Teater

Catarina Vesterlund

38.jpg

Undervisar i Method acting
Cacki (Catarina) Westerlund är skådespelare och teaterlärare; utbildad i ”fysisk teater” (Grotowski-inriktad) vid Teaterstudion i Stockholm1981-83 och sedan i Method Acting för svenska och amerikanska pedagoger, samt på DI. Hon har frilansat som skådespelare och regisserat. Hon undervisar sedan 1991, mestadels i Method Acting, men har också andra teaterkurser. Cacki har en fil.mag. i Teatervetenskap och är dessutom utbildad i Ebba Nilsdotters röstteknik.


Christian De Flon

IMG_20210124_003456_463.jpg

Undervisar i teater

Christian är, förutom kursledare och fritidspedagog, frilansande skådespelare sedan 2009 efter studier vid bland annat Calle Flygare Teaterskola i Stockholm. Vi har sett honom i flertalet produktioner såsom Gåsmamman, Arkeologens dotter, Agenterna och Spooky´s samt reklamfilmer, kortfilmer, teateruppsättningar mm.


Daniel Brandel

Kulturama kurser 2021 51.jpg

Undervisar i teater

Daniel Brandel är idag verksam som teaterlärare och frilansande skådespelare inom film, musikal och teater. Utbildad vid bla Calle Flygare, New York film Academy och Kulturama, där han startade sin bana. Han jobbar även som regissör. Daniels inställning till teater är att det är något för alla, oavsett erfarenhet eller om man har ambitioner om att bli skådespelare eller ej. ”Teater berör kvaliteter man har nytta av oavsett vart man är placerad och vilka man möter. Att lyssna, leka, samarbeta, skapa, våga ta plats och att bestämma sig för att ta sig an en viss roll, är helt enkelt universellt nödvändigt som människa.”


Helena Karlsson

He-K-2020.jpg

Undervisar i teater

Helena Karlsson är teaterlärare, skådespelare, och föreläsare. Helena har undervisat i teaterteknik till barn och ungdomar i mer än 15 år. På Calle Flygare har hon arbetat med barn och ungdomar i 11 år. Idag driver hon sin egna verksamhet där hon håller teaterkurser och renodlade retorikpass samt kurser i framförandeteknik. Helena utgår från Stanislavskijs lära och arbetar aktivt med teater som ett kommunikationsverktyg för såväl vardagen som på scenen. På ett lustfyllt sätt arbetar Helena med kropp och röstmedvetenhet för att eleven ska stärka, lära känna och kunna använda sitt instrument på allra bästa sätt.


Julia Wedberg

Undervisar i Teater

Julia Wedberg har examen i utbildningen teaterns teori och praktik från Teaterhögskolan i Malmö samt Fridhemsfolkhögskola. Hon har under många år drivit fria teatergrupper och undervisat barn och unga i teater. Julia tror på teatern som en magisk plats att leka och utvecklas tillsammans. Teatern ger möjligheter för barn och unga att våga undersöka nya identiteter och bli modigare tillsammans.


Karin Nybom

KaNy-2021.jpg

Undervisar teater och sång

Karin Nybom är utbildad operasångerska. Hon har studerat på Kulturama, Musikhögskolan i Göteborg och Operahögskolan i Stockholm. Efter sin examen 2005 har Karin frilansat och haft roller på Wermlands operan, Läckö slott, Kristianstads och Gävle teater, Schloss Rheinsberg och turnerat med Nordisk kammaropera, Opera light och Divine. Efter många års turnerande med barnoperaföreställningar började Karin intressera sig mer och mer för den pedagogiska sidan av sin konst. Hon pluggade dramapedagogik på Stockholms universitet och har efter det undervisat i drama, regisserat och haft privata sångelever. Karins drivkraft och passion är att låta barn och unga få ta del av de stora konstformerna utifrån deras eget perspektiv och genom deras egen kreativitet. Att ge dem en möjlighet att utveckla sig själva och förstå andra genom teater och musik.


Lars Andersson

Kurser Personal.jpg

Undervisar i teater

Utbildad skådespelare på Scenstudion i Stockholm och Arts Ed i London och har gått kurser i filmskådespeleri på DI och Shakespeare acting på RADA i London. Lars har bl.a. haft roller på Romateatern, SVT, Kanal 5, Sveriges Radio och i fria grupper. Han är utbildad manusförfattare och har skrivit pjäser för barn och ungdom som har turnerat med Länsmusiken i Västernorrland och uppförts på Gröna Lundsteatern. Lars har även arbetat som lärare i scenframställning och röst och rörelse på Fredrika Bremergymnasiet, som bl.a. turnerade med elevernas egen uppsättning av Prins Hatt under jorden på förskolor och fritids. ”För mig handlar teater och teaterträning mycket om att skapa en trygg miljö där alla får prova sig fram, växa och känna glädje i gruppen.”


