Filmkurser i Stockholm

Vill du testa på hur det är att stå och agera framför en kamera? Eller har du en dröm om att arbeta som skådespelare inom film? Då ska du ta en titt på våra filmkurser. På Kulturama har vi filmkurser på olika nivåer, för nybörjare och för dig som är redo att ta steget mot att satsa på en karriär i filmens värld.

Prova på filmskådespeleri

Är du nyfiken på vad som krävs för att stå framför en kamera? Då har du chansen att få en inblick i hur det är att vara skådespelare genom att gå någon av våra filmkurser. Men om du inte vill hoppa på en kurs direkt så är ett alternativ att gå en prova på-kurs som vi anordnar ett par gånger per år, där du under ett kurstillfälle får testa på filmskådespeleri. Om det här visar sig vara något för dig och vill utvecklas än mer, då finns både grund- och fortsättningskurser på Kulturama.

Filmkurser för barn och ungdomar

Våra kurser för barn och ungdomar är perfekta för alla de som vill testa på hur det är att vara filmskådespelare. Här går vi igenom grunderna i att agera framför kameran genom improvisation och andra övningar som gör att du känner dig säkrare framför kameran. Vi jobbar även med olika karaktärer och manus. Du kommer dessutom få en liten inblick i hur en provfilmning går till när man söker olika roller. 

Grund- och fortsättningskurser

Har du tidigare erfarenhet av exempelvis scenskådespeleri, improvisationsteater eller musikalteater? Då kommer du märka att agera och stå framför en kamera ställer helt andra krav än när du står på scenen. På teatern är sekvenserna och dialogerna längre, och uttrycken är ofta överdrivna för att alla i publiken ska se dina sinnesrörelser. På film däremot är scenerna kortare, uttrycken mindre och repetitionstiderna kortare.

På våra grund- och fortsättningskurser varvas skådespelarträning och teori för att du ska få bästa möjliga förståelse för hur skådespelaren samarbetar med kameran rent fysiskt och hur du kan göra största möjliga intryck. Vi arbetar oss fram med scener från olika genre, vi går från monologer och enklare scenerier till större sammanhang. Målet är att du ska känna dig säker och naturlig framför kameran.

Till din hjälp har du våra duktiga och erfarna lärare. De kommer dela med sig av sina kunskaper till gruppen och få alla deltagare att känna sig trygga i att agera framför kameran.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns kurser upp till fördjupningsnivå, däribland Method Acting, som är en av de ledande teknikerna för skådespelare i USA. Här arbetar vi med närvaro, koncentration, inlevelse och äkthet. Genom att arbeta med sinnen, minnen, tankar och känslor utvecklas det kreativa skådespelararbetet. Syftet är att nå äkthet och närvaro framför kameran.

En annan kurs är Meisnerteknik där du får öva upp förmågan att ge full uppmärksamhet till din motspelare och svara instinktivt på dennes reaktioner utan att fastna i tankar och planering. Du reagerar snarare än agerar, gör snarare än känner. Meisnertekniken har utvecklats för skådespelare som vill hitta äkthet och närvaro i sin sceniska gestaltning. Här får du arbeta med övningar som hjälper dig att våga följa dina impulser för att kunna reagera instinktivt i en situation.

Det är aldrig för sent att bli skådespelare eftersom det alltid finns roller att fylla som porträtterar olika skeenden i livet. Att gå en kurs på Kulturama är ett bra sätt att testa på eller att utvecklas som skådespelare. Det är även en bra start för dig som drömmer om en karriär som professionell skådespelare och som vill söka vidare till högre utbildningar.

Välj kategori

Din sökning"" visar 3 resultat i

Sortera på:

RelevansPrisA-ÖStartdatum
Läs vidare om "Filmskådespeleri 10-13 år"
Kurs
Barn och unga
Dagtid
Höstlovskurs

Filmskådespeleri 10-13 år

Nivå: ÅldersinriktatÅlder: 10-13 årDagar: Mån-TorsTid: 13:00-15:30Startdatum: 30 Okt 2023Pris: 1 500 kr
Läs vidare om "Filmskådespeleri"
Kurs

Filmskådespeleri

Nivå: NybörjareÅlder: Vuxen 16+Dagar: OnsdagarTid: 18:00-21:00Startdatum: 20 Sep 2023Pris: 2 950 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Vill du utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande? Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Vissa instrument är enkla att lära sig, medan andra kräver mer övning. På våra populära musikkurser finns allt från workshops till grupp- och enskild undervisning. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro X och GarageBand. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du titta närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har även kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Vill du utforska din rösts möjligheter, eller fokusera på en viss sånggenre? Hos oss på Kulturama finns det många olika genrer att utforska, oavsett om du vill prova på eller fördjupa dig inom en särskild sångstil. Vi har något för alla oavsett om du är barn eller vuxen. Du har även valmöjligheten att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger.

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare inom film eller teater eller vill du förbereda dig inför en audition? Eller vill du kanske utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater? Då är du välkommen till oss på Kulturama!

Teater