Stråkinstrument

Andrea Öman

Kulturama-kurser-2021-54.jpg

Undervisar i Fiol på Kulturama
Andrea började studera violin vid tre års ålder på Danderyds Musikskola. Sedan gick hon på Musikskolan Lilla Akademien i Stockholm. Från 2005 till 2007 var hon en del av Stora Ensemblen, som hon konserterade med på många teatrar i Sverige, där hon hade äran att spela konsert för kungen och drottningen, samt turnerade i Norge, Frankrike och Italien. Efter gymnasieexamen 2007 från yrkesmusikerlinjen på Lilla Akademien tog hon examen i musikvetenskap vid Lunds universitet. Från 2013 studerade hon på musiklärarutbildningen med violinprofessor Magnus Ericsson vid Karlstads universitet och pianopedagog Erik Rentzog.
Från september 2015 studerade hon i Verona på Conservatoro di Verona med Maestro Roberto Muttoni ett år på ett Erasmusstipendie och slutförde sedan sina musiklärarstudier år 2018 på Musikhögskolan Ingesund.
Hon har jobbat som fiol- och pianolärare på Jönköpings kulturskola, både med suzukifiol-undervisning och traditionell fiol och pianoundervisning.


Filip Gloria

Undervisar i Fiol på Medborgarskolan

Filip är yrkesverksam violinist vid bland annat Folkoperan i Stockholm och utbildad i fiol vid Kungliga Musikhögskolan, men är också vidareutbildad i metodik av Ulla Magnusson. Förutom undervisningen på Medborgarskolan är han bland annat engagerad som stödlärare vid El Sistema i Södertälje.


Johanna Karlsson

Kulturama kurser 2021 56.png

Undervisar i Fiol på Kulturama
Johanna började sin fiolbana som 6-åring inom suzukimetoden i Västerås. Spelglädjen tog henne till Falun där hon gick gymnasiet på musikkonservatoriet och förälskade sig i kammarmusik.
Efter en kandidatexamen i violin (Musikhögskolan i Örebro) och master i viola (Kungl Musikhögskolan i Stockholm) studerar hon nu vid Stockholms Musikpedagogiska Institut. Utöver klassisk musik spelar hon gärna folkmusik, pop, improvisation, barock och annat svängigt och har genom åren frilansat i många olika sammanhang, bl.a. som teatermusiker.


Matilda Lindman Lundin

Undervisar i Cello på Kulturama


Ragnhild Eskeland Wesenberg

Kulturama kurser 57 2021.jpg

Undervisar i Cello på Kulturama
Ragnhild Eskeland Wesenberg, ursprungligen från Norge, har utbildning som cellist och cellolärare från Oslo, Manchester, Amsterdam och Tromsø. Hon har bott i Stockholm sedan 2018 där hon spelar i hårdrocksbandet Sthlm Underground, och sedan hösten 2021 undervisar hon i cello på Kulturama. Ragnhild följer inte en rigid undervisningsmetod för alla, men försöker i stället å möta allas intressen. Hon har dessutom en podd där hon pratar med folk om vad det betyder å vara musiker, som heter The Musician's Journey Podcast.


Viktoria Hillerud

Kulturama kurser 52 2021.jpg

Undervisar i Cello på Kulturama
Viktoria är utbildad cellist vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där hon studerade för Prof. Ola Karlsson
varifrån hon erhöll kandidat- och masterexamen i cello samt lärarlegitimation i musik.
Hon frilansar i olika sammanhang såsom i orkestrar, ensembler och musikaluppsättningar, vilket gör att hon har insikt i flera olika genres. Viktoria tycker att det är viktigt att hennes elever finner en glädje i hantverket som även ger dem kunskaper att fortsätta på egen hand, livet ut.