Dans

Amanda Lindholm

37.jpg

Undervisar i Modern dans
Amanda Lindholm har många utbildningar bakom sig; Katedralskolan Gymnasium, Lunnevads folkhögskola, Jennie Widegrens danslinje och till sist IWANSON - school of contemporary dance i München där hon tog sin examen som professionell dansare 2014. Sedan dess har hon frilansat runt om i världen och varit verksam som koreograf, pedagog och dansare i bland annat München, Berlin, New Delhi, Mumbai, Pune, Skellefteå, Visby, Göteborg och Stockholm. Sedan 2017 är hon baserad i Stockholm och utöver eget frilansande, koreograferade och undervisande driver hon ett eget eventbolag som fokuserar på underhållning. Amanda är en bred dansare med mycket erfarenheter bakom sig och hon brinner för Jazz samt Modern/Nutida dans.


Carina Lundin

29.jpg

Undervisar i Barndans
Carina Lundin är utbildad på Kühlers, Balettakademiens yrkesförberedande linje och Danshögskolans 4-åriga pedagogutbildning. Carina har varit dansare till artister, framträtt på diverse galor/program samt koreograferat till en rad produktioner för TV och scen, nu senast Nova Miller, Younghearts och Barnens Allsång på Skansen. Carina har undervisat i framförallt jazz på skolor som Lasse Kühlers Dansskola, Dansverket, Nacka Dans och Teater och nu senast två år på Kulturamas Grundskola där hon undervisat årskurs 7-9 samt koreograferat till produktionerna.


Caroline Sjölund

25.jpg

Undervisar i balett, jazz, show, musikal och barndans.
Caroline Sjölund är utbildad på Balettakademiens yrkesskola i Stockholm och Stage 7 i San Diego, USA. Hon har arbetat som dansare och koreograf i danskompanier, shower och TV i Sverige, Tyskland, Frankrike, Schweiz, Italien och Egypten även som musikalartist i West Side Story, Cabaret, A Chorus Line och Lena Ph´s Agent 006. Caroline har undervisat i Tyskland, på Balettakademien, Danscompagniet och Kulturama i Stockholm, Rydbergs Dance Academy i Malmö och Täby friskola.


Ellinor Ljungkvist

30.jpg

Undervisar i Show-jazz
Ellinor Ljungkvist är utbildad vid Salzburg Experimental Academy of Dance, Inter-University Centre for Dance Berlin och Master i koreografi på Dans och Cirkushögskolan. Hon har mångårig erfarenhet som danslärare, performer och koreograf. Hon har bland annat jobbat som gästlärare på Kävesta folkhögskola, Örebro konstskola, Inter-University Centre for Dance Berlin och Dans och Cirkushögskolan, samt som fast lärare på Fryshuset och Dansverket i Stockholm.


Elvis Cetina

Undervisar i Breakdance

Elvis är pedagog och dansare från gruppen "Moves per Minute". Har varit svensk och skandinavisk mästare i breaking.


Gunilla Hammar

Undervisar i Balett
Gunilla Hammar dansade i Cullbergbaletten 1987-2005. Hon utbildade sig sedan till danspedagog med inriktning mot klassisk balett vid Dans- och Cirkushögskolan. Gunilla är även utbildad STOTT-Pilates instruktör. I dagsläget undervisar Gunilla på de olika yrkesutbildningarna för dans bl.a. DOCH, BASE23, Balettakademien m.fl. Det senaste året har hon även arbetat som koreografassistent åt Mats Ek i produktionen "Utvandrarna" på Dramaten och instuderat delar av Mats Ek´s Svansjön för Kungliga Operabaletten. Förutom att undervisa balett ger hon även workshops i repertoar, komposition, improvisation och dansgestalning med inriktning mot modern balett.


Hannah Lundgren

35.jpg

Undervisar i Balett
Hannah har en kandidatexamen i danspedagogik med inriktning klassisk balett från Dans-och Cirkushögskolan. Under sin utbildning mottog hon ett Erasmusstipendium och studerade som utbytesstudent moderna danstekniker på University of Chichester i England. Efter sin examen 2010 i Stockholm fortsatte hon sina studier på Dance New Amsterdam i New York. Hon har sedan dess arbetat som dansare i ett flertal produktioner internationellt och i Sverige, bland annat på Disneyland i Paris och har haft statistroller på Operan i Stockholm. Hon arbetar även med koreografi till barnmusikaler och jobbar vid sidan av dansen som yogalärare.


