Kommunikation

Cecilia Alstermark

Kulturama medarbetare 76 2023

Undervisar i skriv

Cecilia Alstermark är författare, journalist och utbildad skrivpedagog. Hon har skrivit två diktböcker, en bilderbok samt medverkat i reportage- och faktaböcker. Cecilias ledord är kreativt, lustfyllt och prestigelöst.


Elin Renman

Kulturama medarbetare 94 2023

Undervisar i skriv

Elin Renman är utbildad skrivpedagog i litterär gestaltning och har arbetat många år i bokbranschen. Hon är kursledare och handledare i kreativt skrivande. Elin driver även Autistiskt Skrivande, där hon bland annat leder skrivarkurser för autister. Genom att flytta bort fokus från prestation skapar Elin en plats där eleven kan utforska sitt skrivande och få utlopp för sin kreativitet.


Felicia Welander

Kulturama medarbetare 83 2023
Foto: Sofia Åkerstedt Rosendahl

Undervisar i skriv

Felicia är författare och erfaren utbildare. Med fem utgivna romaner och fyra ljudföljetonger för Storytel Original är hon en aktiv författare, nu senast med romanen ”Steg för steg”. Felicia är även vice ordförande i Norrländska litteratursällskapet och Författarcentrum Riks, magister i lingvistik och utbildad i dramaturgi vid Stockholms konstnärliga högskola.


Helena Karlsson

Kulturama medarbetare 77 2023

Undervisar i retorik

Helena Karlsson är teaterlärare, skådespelare, och föreläsare. Hon arbetar aktivt med teater som ett kommunikationsverktyg för såväl vardagen som på scenen och undervisar bland annat företagsledare, politiker och talare i retorik och framförandeteknik. På ett lustfyllt sätt arbetar Helena med kropp och röstmedvetenhet för att eleven ska stärka, lära känna och kunna använda sitt instrument på allra bästa sätt.


Helga Härle

Kulturama medarbetare 84 2023

Undervisar i skriv

Helga Härle har haft skrivarkurser sedan slutet av 80-talet. Hon har undervisat i skrivpedagogik på högskolan, har erfarenhet av redaktionellt arbete och lektörsuppdrag, litterär översättning, frilansuppdrag som kulturskribent med mera. Helga är internationellt erkänd haikupoet. Hon var i flera år styrelseledamot i Författarcentrum och Översättarcentrum.


Lars Carlén

Kulturama medarbetare 97 2023

Undervisar i skriv

Lars Carlén är kommunikatör och har skrivit för många tidningar, exempelvis Finanstidningen, Industry Standard Sverige, Internetworld och Du & Co. För Liber har han skrivit böcker om varumärkesuppbyggnad. Pressreleaser och sälj- och informationstexter är annat som Lars har skrivit mycket. Idag använder han även sin journalistiska kunskap för att producera flera olika poddar, bland annat podden Gentleman Lars. Har är fil. mag i Medie- och kommunikationsvetenskap. ”Nästan alla kan öva upp sin förmåga att skriva betydligt intressantare texter, genom att öva på några skrivknep. Det är vad jag och kursdeltagarna arbetar med. Visst är du värd att lära dig de här knepen?”


Lisa Ylitalo

Kulturama medarbetare 87 2023

Undervisar i skriv

Lisa Ylitalo har en konstnärlig masterexamen i kreativt skrivande och är utbildad skrivpedagog. Hon är även fantastiklektör och handledare i kreativt skrivande och i att skriva fantasylitteratur vid Linnéuniversitetet. Lisa är aktiv i sff-fandomen och arbetar för närvarande med science fiction- och fantasykongressen Konflikt/Eurocon 2023 som genomförs i Sverige i år. Hon kommer från Kiruna och älskar naturligtvis allting som en norrlänning bör, men upptäcker gärna världen. Senast bodde hon i San Francisco där hon läste Creative Writing och Comparative Literature vid San Francisco State University och drack massa boba tea.