45 minuter"
Kurs
Individuell undervisning

Sång, enskild undervisning 45 minuter

Nivå: Öppen för allaÅlder: Vuxen 10+Dagar: OnsdagarTid: 17:15-19:30Startdatum: 22 Maj 2024Pris: 1 890 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Läs vidare om "Sång, enskild undervisning 30 minuter"
Kurs
Individuell undervisning

Sång, enskild undervisning 30 minuter

Nivå: Öppen för allaÅlder: Vuxen 10+Dagar: TisdagarTid: 17:00-20:15Startdatum: 14 Maj 2024Pris: 1 260 kr

Få platser kvar

Läs vidare om "Sång - Disneysånger!"
Kurs
Sommarkurs
Barn och unga

Sång - Disneysånger!

Nivå: Öppen för allaÅlder: 7-10 årDagar: Mån-TorsTid: 10:00-12:00Startdatum: 17 Jun 2024Pris: 1 400 kr
Läs vidare om "Sång - Pop, visa, musikal"
Kurs
Sommarkurs
Barn och unga

Sång - Pop, visa, musikal

Nivå: Öppen för allaÅlder: 9-12 årDagar: Mån-FreTid: 10:00-12:30Startdatum: 24 Jun 2024Pris: 1 800 kr

Kategorier inom sång