Musikkurser i Stockholm

Man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Vissa instrument är enkla att lära sig, medan andra kräver mer övning. På våra populära musikkurser finns allt från workshops till grupp- och enskild undervisning. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Vi arrangerar musikkurser både på Kulturama i Hammarby Sjöstad och på Medborgarskolan som ligger centralt vid Odenplan.

Musikkurser för vuxna

Oavsett vilket instrument du vill lära dig att spela, så har vi både nybörjarkurser och kurser för erfarna. Vi anordnar även intensiva och lärorika workshops med våra rutinerade kursledare där du får fokusera på en viss teknik eller musikgenre.

Förutom våra musikkurser där du får lära dig spela olika instrument, har vi även musikteorikurser för dig som vill utveckla din förståelse för musik. Vi har även ensemble- och spela i band-kurser som passar dig som har spelat ett tag men som längtar efter att spela tillsammans med andra.

Musikkurser för barn

Vi erbjuder även ett brett utbud med musikkurser för barn i olika åldrar och erfarenhet. Här får barnen en musikalisk grund samtidigt som de får uppleva glädjen i att musicera tillsammans med andra.

Under sommar-, sport- och höstloven anordnar vi dessutom kreativa musikkurser för barn i Stockholm. Vi garanterar att lovet blir fartfylld och roligt - en musikalisk höjdare med andra ord!

Lär dig spela ett instrument

Hos oss på Kulturama finns en mängd roliga musikkurser att välja mellan.

  • Vill du lära dig spela något av stränginstrumenten akustisk gitarr, elbas, elgitarr, banjo och mandolin? Vi har kurser som passar alla åldrar och nivåer. Vi erbjuder även workshops där du får fokusera på en viss genre eller teknik. Här får du möjlighet att lära dig att lira med fingrarna i stället för med plektrum, testa på bluesgitarr, lära dig spela klassiska rocklåtar eller utforska Beatles fantastiska musikskatt.
  • Att det svänger lite extra med blåsinstrument håller nog de flesta med om. Hos oss hittar du kurser i saxofon, trumpet och tvärflöjt.
  • Vill du lära dig spela dragspel? Det är inte så svårt som det ser ut! När du väl är i gång kommer du märka att det är både härligt och roligt att spela dragspel, oavsett om du spelar tango, folkmusik, jazz, klassiskt eller modernt.
  • Våra pianokurser riktar sig till alla musiksmaker, nivåer och åldrar. Här får du möjlighet att öva både på både klassiskt pianospel och ackordspel. Alla våra pianokurser i grupp är förlagda i Kulturamas pianostudio som är utrustad med digitalpianon med hörlurar vilket möjliggör både samspel och individuellt arbete.
  • Stråkinstrumenten cello och fiol används i en mängd olika musikgenrer, från den klassiska musiken till folk- och popmusik. Hos oss kan du välja mellan enskild undervisning eller att gå en kurs tillsammans med andra i grupp. Allt sker under en trevlig och prestigelös stämning, där du som deltagare har möjlighet att komma med egna önskemål.
  • På Kulturama finns även kurser i trummor och slagverk. Att spela trummor handlar mycket om koordination. Händer och fötter jobbar samtidigt och dessutom måste de göra det i takt! Här handlar det om rytmkänsla och att lära sig slappna av även om musiken har fullt ös. Vi har kurser för alla åldrar, alla stilar, för den glade entusiasten till den avancerade veteranen.

Varmt välkommen till Kulturamas musikkurser!

Välj kategori

Din sökning"" visar 27 resultat i

Sortera på:

RelevansPrisA-ÖStartdatum
Läs vidare om "Elbas - Reggae, Odenplan"
Kurs
Intensivkurs
Sommarkurs

Elbas - Reggae, Odenplan

Nivå: FortsättningÅlder: Vuxen 16+Dagar: Mån-FreTid: 17:30-19:00Startdatum: 12 Jun 2023Pris: 1 600 kr
Läs vidare om "Bandcamp"
Kurs
Intensivkurs
Sommarkurs
Barn och unga

Bandcamp

Nivå: Öppen för allaÅlder: 13-17 årDagar: Mån-FreTid: 09:00-15:00Startdatum: 26 Jun 2023Pris: 2 500 kr
Läs vidare om "Bandcamp"
Kurs
Intensivkurs
Sommarkurs
Barn och unga

Bandcamp

Nivå: Öppen för allaÅlder: 9-13 årDagar: Mån-FreTid: 09:00-15:00Startdatum: 16 Jun 2023Pris: 2 500 kr
Läs vidare om "Fiol, nybörjare"
Kurs

Fiol, nybörjare

Nivå: NybörjareÅlder: Vuxen 18+Dagar: TorsdagarTid: 18:35-19:20Startdatum: 9 Mar 2023Pris: 1 560 kr

Få platser kvar

Kategorier inom musik

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Vill du utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande? Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Vissa instrument är enkla att lära sig, medan andra kräver mer övning. På våra populära musikkurser finns allt från workshops till grupp- och enskild undervisning. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro X och GarageBand. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du titta närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har även kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Vill du utforska din rösts möjligheter, eller fokusera på en viss sånggenre? Hos oss på Kulturama finns det många olika genrer att utforska, oavsett om du vill prova på eller fördjupa dig inom en särskild sångstil. Vi har något för alla oavsett om du är barn eller vuxen. Du har även valmöjligheten att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger.

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare inom film eller teater eller vill du förbereda dig inför en audition? Eller vill du kanske utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater? Då är du välkommen till oss på Kulturama!

Teater