Linda Gerstenmayer

FB_IMG_1611221696614.jpg

Undervisar i Improvisation

Jag var 5 år och stod på en pall för att nå upp till scenen och med en liten hand höll jag min docka och tänkte att en dag ska jag stå där själv. Jag älskar teater och allt det står för, friheten vi har på scen, hur vi tränar på att bejaka alla situationer, glädjen över att skapa något tillsammans. Mod, glädje och att vi lämnar prestationen hemma, så skulle jag vilja beskriva mina lektioner."


Madeleine Landelius

Kulturama-kurser-2021-53.jpg

Undervisar i Teater

Madeleine är utbildad dramapedagog på Stockholms universitet. Hon har arbetat med barn och ungdomar sedan 2010. Madeleine är även utbildad inom skådespeleri på Boulevardteaterns teaterskola i Stockholm och Academy of Creative Training i Brighton.
Madeleine är utöver skådespelarintresset även intresserad av barns lek och utveckling och olika pedagogiska teorier och har läst kurser inom bland annat utomhuspedagogik och specialpedagogik på universitetet.


Michael Hamory

42.jpg

Undervisar i Meisnerteknik och Teater
Michael är utbildad vid The Neighborhood Playhouse School of the Theatre i New York, Prague Film School samt Calle Flygare Teaterskola här i Stockholm. Han har också läst Teatervetenskap och Drama på Stockholms universitet. Michael är skådespelare och mångsysslare och har undervisat flitigt sedan 2010.


Philip Andersson

Web-0486-(2).jpg

Undervisar i teater

Philip Andersson är teaterlärare och dramapedagog. Philip har utbildat sig vid Stockholms universitet och har en fil.kand. i dramapedagogik samt en ämneslärarexamen i teater. Philip frilansar också ibland som skådespelare vid sidan av utbildning och jobb. Philip har inställningen att alla (oavsett ålder och erfarenhet) kan delta i teatersalen och det är en av de bästa platserna att testa nya idéer, improvisera, samarbeta, reflektera kring vad man har gjort och viktigast av allt ha roligt!


Rune Jakobsson

RJ-2021.jpg

Undervisar i Teater

Rune jobbar som frilansande skådespelare och teaterlärare. Har jobbat bl a på Stadra teater i Bergslagen, Teater DaCapo i Uppsala, Månteatern i Lund, Pygméteatern och Playhouse teater i Stockholm. Har även medverkat i några kortfilmer och reklamfilmer.

Rune har också regisserat bl a på Barnteatret Vårt i Ålesund, Teater DaCapo i Uppsala och på Stadra teater. Han har bl a satt upp Höstsonaten med Grynet Molvig, Paula Ternström och Martin Edin. Och nu senast Det kom så mycket emellan med Magnus Wetterholm.

Rune är utbildad på Skara skolscen, Susan Peretz Studios i Los Angeles och Lee Strasberg Theatre Institute i London.


Therése Andersson Lewis

TLA-2021.jpg

Undervisar i teater

Thérèse är musikalartist & skådespelare och sågs senast i Så som i himmelen på Oscarsteatern i rollen som Siv.

Hon har även medverkat i My Fair Lady, A Chorus Line, Saturday Night Fever, Grease och Figaros bröllop för att nämna några.

År 2001 blev hon nominerad till musikalpriset Guldmasken för rollen som Mimi i RENT på Göta Lejon. Hon har även synts i flera TV-produktioner bla i huvudrollen Erika Leijon i SVT:s komediserie Vårdgården och som solist i Melodifestivalen. Thérèse har koreograferat och regisserat flertalet uppsättningar, senast regisserade och skrev hon Gröna Lundsteaterns barnföreställning Muséet Skoj & Skräms 2018/2019.

Thérèse anser att teater och skådespeleri är en viktig del av livet och det sociala samspelet. Att känna av ett rum och att vara en bra ensemblemedlem, en teamplayer, är en viktig nyckel till ett rikt, socialt liv. ”Teater är inte bara kul! Det är VIKTIGT!”


Vladimir Dikanski

Undervisar i Filmskådespeleri och scenframställning

Vladimir Dikanski utbildade sig till regissör och skådespelare på Teaterakademin i S:t Petersburg (dåvarande Leningrad). Hans huvudlärare Georgij Tovstonogov var en av 1900-talets mest inflytelserika teaterregissörer, och hade själv varit Konstantin Stanislavskijs elev. Vladimir har levt många år i Sverige, och har lång erfarenhet som teaterregissör samt film- och teaterskådespelare. På svensk tv eller film kan du ha sett honom i exempelvis Beck, Hassel eller Talismanen.