Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Dans

Amanda Lindholm

37.jpg

Undervisar i Modern dans
Amanda Lindholm har många utbildningar bakom sig; Katedralskolan Gymnasium, Lunnevads folkhögskola, Jennie Widegrens danslinje och till sist IWANSON - school of contemporary dance i München där hon tog sin examen som professionell dansare 2014. Sedan dess har hon frilansat runt om i världen och varit verksam som koreograf, pedagog och dansare i bland annat München, Berlin, New Delhi, Mumbai, Pune, Skellefteå, Visby, Göteborg och Stockholm. Sedan 2017 är hon baserad i Stockholm och utöver eget frilansande, koreograferade och undervisande driver hon ett eget eventbolag som fokuserar på underhållning. Amanda är en bred dansare med mycket erfarenheter bakom sig och hon brinner för Jazz samt Modern/Nutida dans.


Anne Leppänen

24.jpg

Undervisar i Belly Dance
Anne Leppänen har cirka tio års erfarenhet av American Tribal Style (ATS)® Bellydance. Hon har undervisat i stilen sedan 2013 och är certifierad i General Skills, Teacher Training och Technique for Teachers av Carolena Nericcio-Bohlman som är skaparen av ATS® och grundaren av dansgruppen FatChanceBellyDance®. Sedan 2015 är Anne även en FatChanceBellyDance® Sister Studio. Utöver sin roll som danslärare är Anne aktiv medlem i dansgruppen Tribe Nenuphar och har under många år framträtt på olika dansföreställningar, företagsevent, privata tillställningar, festivaler samt kultur- och välgörenhetsevenemang. I egenskap av lärare strävar Anne efter att hela tiden balansera grunderna med nya utmaningar och föra vidare den känsla av spontanitet och gemenskap som kännetecknar ATS®.


Carina Lundin

29.jpg

Undervisar i Barndans
Carina Lundin är utbildad på Kühlers, Balettakademiens yrkesförberedande linje och Danshögskolans 4-åriga pedagogutbildning. Carina har varit dansare till artister, framträtt på diverse galor/program samt koreograferat till en rad produktioner för TV och scen, nu senast Nova Miller, Younghearts och Barnens Allsång på Skansen. Carina har undervisat i framförallt jazz på skolor som Lasse Kühlers Dansskola, Dansverket, Nacka Dans och Teater och nu senast två år på Kulturamas Grundskola där hon undervisat årskurs 7-9 samt koreograferat till produktionerna.


Caroline Sjölund

25.jpg

Undervisar i balett, jazz, show, musikal och barndans.
Caroline Sjölund är utbildad på Balettakademiens yrkesskola i Stockholm och Stage 7 i San Diego, USA. Hon har arbetat som dansare och koreograf i danskompanier, shower och TV i Sverige, Tyskland, Frankrike, Schweiz, Italien och Egypten även som musikalartist i West Side Story, Cabaret, A Chorus Line och Lena Ph´s Agent 006. Caroline har undervisat i Tyskland, på Balettakademien, Danscompagniet och Kulturama i Stockholm, Rydbergs Dance Academy i Malmö och Täby friskola.


Derya Yildirim

Undervisar i Belly Dance
Derya Yildirim har cirka tolv års erfarenhet av American Tribal Style (ATS)® Bellydance. Hon har undervisat i stilen sedan 2011 och är certifierad i General Skills av Carolena Nericcio-Bohlman som är skaparen av ATS® och grundaren av dansgruppen FatChanceBellyDance®. Derya har även undervisat i systerstilen Tribal Fusion. Utöver sin roll som danslärare är Derya aktiv medlem i dansgruppen Tribe Nenuphar och har under många år framträtt på olika dansföreställningar, företagsevent, privata tillställningar, festivaler samt kultur- och välgörenhetsevenemang. I egenskap av lärare strävar Derya efter att sprida glädje och att inspirera. I sin undervisning är hon mån om att skapa god gruppdynamik och att uppmuntra till kreativitet, alla viktiga byggstenar inom ATS®.


Ellinor Ljungkvist

30.jpg

Undervisar i Show-jazz
Ellinor Ljungkvist är utbildad vid Salzburg Experimental Academy of Dance, Inter-University Centre for Dance Berlin och Master i koreografi på Dans och Cirkushögskolan. Hon har mångårig erfarenhet som danslärare, performer och koreograf. Hon har bland annat jobbat som gästlärare på Kävesta folkhögskola, Örebro konstskola, Inter-University Centre for Dance Berlin och Dans och Cirkushögskolan, samt som fast lärare på Fryshuset och Dansverket i Stockholm.


Elvis Cetina

Undervisar i Breakdance

Elvis är pedagog och dansare från gruppen "Moves per Minute". Har varit svensk och skandinavisk mästare i breaking.


Gunilla Hammar

Undervisar i Balett
Gunilla Hammar dansade i Cullbergbaletten 1987-2005. Hon utbildade sig sedan till danspedagog med inriktning mot klassisk balett vid Dans- och Cirkushögskolan. Gunilla är även utbildad STOTT-Pilates instruktör. I dagsläget undervisar Gunilla på de olika yrkesutbildningarna för dans bl.a. DOCH, BASE23, Balettakademien m.fl. Det senaste året har hon även arbetat som koreografassistent åt Mats Ek i produktionen "Utvandrarna" på Dramaten och instuderat delar av Mats Ek´s Svansjön för Kungliga Operabaletten. Förutom att undervisa balett ger hon även workshops i repertoar, komposition, improvisation och dansgestalning med inriktning mot modern balett.


