Stråkinstrument

Ida Maria Schwan

Kulturama medarbetare 69 2023

Undervisar i fiol

Ida Maria Schwan började spela fiol och piano när hon var 8 år. Hon är utbildad violinpedagog i Finland i Kuopio/Helsingfors Konservatorium samt på Sibeliusakademin. Efter studier i Finland så fortsatte hon sina musikstudier i Sverige på SMI (Stockholms Musikpedagogiska Institut) där hon utbildade sig till ensemblepedagog. Hon har lång erfarenhet både som musiker/kammarmusiker och pedagog för alla åldrar. De senaste 22 åren har Ida Maria varit en uppskattad fiolpedagog på Nyköpings kulturskola. Utöver fiolundervisning så har hon även stor erfarenhet av att leda körer och kammarorkestrar. Hennes motto i undervisningen är: Musiken tillhör alla och ska skapas med glädje.


Lila Arha

Kulturama medarbetare 61

Undervisar i fiol

Lila Arha har musikpedagogisk utbildning från Finland, hon har också studerat på masterutbildning vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Lila undervisar i fiol och viola, är verksam som musiker och har erfarenhet av att undervisa både nybörjare och de som har spelat länge. På Medborgarskolan undervisar Lila både i fiol och finska sedan hösten 2022. Lila testar och blandar olika undervisningsmetoder utifrån elevernas intresse, inlärningsstil och nivå. Hon tycker att musik tillhör alla och att det aldrig är för sent att lära sig att spela fiol eller viola!


Linnea Hildén

Kulturama medarbetare 86 2023

Undervisar i cello

Linnea Hildén har studerat vid Pop & Jazz Konservatoriet och Sibelius-Akademin i Helsingfors varifrån hon har fått sin kandidatexamen inom musikpedagogik. Under läsåret 2022–2023 har hon fortsatt sina studier på jazzlinjen på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Linneas andra huvudinstrument är sång. Linnea har bred erfarenhet inom olika musikgenrer, från klassisk musik till jazz och pop, och har ett speciellt intresse för improvisation, arrangering och komposition både som uppträdande musiker och som en del av instrumentalundervisningen. Hon uppträder aktivt både som sångare och cellist i många olika grupper och har undervisat i cello både för barn i olika åldrar och vuxna, med betoning på det personliga kreativa skapandet. Hon är mycket motiverad att stödja andra i deras sökande efter sin egen röst och sitt personliga sätt att spela och uttrycka sig själva genom musiken.