Fysisk ensembleteater: Rörelsebaserat berättande och gestaltning

Information

Nivå
Öppen för alla
Ålder
16-22 år
Lärare
Johan Bark
Startdatum
7 september 2024
Dag och tid
Lördagar 14:10-15:40
Antal tillfällen
10 st
Plats
Kulturama teatersalar
Virkesvägen 21
Nummer
68005
Avgift
2 200 kr
Vill du lära dig att berätta och gestalta genom en konstform som kombinerar skådespeleri, dans och akrobatik? Gå vår kurs i Fysisk ensambleteater!

Om kursen

Innehåll och mål

Genom kreativa och spännande uppvärmningar, ensembleövningar och rörelsetekniker, introduceras du för den Fysiska Teaterns roliga sätt att berätta och gestalta på scenen. Genom ett mer internationellt sätt att se på teater, rör vi oss i ett gränsland mellan teater, dans och akrobatik, på ett utmanande och fysiskt sätt som är roligt, förlösande och lärorikt. Man jobbar både i grupprörelser och enskilda scener. En bonus är att det fysiska arbetet blir lite av ett träningspass också, endorfinerna kommer flöda! 

Upplägg

Vi börjar tillfällena med uppvärmning och varvar sedan ensembleövningar och olika rörelsetekniker. Arbetet sker barfota, med oömma kläder. Kursen avslutas med en sluten uppvisning som vi skapar tillsammans under kursens gång genom strukturerad improvisation. 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs men man måste vara öppen för att vilja röra på sig, vara villig att svettas lite, och vara öppen för övningar och rörelser som är fysiskt krävande och som innebär att man rör och förhåller sig till varandra i grupp. Givetvis anpassas kursen efter allas fysiska behov - alla är välkomna! 

Kursledare

Johan Bark är frilansande regissör och teaterpedagog och jobbar både i Sverige och internationellt. Som pedagog använder han teater och scenkonst som ett medel för att inspirera unga att uttrycka sig, och att växa som individer. Han designar även ljusdesign och scenografi samt jobbar med enklare koreografi och akrobatik. Läs mer om Johan och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns teaterkurser upp till fördjupningsnivå. Där erbjuder vi exempelvis Improvisation, Method Acting och Filmskådespelarteknik. Vill du satsa fullt ut har Kulturama också en teaterutbildning på heltid för vuxna. 

Bra att veta

Uppehåll för lov vecka 44. Arbetet sker barfota, med oömma kläder. 

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dansbutiken. 

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang