Kvinna framför filmkamera

Filmkurser i Stockholm

Vill du testa på hur det är att stå och agera framför en kamera? Har du en dröm om att arbeta som skådespelare inom film? Eller drömmer du om att stå bakom kameran? Då ska du ta en titt på våra filmkurser. På Kulturama har vi filmkurser på olika nivåer, för nybörjare och för dig som är redo att ta steget mot att satsa på en karriär i filmens värld.

Prova på filmskådespeleri

Är du nyfiken på vad som krävs för att stå framför en kamera? Då har du chansen att få en inblick i hur det är att vara skådespelare genom att gå någon av våra filmkurser. Men om du inte vill hoppa på en kurs direkt så är ett alternativ att gå en prova på-kurs som vi anordnar ett par gånger per år, där du under ett kurstillfälle får testa på filmskådespeleri. Om det här visar sig vara något för dig och vill utvecklas än mer, då finns både grund- och fortsättningskurser på Kulturama.

Filmkurser för barn och ungdomar

Våra kurser för barn och ungdomar är perfekta för alla de som vill testa på hur det är att vara filmskådespelare. Här går vi igenom grunderna i att agera framför kameran genom improvisation och andra övningar som gör att du känner dig säkrare framför kameran. Vi jobbar även med olika karaktärer och manus. Du kommer dessutom få en liten inblick i hur en provfilmning går till när man söker olika roller. 

Grund- och fortsättningskurser

Har du tidigare erfarenhet av exempelvis scenskådespeleri, improvisationsteater eller musikalteater? Då kommer du märka att agera och stå framför en kamera ställer helt andra krav än när du står på scenen. På teatern är sekvenserna och dialogerna längre, och uttrycken är ofta överdrivna för att alla i publiken ska se dina sinnesrörelser. På film däremot är scenerna kortare, uttrycken mindre och repetitionstiderna kortare.

På våra grund- och fortsättningskurser varvas skådespelarträning och teori för att du ska få bästa möjliga förståelse för hur skådespelaren samarbetar med kameran rent fysiskt och hur du kan göra största möjliga intryck. Vi arbetar oss fram med scener från olika genre, vi går från monologer och enklare scenerier till större sammanhang. Målet är att du ska känna dig säker och naturlig framför kameran.

Till din hjälp har du våra duktiga och erfarna lärare. De kommer dela med sig av sina kunskaper till gruppen och få alla deltagare att känna sig trygga i att agera framför kameran.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns kurser upp till fördjupningsnivå, däribland Method Acting, som är en av de ledande teknikerna för skådespelare i USA. Här arbetar vi med närvaro, koncentration, inlevelse och äkthet. Genom att arbeta med sinnen, minnen, tankar och känslor utvecklas det kreativa skådespelararbetet. Syftet är att nå äkthet och närvaro framför kameran.

En annan kurs är Meisnerteknik där du får öva upp förmågan att ge full uppmärksamhet till din motspelare och svara instinktivt på dennes reaktioner utan att fastna i tankar och planering. Du reagerar snarare än agerar, gör snarare än känner. Meisnertekniken har utvecklats för skådespelare som vill hitta äkthet och närvaro i sin sceniska gestaltning. Här får du arbeta med övningar som hjälper dig att våga följa dina impulser för att kunna reagera instinktivt i en situation.

Det är aldrig för sent att bli skådespelare eftersom det alltid finns roller att fylla som porträtterar olika skeenden i livet. Att gå en kurs på Kulturama är ett bra sätt att testa på eller att utvecklas som skådespelare. Det är även en bra start för dig som drömmer om en karriär som professionell skådespelare och som vill söka vidare till högre utbildningar.

Välj kategori

Din sökning"" visar 17 resultat i

Sortera på:

Läs vidare om "Skriva manus för film och TV"
Kurs
Nyhet
Kurs varannan vecka

Skriva manus för film och TV

Nivå: Öppen för allaÅlder: Vuxen 16+Dagar: OnsdagarTid: 18:00-20:30Startdatum: 18 Sep 2024Pris: 2 850 kr
Läs vidare om "Acting Gym/Audition prep"
Kurs
Dagtid
Workshop

Acting Gym/Audition prep

Nivå: FortsättningÅlder: Vuxen 16+Dag: SöndagTid: 10:00-16:00Startdatum: 13 Okt 2024Pris: 850 kr
Läs vidare om "Filmskådespeleri 13-16 år"
Kurs
Barn och unga

Filmskådespeleri 13-16 år

Nivå: NybörjareÅlder: 13-16 årDagar: OnsdagarTid: 19:25-20:55Startdatum: 4 Sep 2024Pris: 2 100 kr
Läs vidare om "Filmskådespeleri 10-12 år"
Kurs
Barn och unga

Filmskådespeleri 10-12 år

Nivå: NybörjareÅlder: 10-12 årDagar: OnsdagarTid: 17:50-19:20Startdatum: 4 Sep 2024Pris: 1 920 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!