Dans

Caroline Sjölund

25.jpg

Undervisar i balett, jazz, show, musikal och barndans
Caroline Sjölund är utbildad på Balettakademiens yrkesskola i Stockholm och Stage 7 i San Diego, USA. Hon har arbetat som dansare och koreograf i danskompanier, shower och TV i Sverige, Tyskland, Frankrike, Schweiz, Italien och Egypten även som musikalartist i West Side Story, Cabaret, A Chorus Line och Lena Ph´s Agent 006. Caroline har undervisat i Tyskland, på Balettakademien, Danscompagniet och Kulturama i Stockholm, Rydbergs Dance Academy i Malmö och Täby friskola.


Elvis Cetina

Undervisar i breakdance

Elvis är pedagog och dansare från gruppen "Moves per Minute". Har varit svensk och skandinavisk mästare i breaking.


Gunilla Hammar

Undervisar i balett
Gunilla Hammar dansade i Cullbergbaletten 1987-2005. Hon utbildade sig sedan till danspedagog med inriktning mot klassisk balett vid Dans- och Cirkushögskolan. Gunilla är även utbildad STOTT-Pilates instruktör. I dagsläget undervisar Gunilla på de olika yrkesutbildningarna för dans bl.a. DOCH, BASE23, Balettakademien m.fl. Det senaste året har hon även arbetat som koreografassistent åt Mats Ek i produktionen "Utvandrarna" på Dramaten och instuderat delar av Mats Ek´s Svansjön för Kungliga Operabaletten. Förutom att undervisa balett ger hon även workshops i repertoar, komposition, improvisation och dansgestalning med inriktning mot modern balett.


Hannah Lundgren

35.jpg

Undervisar i balett
Hannah har en kandidatexamen i danspedagogik med inriktning klassisk balett från Dans-och Cirkushögskolan. Under sin utbildning mottog hon ett Erasmusstipendium och studerade som utbytesstudent moderna danstekniker på University of Chichester i England. Efter sin examen 2010 i Stockholm fortsatte hon sina studier på Dance New Amsterdam i New York. Hon har sedan dess arbetat som dansare i ett flertal produktioner internationellt och i Sverige, bland annat på Disneyland i Paris och har haft statistroller på Operan i Stockholm. Hon arbetar även med koreografi till barnmusikaler och jobbar vid sidan av dansen som yogalärare.


Helena Fransson

15.jpg

Undervisar i 10-dans och latin fitness
Helena Fransson är professionell dansare och arbetar med dans på heltid (undervisning, shower, event). Hon är svensk mästare i standarddans både som amatör och professionell och landslagsrepresentant 1997-2004. Hon har examen inom både latin och standard både genom United Kingdom Alliance, Svenska Danspedagogers riksförbund (SDR) och Svenska Danssportförbundet (DSF). Helena har under nio säsonger arbetat med TV4:s program Let´s Dance varav fem säsonger som dansare och fyra som kostymör för programmet.


Jonas Nermyr

Kult_KKU_larare_J_N.png

Undervisar i stepp

Jonas Nermyr är utbildad dansare vid Stockholms Balettakademi. Han är yrkesverksam koreograf, pedagog och föreläsare i Sverige och utomlands inom stepp och rytmik. Jonas är även grundare av House of Hoofing.


Josefina Edlund

Undervisar i showjazz
Har en bakgrund som dansare och stått på scen sen barns ålder både i Göteborg och Stockholm på bland annat Göteborgsoperan, Pusterviksteatern och Kungliga Operan. Undervisar både barn och vuxna i dans och yoga. Påbörjade även studier i skådespeleri under 2019 och sedan 2020 utbildar sig på Calle Flygares Teaterskola.


Jörgen Vedeler

Undervisar i streetdance
Jörgen Vedeler är etablerad i Stockholm som Locking-dansare, Streetdance-lärare och musiker. Han är medlem i Streetdance-gruppen What Came Out Of The Mothership och trombonist samt låtskrivare i det brittiska Funk-bandet Afro Elements (et. 1995). Efter sin dans- och musikutbildning på Åsa Folkhögskola år 2011 har han inom Sverige vunnit ett flertal Battles, turnerat med sin dansgrupp och arbetat som passionerad danslärare. "På mina klasser vill jag etablera en upplyftande vibe som utgår från musik och dansglädje. Lusten är allra viktigast för mig som dansare och musiker och mitt fokus ligger på att engagera mina elever i sväng, teknik och karaktär. Jag vill fylla dem med inspiration och motivation för att tillsammans skapa utbyte och göra nya framsteg. Som lärare är jag lyhörd, dedikerad, öppen och positiv. Var dig själv och förbered dig på att svettas, vara envis och utmana din comfort-zone!"


