En grupp aktörer på teaterscen

Teaterkurser i Stockholm

Drömmer du om en framtid som skådespelare inom film eller teater eller vill du förbereda dig inför en audition? Eller vill du kanske utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater? Då är du välkommen till oss på Kulturama!

Hos oss på Kulturama har du möjlighet att lära dig teaterns underbara hantverk! I vårt utbud hittar du bland annat teaterlek för de allra minsta, teater för 50+, filmskådespeleri, acting in english och yrkesförberedande metodkurser.

Teaterkurser för barn och unga

På Kulturama hittar du kurser för barn i alla åldrar. För de allra yngsta har vi teaterlek, här leker vi rollekar och gör roliga dramaövningar utifrån sagor och barnens egna idéer. Vi har även teaterkurser för barn och unga. Dessa kurser passar alla som är sugna på att stå på scen och utveckla den kreativa förmågan, att våga ta plats och ge av sig själv. Vi improviserar, gör lekfulla övningar och prövar att jobba med texter eller material som vi producerar tillsammans. Tillsammans skapar vi en lustfylld, trygg och stämningsfull miljö.

Vi har även kurser för barn och ungdomar som vill testa på hur det är att vara filmskådespelare. Här får du lära dig grunderna i att agera framför kameran genom improvisation och andra övningar som gör att du känner dig säkrare framför kameran.

Teaterkurser för vuxna

Inom teater och scenkonst hittar du allt från grundläggande terminskurser till fördjupningskurser i tekniker som Method Acting och Meisner, toppat med workshops för dig som vill utvecklas som skådespelare inom film eller på scenen.

Att gå en grundkurs i teater kräver inga erfarenheter. Tillsammans med gruppen arbetar du med improvisations- och skådespelarövningar och på fortsättningskursen utvecklar du din sceniska närvaro och gestaltning än mer. Vi har även improvisationskurser samt kurser där du får träna på scenisk framställning och monolog, perfekta för dig som vill utvecklas som skådespelare eller vill förbereda dig inför teaterskola.

Vi har dessutom grund- och fortsättningskurser i filmskådespeleri där vi jobbar praktiskt framför kameran varvat med tips och tekniker för att lära oss om förutsättningarna för en inspelning.

Våra övergripande terminskurser ger kontinuitet och sammanhang, men unna dig också någon av våra intensiva workshops med våra duktiga och inspirerande lärare.

Teater är ett stort område som innehåller massor med olika tekniker och metoder. Hos oss hittar du flera olika kurser som fokuserar på en speciell teknik eller metod som utvecklar dig som skådespelare. Två av dessa är Method Acting och Meisnertekniken.

  • Method Acting är en skådespelarteknik för film och teater som kännetecknas av att skådespelaren arbetar med närvaro, koncentration, inlevelse och äkthet. Tanken är att använda hela sig själv i skådespelandet med sinnen, minnen, tankar och känslor.
  • Naturalistisk teater - Genom olika övningar lär vi oss att hitta "ditt sanna jag" som skådespelare och utveckla de egna uttrycken. Vi arbetar med de sceniska möjligheterna och tränar fantasin. När du hittar in i olika känslotillstånd hos dig själv och hittar dina "hemligheter" blir ditt skådespel intressant och fängslande.

Förbered dig inför teaterskola

Att gå en teaterkurs på Kulturama kan vara första steget mot att gå vidare till en utbildning inom scenkonst och att i framtiden arbeta som skådespelare. Hos oss har du alla möjligheter att förbereda dig inför fortsatta utbildningar.

Lyckas på din audition

Är det dags att ta första steget till att söka dig till auditions för en teateruppsättning eller filminspelning? Med våra kurser och workshops får du en god förberedelse. Att som skådespelare gå på audition kan vara en jobbig upplevelse. Men med rätt förväntningar och förberedelser kan du stärka ditt självförtroende. Genom att vara lite mindre nervös och bli lite mer bekväm med dig själv kommer auditions inte bli så jobbiga, utan kan istället bli roliga och lärorika upplevelser!

Välj kategori

Din sökning"" visar 59 resultat i

Sortera på:

Läs vidare om "Teater 50+ Prova på!"
Kurs
Prova på

Teater 50+ Prova på!

Nivå: NybörjareÅlder: Vuxen 50+Dag: TisdagTid: 18:00-18:45Startdatum: 20 Aug 2024Pris: 100 kr

Kategorier inom teater