Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Teater

Alexander Moberg

36.jpg

Undervisar i Film och Teater
Alexander Moberg, regissör, utbildad vid Dramatiska Institutets filmregilinje. Projektanställd vid SVT Drama under större delen av 90-talet. TV-serier (Anna Holt, Aspiranterna, Höök, Irene Huss), långfilm (Klara), teater, show och musikal.


Allis Lindqvist

13.jpg

Undervisar i Barnteater
Allis Lindqvist har under många år arbetat som skådespelare inom både teater och film, bland annat på Dramaten i Stockholm, men sedan 2017 pluggar hon till F - 3 lärare på Stockholms universitet. Utöver detta arbetar hon under somrarna som ungdomsledare på teaterkollo på Barnens Ö. Allis tror att alla barn och ungdomar mår bra av lite teater och vet att teatersalen kan fungera som en fantastisk fristad där lek och fantasi får vara det allra viktigaste.


Catarina Vesterlund

38.jpg

Undervisar i Method acting
Cacki (Catarina) Westerlund är skådespelare och teaterlärare; utbildad i ”fysisk teater” (Grotowski-inriktad) vid Teaterstudion i Stockholm1981-83 och sedan i Method Acting för svenska och amerikanska pedagoger, samt på DI. Hon har frilansat som skådespelare och regisserat. Hon undervisar sedan 1991, mestadels i Method Acting, men har också andra teaterkurser. Cacki har en fil.mag. i Teatervetenskap och är dessutom utbildad i Ebba Nilsdotters röstteknik.


Helena Karlsson

He-K-2020.jpg

Undervisar i teater

Helena Karlsson är teaterlärare, skådespelare, och föreläsare. Helena har undervisat i teaterteknik till barn och ungdomar i mer än 15 år. På Calle Flygare har hon arbetat med barn och ungdomar i 11 år. Idag driver hon sin egna verksamhet där hon håller teaterkurser och renodlade retorikpass samt kurser i framförandeteknik. Helena utgår från Stanislavskijs lära och arbetar aktivt med teater som ett kommunikationsverktyg för såväl vardagen som på scenen. På ett lustfyllt sätt arbetar Helena med kropp och röstmedvetenhet för att eleven ska stärka, lära känna och kunna använda sitt instrument på allra bästa sätt.


Michael Hamory

5.jpg

Undervisar i Meisnerteknik och Teater
Michael Hamory är utbildad i Prag vid Prague Film School, vid The Neighborhood Playhouse School of the Theatre i New York, vid Calle Flygare Teaterskola och vid Stockholms Universitet. Michael är verksam som skådespelare och regissör samt undervisar barn, ungdom och vuxna på Kulturama . Du kan läs mer om Michael på hans hemsida www.michaelhamory.se http://www.michaelhamory.se


Mikael Holmlund

16.jpg

Undervisar i Teater
Mikael Holmlund har gått 3-åriga kandidatprogrammet i drama/teater vid Stockholms universitet och är RAD-auktoriserad.


Vladimir Dikanski

Undervisar i Filmskådespeleri och scenframställning

Vladimir Dikanski utbildade sig till regissör och skådespelare på Teaterakademin i S:t Petersburg (dåvarande Leningrad). Hans huvudlärare Georgij Tovstonogov var en av 1900-talets mest inflytelserika teaterregissörer, och hade själv varit Konstantin Stanislavskijs elev. Vladimir har levt många år i Sverige, och har lång erfarenhet som teaterregissör samt film- och teaterskådespelare. På svensk tv eller film kan du ha sett honom i exempelvis Beck, Hassel eller Talismanen.