Dansklass med kursdeltagare som dansar i studio

Danskurser för vuxna och barn

Letar du efter danskurser i Stockholm? På Kulturama i Hammarby Sjöstad kan du välja bland ett stort utbud av kurser. Vi har danskurser för både barn, ungdomar, vuxna och pensionärer, på kvällar och helger, spännande workshops, höst- och sommarkurser. Du kan gå en kurs i de flesta etablerade dansgenrer eller testa på dansstilar från olika kulturer.

Oavsett vilken danskurs du väljer kommer du få en gedigen och glädjefylld dansträning. Flera av våra kursledare är utbildade danspedagoger samt yrkesverksamma dansare och koreografer vid sidan om undervisningen. Under kursens gång kommer de dela med sig av sina kunskaper som både inspirerar och hjälper dig att utvecklas som dansare.

Dans är bra för ditt välmående

Att gå en danskurs för att fördjupa dina kunskaper eller prova på något helt nytt är en säker humörhöjare! Dans förbättrar inte bara din koordination, dynamik, balans och smidighet, dans kan även ge dig positiva hälsoeffekter. Genom att bryta fysisk inaktivitet med dans kan man minska både smärta, trötthet och stress. Att gå en danskurs leder ofta till rörelseglädje och positiv energi, något som förstärks genom att dansa tillsammans med andra i grupp.

Danskurser i olika dansstilar

På Kulturama finns många olika danskurser att välja mellan, oavsett vilken dansstil du vill utveckla eller prova på, så finns det en kurs som passar dig.

Balett

Balett är en dansform som ställer höga krav på precision. Det betyder att du ibland måste kliva utanför din comfort zone, men när du väl knäcker koden blir det en aha-upplevelse på många plan. Genom att öva både vid stången och på golvet får du ökad smidighet, styrka, balans och koordination. På så sätt lägger balett grunden för en bra dansteknik.

Jazz- och steppdans

Både jazz- och steppdans är två dansstilar som har sitt ursprung i den afroamerikanska kulturen med influenser från andra delar av världen.

  • Steppdans bygger på rytmiska kombinationer och kan utövas både som koreografi och improvisation. Här får du träna på rytmiska övningar i olika taktarter och musikaliskt nyanserade danskombinationer med hopp, snurrar och slides.
  • Jazzdansen är dynamisk och utstrålar energi, rytm, smidighet och dansglädje. Rörelserna kan vara såväl kraftfulla och energiska som mjuka och flödande. På Kulturama finns även Simoninspirerad jazz som är en lyrisk och dansant jazzstil med inslag av modern dans som är uttrycksfull och ger plats för den egna personligheten. Tekniken är skonsam för kroppen även om den är utmanande dansmässigt.

Latin & Standard - tiodans

Tiodans kallas ibland också för tävlingsdans, som många förmodligen känner igen från TV-programmet Let’s Dance. Tiodansen är indelad i två olika grupper: Standarddanser och latinamerikanska danser. Hos oss får du möjlighet att få prova på alla tio dansstilar.

  • Standarddans består av: modern vals, slowfox, quickstep, tango och wienervals.
  • Latinamerikanska danser består av: cha-cha-cha, jive, pasodoble, rumba och samba.

Modern och nutida dans

Modern och nutida dans är en dansstil som ofta är kreativ och bygger på din uttrycksförmåga, samtidigt som den bygger upp styrka, balans och koordinationsförmåga. Klassiska tekniker blandas med nytänkande idéer och rörelsemönster. Här finns stort utrymme för egna tolkningar.

Streetdance

Streetdance utvecklades i New York under det sena 60-talet och har sitt ursprung från danser som skapades på gatan och på klubbar. Streetdance är också samlingsnamnet för olika dansstilar inom hiphop kulturen som house, locking och new style. På Kulturama har vi lång erfarenhet av att undervisa i genren och vi har danskurser för såväl nybörjare som fortsättare.

Utöver alla dessa olika dansstilar finns även kurser i Kathak Indisk dans, Bal & Bröllop, Flamenco och Latin Fitness.

Du som inte nöjer dig med att dansa en gång i veckan kan träna hur mycket du vill med Kulturamas Terminsabonnemang. Abonnemanget gäller för alla danskurser och du är garanterad plats på minst tre kurser.

Välj kategori

Din sökning"" visar 9 resultat i

Sortera på:

RelevansPrisA-ÖStartdatum
Läs vidare om "Workshop - American Smooth"
Kurs
Workshop

Workshop - American Smooth

Nivå: Öppen för allaÅlder: Vuxen 16+Dag: MåndagTid: 18:00-21:00Startdatum: 11 Dec 2023Pris: 590 kr
Läs vidare om "Barndans 5-6 år med förälder"
Kurs
Nyhet
Vuxen och barn

Barndans 5-6 år med förälder

Nivå: ÅldersinriktatÅlder: 5-6 årDagar: SöndagarTid: 12:45-13:30Startdatum: 10 Sep 2023Pris: 1 600 kr
Läs vidare om "Barndans 4-5 år med förälder"
Kurs
Vuxen och barn

Barndans 4-5 år med förälder

Nivå: ÅldersinriktatÅlder: 4-5 årDagar: FredagarTid: 16:50-17:35Startdatum: 15 Sep 2023Pris: 990 kr

Få platser kvar

Läs vidare om "Barndans 3-4 år med förälder"
Kurs
Vuxen och barn

Barndans 3-4 år med förälder

Nivå: ÅldersinriktatÅlder: 3-4 årDagar: FredagarTid: 16:00-16:45Startdatum: 15 Sep 2023Pris: 990 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Kategorier inom dans

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Vill du utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande? Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Vissa instrument är enkla att lära sig, medan andra kräver mer övning. På våra populära musikkurser finns allt från workshops till grupp- och enskild undervisning. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro X och GarageBand. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du titta närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har även kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Vill du utforska din rösts möjligheter, eller fokusera på en viss sånggenre? Hos oss på Kulturama finns det många olika genrer att utforska, oavsett om du vill prova på eller fördjupa dig inom en särskild sångstil. Vi har något för alla oavsett om du är barn eller vuxen. Du har även valmöjligheten att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger.

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare inom film eller teater eller vill du förbereda dig inför en audition? Eller vill du kanske utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater? Då är du välkommen till oss på Kulturama!

Teater