Maggie Broman

Kult_KKU_larare_M_B.png

Undervisar i jazzdans
Maggie Broman är utbildad dansare och danspedagog vid Danshögskolan i Stockholm och New York. Hon undervisar även på Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm och anlitas också utanför Sverige. Maggie är främst pedagog inom jazzteknik baserad på Simonson, Dunham, Luigi och moderna influenser.


Matilda Hellgren

Undervisar i showjazz

Har dansat nästan hela sitt liv. Allra mest har hon dansat jazz och show där det lekfulla och musikaliska varit det som har hållit dansglädjen vid liv. Hon har gått på på Lasse Kühers dansskola där hon År 2015 fick ett stipendium för sitt engagemang, sin utveckling och sin goda energi. Hon har även stått på scen i många olika sammanhang, bland annat genom Kulturama gymnasium med inriktning musikal och har bland annat koreograferat och dansat på Unga drömmare/We are Stockholm tillsammans med Stockholm Danceteam. Under sommaren 2021 tog hon examen från Stockholms Konstnärliga Högskola med huvudgenre jazzdans. I rollen som danspedagog har hon ett positivt, nyfiket förhållningssätt till undervisningen och till de hon möter. Musiken betyder också väldigt mycket för henne och hennes undervisning har därför stort fokus på att knyta kontakt med musik på olika sätt för att hitta rörelsekvalitéer, rytmik, och känsla. Det viktigaste är att alla ska få hitta och utveckla sin dansglädje med hjälp av olika metoder, roliga övningar, och en trygg miljö.


Maya Perry

Kulturama medarbetare 68 2023

Undervisar i hiphop/showjazz och dansmix för barn

Maya har sedan gymnasiet dansat stilar från street till balett, stepp och latin & standarddanser, men hennes favoriter är hiphop och jazz. På sin senaste yrkesutbildning på Danscenter Fryshuset har hon, utöver de ovanstående, dansat modernt, breakdance, klack och whacking. Maya har bland annat uppträtt på handbolls-SM & EM, fotbollsgalor och andra mindre event i både Göteborg och Stockholm.


Souzana Volioti

Undervisar i flamenco

Souzana Volioti föddes i Veria, Grekland. Som 4-åring började hon med rytmisk gymnastik. Hon fortsatte med folk och nutida dans medverkande i föreställningar och dansfestivaler. 2008 då kommer hon i kontakt med flamenco och börjar studera på Flamenco Center (Stockholm) med Gabriela Gutarra som lärare. Inom kort börjar hon att uppträda. Kärleken till flamenco slutligen förde henne till Sevilla, Spanien 2014 där hon bodde och studerade vid dansakademin Fundación Cristina Heeren de Arte Flamenco. Under sin utbildning har hon dansat för kända danslärare såsom Milagros Menjibar, Javier Barón, Carmen Ledesma, Yolanda Heredia, El Torombo, Juan de los Reyes, Úrsula López, Luisa Palicio, Leonor Leal, Patricia Guerrero, El Choro, m.m. Förutom i Sverige där hon bor idag är hon konstnärligt verksam med uppträdande och kurser även i Finland, Grekland och Spanien. Förutom sin dansutbildning har Souzana även musiklärarexam i klassisk gitarr och magisterexamen i datavetenskap."


Tobias Wallin

14.jpg

Undervisar i 10-dans
Tobias Wallin är professionell dansare och pedagog. Han är flerfaldig svensk mästare i standarddans och 10-dans, både som amatör och professionell. Tobias har under flera år deltagit i TV4:s Let´s Dance (finalist med Laila Bagge och med Claudia Galli). Han har examen genom United Kingdom Alliance och Svenska Danspedagogers riksförbund (SDR) Medlem av Svenska Danspedagogers riksförbund.


Veronica Tjerned

33.jpg

Undervisar i barndans, indisk barndans, yoga och dans, kathak

Veronica Tjerned är utbildad vid DOCH och SMI i skapande dans, barndans metodik och koreografi för barn. Hon har en treårig kathak dansexamen från England där hon studerade på det största institutet för indisk kultur utanför Indien. Hon har också en sexårig universitet examen från Allahabad univeristy i kathak och har bott heltid i Indien och dansat för ett danskompani där. Veronicas filosofi för dansklasser för de yngre barnen är att de ska vara roliga. De handlar om att utforska kroppen, rummet och samspelet barnen sinsemellan.


William Nylind

Undervisar i modern dans/contemporary

William är danspedagog, koreograf och modern dansare. Hans verk har visats på WELD i Stockholm och han har jobbat med koreografer som Anna Herrmann, Petra Howard, Thiago Granato och Isabel Lewis. William har en bakgrund inom kampsport och yoga.