Sångkurser för vuxna och barn

Vill du utforska din rösts möjligheter, eller fokusera på en viss sånggenre? Hos oss på Kulturama finns det många olika genrer att utforska, oavsett om du vill prova på eller fördjupa dig inom en särskild sångstil. Vi har något för alla oavsett om du är barn eller vuxen. Du har även valmöjligheten att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger.

Om du vill utveckla din sångröst och sjunga tillsammans med andra, då passar våra sångkurser dig perfekt. Här får du öva upp röstens omfång och tonbildning. Vår repertoar är visor, pop, klassisk, musikal och folkmusik, beroende på gruppens önskemål. Vi sjunger främst i grupp men du kan också få pröva på trio, duo och individuellt.

Du som föredrar att sjunga med andra kan även välja att sjunga i kör. Att sjunga körsång är ett bra sätt att utvecklas eftersom man gör det tillsammans med andra. Energin är på topp under dessa tillfällen!

Du som vill utveckla dina sång- och röstresurser kan även välja enskild undervisning. Genom att ta privata sånglektioner har du möjlighet att tillsammans med ledaren komma överens om vad just du behöver utveckla. Det här är ett alternativ för dig som vill uppnå snabba resultat.

Förutom sångkurser och körsång för vuxna, har vi även ett brett sortiment sångkurser för barn. För de som inte riktigt vet vilken genre som är roligast att sjunga finns kurser som blandar olika stilar som pop, visa, soul och R&B. Gruppen sjunger en blandad repertoar, har sång- och röstträningar samt lär sig tolka och uttrycka de olika musikstilarna. Stort fokus ligger på att ha kul tillsammans.

Sånglektioner för olika sångstilar

Oavsett varför du sjunger och hur du vill utvecklas finns alla möjligheter att hitta en sångkurs som passar dig. Om genren är det viktigaste, så finns kurser med olika sångstilar att välja mellan.

  • Våra musikalkurser passar dig som älskar musikal och drömmer om att kunna behärska genren fullt ut. Vi gör röstövningar och uppvärmning i grupp, och växlar sedan mellan ensemblesång och solosång.
  • Du som går en kurs i Jazz, Soul och R&B får jobba med genrens typiska uttryck och sångteknik. Vi sjunger och gör röstövningar i grupp, men under kursen finns även utrymme för solosång då du får jobba på ditt individuella uttryck.
  • Vill du undersöka hur din röst skulle fungera i ett klassiskt sammanhang? Eller älskar du att sjunga och vill prova på Opera, då är det här kursen för dig! Här får du öva på sång- och andningsteknik och operans konstnärliga och känslosamma uttryck.

Sång för hälsa och välbefinnande

Tycker du om att sjunga och känner att du blir samtidigt glad av att sjunga? Då är du inte ensam om det. Sången och gemenskapen att sjunga i ex kör sätter fart på massor av positiva reaktioner i din kropp.

Studier visar att sång förbättrar både den fysiska, psykiska och sociala hälsan. Vissa upplever att kroppen slappnar av medan man sjunger medan andra tycker att koncentrationen förbättras. Undersökningar visar att andningskapaciteten förbättras och humöret blir bättre av att sjunga. Sjunger du dessutom med andra kan en oväntad effekt bli att du får nya vänner och ett bättre socialt liv, och det kan i sin tur bidra till ökat självförtroende. Så kom till Kulturama och upptäck musikaliteten och glädjen inom dig!

Välj kategori

Din sökning"" visar 28 resultat i

Sortera på:

RelevansPrisA-ÖStartdatum
Läs vidare om "Popkör - för alla smaker"
Kurs
Nyhet

Popkör - för alla smaker

Nivå: Öppen för allaÅlder: Vuxen 18+Dagar: OnsdagarTid: 18:05-19:35Startdatum: 13 Sep 2023Pris: 1 550 kr
Läs vidare om "Sång - 30 minuter 4 dagar i vecka 25"
Kurs
Sommarkurs
Intensivkurs
Individuell undervisning

Sång - 30 minuter 4 dagar i vecka 25

Nivå: Öppen för allaÅlder: Vuxen 11+Dagar: Mån-TorsTid: 15:45-17:45Startdatum: 19 Jun 2023Pris: 1 600 kr

Få platser kvar

Läs vidare om "Popkör - 4 dagar i vecka 25"
Kurs
Nyhet
Sommarkurs
Intensivkurs

Popkör - 4 dagar i vecka 25

Nivå: Öppen för allaÅlder: Vuxen 18+Dagar: Mån-TorsTid: 18:30-20:45Startdatum: 19 Jun 2023Pris: 1 400 kr
Läs vidare om "Sång - Musikal nybörjare"
Kurs
Sommarkurs
Intensivkurs
Dagtid

Sång - Musikal nybörjare

Nivå: NybörjareÅlder: Vuxen 18+Dagar: Mån-TorsTid: 09:45-13:00Startdatum: 26 Jun 2023Pris: 2 500 kr
Läs vidare om "Sång - 30 minuter 5 dagar i v26"
Kurs
Sommarkurs
Intensivkurs
Individuell undervisning

Sång - 30 minuter 5 dagar i v26

Nivå: Öppen för allaÅlder: Vuxen 8+Dagar: Mån-FreTid: 13:30-16:00Startdatum: 26 Jun 2023Pris: 2 000 kr

En plats kvar

Läs vidare om "Sång - Pop, visa, musikal"
Kurs
Sommarkurs
Intensivkurs
Barn och unga

Sång - Pop, visa, musikal

Nivå: Öppen för allaÅlder: 9-12 årDagar: Mån-FreTid: 10:00-12:30Startdatum: 26 Jun 2023Pris: 1 800 kr
Läs vidare om "Sång - Disneysånger!"
Kurs
Sommarkurs
Intensivkurs
Barn och unga

Sång - Disneysånger!

Nivå: Öppen för allaÅlder: 7-10 årDagar: Mån-TorsTid: 10:00-12:00Startdatum: 19 Jun 2023Pris: 1 400 kr
Läs vidare om "Sång - Pop, soul och R&B"
Kurs
Sommarkurs
Intensivkurs
Barn och unga

Sång - Pop, soul och R&B

Nivå: Öppen för allaÅlder: 13-16 årDagar: Mån-TorsTid: 13:00-15:30Startdatum: 19 Jun 2023Pris: 1 600 kr

Kategorier inom sång

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Vill du utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande? Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Vissa instrument är enkla att lära sig, medan andra kräver mer övning. På våra populära musikkurser finns allt från workshops till grupp- och enskild undervisning. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro X och GarageBand. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du titta närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har även kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Vill du utforska din rösts möjligheter, eller fokusera på en viss sånggenre? Hos oss på Kulturama finns det många olika genrer att utforska, oavsett om du vill prova på eller fördjupa dig inom en särskild sångstil. Vi har något för alla oavsett om du är barn eller vuxen. Du har även valmöjligheten att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger.

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare inom film eller teater eller vill du förbereda dig inför en audition? Eller vill du kanske utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater? Då är du välkommen till oss på Kulturama!

Teater