Helena Fransson

15.jpg

Undervisar i 10-dans och Latin Fitness
Helena Fransson är professionell dansare och arbetar med dans på heltid (undervisning, shower, event). Hon är svensk mästare i standarddans både som amatör och professionell och landslagsrepresentant 1997-2004. Hon har examen inom både latin och standard både genom United Kingdom Alliance, Svenska Danspedagogers riksförbund (SDR) och Svenska Danssportförbundet (DSF). Helena har under nio säsonger arbetat med TV4:s program Let´s Dance varav fem säsonger som dansare och fyra som kostymör för programmet.


Jenny Martinez

17.jpg

Undervisar i Jazzdans
Jenny Martinez är utbildad vid Danshögskolan i Stockholm, danspedagogutbildningen år 2001-2005. Hon är vidareutbildad inom Modern & Nutida dans, Jazzdans samt Flamenco i New York, Madrid och Sevilla. Jenny har sedan 2005 frilansat som dansare och arbetat sceniskt i olika projekt, både som dansare och koreograf samt med dansundervisning för barn, ungdomar och vuxna inom olika stilar samt på olika nivåer i Stockholm, London och Madrid. Genom åren har Jenny skapat sig en gedigen erfarenhet av undervisning inom såväl hobbyverksamhet såsom Kulturamas kurser eller inom Kulturskolan, samt inom det estetiska dansprogrammet på gymnasiet.


Jonas Nermyr

Kult_KKU_larare_J_N.png

Undervisar i Stepp

Jonas Nermyr är utbildad Dansare vid Stockholms Balettakademi. Han är yrkesverksam koreograf, pedagog och föreläsare i Sverige och utomlands inom stepp och rytmik. Jonas är även grundare av House of Hoofing.


Jörgen Vedeler

Undervisar i Streetdance
Jörgen Vedeler är etablerad i Stockholm som Locking-dansare, Streetdance-lärare och musiker. Han är medlem i Streetdance-gruppen What Came Out Of The Mothership och trombonist samt låtskrivare i det brittiska Funk-bandet Afro Elements (et. 1995). Efter sin dans- och musikutbildning på Åsa Folkhögskola år 2011 har han inom Sverige vunnit ett flertal Battles, turnerat med sin dansgrupp och arbetat som passionerad danslärare. "På mina klasser vill jag etablera en upplyftande vibe som utgår från musik och dansglädje. Lusten är allra viktigast för mig som dansare och musiker och mitt fokus ligger på att engagera mina elever i sväng, teknik och karaktär. Jag vill fylla dem med inspiration och motivation för att tillsammans skapa utbyte och göra nya framsteg. Som lärare är jag lyhörd, dedikerad, öppen och positiv. Var dig själv och förbered dig på att svettas, vara envis och utmana din comfort-zone!"


Maggie Broman

Kult_KKU_larare_M_B.png

Undervisar i Jazzdans
Maggie Broman är utbildad dansare och danspedagog vid Danshögskolan i Stockholm och New York. Hon undervisar även på Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm och anlitas också utanför Sverige. Maggie är främst pedagog inom jazzteknik baserad på Simonson, Dunham, Luigi och moderna influenser.


Paloma Madrid

Undervisar i barndans och Flamenco


Theresé Täckenström

Undervisar i barnbalett


Tobias Wallin

14.jpg

Undervisar i 10-dans
Tobias Wallin är professionell dansare och pedagog. Han är flerfaldig svensk mästare i standarddans och 10-dans, både som amatör och professionell. Tobias har under flera år deltagit i TV4:s Let´s Dance (finalist med Laila Bagge och med Claudia Galli). Han har examen genom United Kingdom Alliance och Svenska Danspedagogers riksförbund (SDR) Medlem av Svenska Danspedagogers riksförbund.


Veronica Tjerned

33.jpg

Undervisar i barndans, indisk barndans, yoga & dans, Kathak

Veronica Tjerned är utbildad vid DOCH och SMI i skapande dans, barndans metodik och koreografi för barn. Hon har en treårig kathak dansexamen från England där hon studerade på det största institutet för indisk kultur utanför Indien. Hon har också en sexårig universitet examen från Allahabad univeristy i kathak och har bott heltid i Indien och dansat för ett danskompani där. Veronicas filosofi för dansklasser för de yngre barnen är att de ska vara roliga. De handlar om att utforska kroppen, rummet och samspelet barnen sinsemellan.