Ensemble

Gabriel Nyberg

Undervisar i spela i band


James Bradley Jr

Undervisar i Spela i band blues och Spela i band funk, soul och R&B
James Bradley Jr är en etablerad musiker och rutinerad kursledare. Hans huvudinstrument är trummor, och du kan ha hört honom i olika konstellationer genom åren, på Stockholms scener, på tv eller film, eller kanske du rentav sett youtubeklippet där han som femåring spelar med Nat King Cole. https://www.youtube.com/watch?v=kc41vSv8N3Q&t=518s


Moltas Åhs

Undervisar i spela i band


Ras Tafari

Undervisar i Spela i band blues och Spela i band funk, soul och R&B

Ras Tafari (vars artistnamn är Maxie FreeMan) är turnerande musiker, låtskrivare, gitarrist och sångare.

Ras har jobbat med reggae och blues/soul och rockartister från Sverige, USA, Jamaica, England, Brasilien, Italien, Ghana, Nigeria och Gambia med flera och har lång erfarenhet av blues/ och reggaetraditioner (teknik och struktur, trum- och baskomp med mera).

Ras Tafari skriver det mesta materialet själv och turnerar med en rytmsektion bosatt i Italien. Ras finns även på Spotify. Han uppträder ofta solo med akustisk gitarr och kör blues, rock, funk- och reggaeballader. Ras spelar med och utan plektrum (utan plektrum för att kunna spela basgångar med tummen).

Ras Tafari undervisar även i Visor och ballader. Gösta Linderholm är en stor inspiration!


Ulf Lindén

Kulturama kurser 31 2019.jpg

Undervisar i jazzensemble
Ulf Lindén är utbildad pedagog på SMI och har under mer än 20 år undervisat i saxofon och ensemblespel på Medborgarskolan/Kulturama. Han har ett glödande engagemang som pedagog och är en stor förmedlare av den afro-amerikanska musiktraditionen. Med stor pedagogisk förmåga förmedlar han kunskap om samspel och samtidigt lockar han fram det personliga uttrycket från var och en genom den fria improvisationen. År 2014 tog Ulf emot Stockholms stads stipendium för sin folkbildande kulturinsats i Medborgarskolan/Kulturama. Som musiker har Ulf spelat med grupper som Bolon Bata, Ahmadu Jah High Life Orchestra, Makonde m.fl. Ulf har således en solid kunskap i den jazz- och bluesorienterade musiken liksom den afrikanska musiken, vilket gör att hans kursdeltagare alltid får del av en spännande repertoar med många egna arrangemang som gör hans kurser unika.