Hannah Lundgren

35.jpg

Undervisar i Balett
Hannah har en kandidatexamen i danspedagogik med inriktning klassisk balett från Dans-och Cirkushögskolan. Under sin utbildning mottog hon ett Erasmusstipendium och studerade som utbytesstudent moderna danstekniker på University of Chichester i England. Efter sin examen 2010 i Stockholm fortsatte hon sina studier på Dance New Amsterdam i New York. Hon har sedan dess arbetat som dansare i ett flertal produktioner internationellt och i Sverige, bland annat på Disneyland i Paris och har haft statistroller på Operan i Stockholm. Hon arbetar även med koreografi till barnmusikaler och jobbar vid sidan av dansen som yogalärare.


Helena Fransson

15.jpg

Undervisar i 10-dans och Latin Fitness
Helena Fransson är professionell dansare och arbetar med dans på heltid (undervisning, shower, event). Hon är svensk mästare i standarddans både som amatör och professionell och landslagsrepresentant 1997-2004. Hon har examen inom både latin och standard både genom United Kingdom Alliance, Svenska Danspedagogers riksförbund (SDR) och Svenska Danssportförbundet (DSF). Helena har under nio säsonger arbetat med TV4:s program Let´s Dance varav fem säsonger som dansare och fyra som kostymör för programmet.


Jenny Martinez

17.jpg

Undervisar i Jazzdans
Jenny Martinez är utbildad vid Danshögskolan i Stockholm, danspedagogutbildningen år 2001-2005. Hon är vidareutbildad inom Modern & Nutida dans, Jazzdans samt Flamenco i New York, Madrid och Sevilla. Jenny har sedan 2005 frilansat som dansare och arbetat sceniskt i olika projekt, både som dansare och koreograf samt med dansundervisning för barn, ungdomar och vuxna inom olika stilar samt på olika nivåer i Stockholm, London och Madrid. Genom åren har Jenny skapat sig en gedigen erfarenhet av undervisning inom såväl hobbyverksamhet såsom Kulturamas kurser eller inom Kulturskolan, samt inom det estetiska dansprogrammet på gymnasiet.


Jonas Nermyr

Kult_KKU_larare_J_N.png

Undervisar i Stepp
Jonas Nermyr är utbildad Dansare vid Stockholms Balettakademi. Han är yrkesverksam koreograf, pedagog och föreläsare i Sverige och utomlands inom stepp och rytmik. Jonas är även grundare av House of Hoofing.


Jörgen Vedeler

Undervisar i Streetdance
Jörgen Vedeler är etablerad i Stockholm som Locking-dansare, Streetdance-lärare och musiker. Han är medlem i Streetdance-gruppen What Came Out Of The Mothership och trombonist samt låtskrivare i det brittiska Funk-bandet Afro Elements (et. 1995). Efter sin dans- och musikutbildning på Åsa Folkhögskola år 2011 har han inom Sverige vunnit ett flertal Battles, turnerat med sin dansgrupp och arbetat som passionerad danslärare. "På mina klasser vill jag etablera en upplyftande vibe som utgår från musik och dansglädje. Lusten är allra viktigast för mig som dansare och musiker och mitt fokus ligger på att engagera mina elever i sväng, teknik och karaktär. Jag vill fylla dem med inspiration och motivation för att tillsammans skapa utbyte och göra nya framsteg. Som lärare är jag lyhörd, dedikerad, öppen och positiv. Var dig själv och förbered dig på att svettas, vara envis och utmana din comfort-zone!"


Maggie Broman

Kult_KKU_larare_M_B.png

Undervisar i Jazzdans
Maggie Broman är utbildad dansare och danspedagog vid Danshögskolan i Stockholm och New York. Hon undervisar även på Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm och anlitas också utanför Sverige. Maggie är främst pedagog inom jazzteknik baserad på Simonson, Dunham, Luigi och moderna influenser.


Maria Granström

Undervisar i Orientalisk dans
Maria Granström är en professionell artist och instruktör med femton års erfarenhet av orientalisk dans inom både den arabiska "magdansen" som den klassiska persiska dansen. Hon uppträder regelbundet på fester i Stockholmsområdet och är sedan 2016 medlem i den internationella persiska dansgruppen Helia Dance Company. Maria började undervisa orientalisk dans 2008. I sin undervisning är hon uppskattad för såväl sin pedagogik och utvecklande teknikträning som flödande och fantasirika koreografier. Extra vikt läggs vid att varje individ ska få ta plats och skapa ett eget uttryck i dansen. Mer information finns på www.mariaoriental.com


Martin Lagos Kuusk

Undervisar i Barnbalett


Paloma Madrid


Petronella Lindén

Kult_KKU_larare_P_L.png

Undervisar i Jazzdans
Petronella Lindén är utbildad dansare och danspedagog vid Danshögskolan i Stockholm och New York. Hon undervisar också vid Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm. Petronella är universitetsadjunkt vid Piteå Danshögskola. Hon arbetar även som koreograf, främst inom musikalproduktioner.


Tobias Wallin

14.jpg

Undervisar i 10-dans
Tobias Wallin är professionell dansare och pedagog. Han är flerfaldig svensk mästare i standarddans och 10-dans, både som amatör och professionell. Tobias har under flera år deltagit i TV4:s Let´s Dance (finalist med Laila Bagge och med Claudia Galli). Han har examen genom United Kingdom Alliance och Svenska Danspedagogers riksförbund (SDR) Medlem av Svenska Danspedagogers riksförbund.