Blåsinstrument

Anders Björk

Kulturama medarbetare 23 2021.jpg

Undervisar i Saxofon på Medborgarskolan

Anders är träblåspedagog och frilansande musiker som har jobbat med artister som Mohombi och Anna Järvinen. Anders jobbar också som kompositör och arrangör inom orkestermusik och har skrivit musik till bland annat Bohuslän Big Band och Gävle Symfoniorkester.

Anders är utbildad på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och på Stockholms Musikpedagogiska Institut.


August Hugmark

Undervisar i Saxofon på Kulturama
Utbildad vid Musikhögskolan i Malmö, Lunnevad Folkhögskola och Ljungskile Folkhögskola. Yrkesverksam som altsaxofonist


Elin Olsson

41.jpg

Undervisar i tvärflöjt på Kulturama

Elin har utbildat sig till tvärflöjtspedagog vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm, innan dess studerade hon två år på Kävesta Folkhögskolas musiklinje. Elin har även studerat tvärflöjt vid Royal Conservatoire of Scotland i Glasgow. Hon arbetar som tvärflöjtspedagog och frilansande musiker i både kammarmusikaliska och jazz/pop/rock-sammanhang. Att ge alla människor möjligheten att utvecklas och växa som människa och musiker är något som Elin brinner för i sin roll som lärare


Karl Wallmyr

21.jpg

Undervisar i Trumpet på Kulturama

Karl Wallmyr är utbildad musiker med inriktning jazz vid Kungliga musikhögskolan. Han är yrkesverksam musiker och kompositör.


Linnea Jonsson

Kulturama kurser 1.jpg

Undervisar i Trumpet på Kulturama
Linnea Jonsson kommer ursprungligen från Västerås där hon började spela trumpet som 8-åring. Intresset för jazz väcktes i tonåren när hon började spela i stans ungdomsstorband. Idag har Linnea en jazzkandidatexamen från Kungl. Musikhögskolan och är verksam som musiker och kompositör, bland annat som bandledare med egen kvartett.


Ulf Lindén

31.jpg

Undervisar i Saxofon på Kulturama
Ulf Lindén är utbildad pedagog på SMI och har under mer än 20 år undervisat i saxofon och ensemblespel på Medborgarskolan/Kulturama. Han har ett glödande engagemang som pedagog och är en stor förmedlare av den afro-amerikanska musiktraditionen. Med stor pedagogisk förmåga förmedlar han kunskap om samspel och samtidigt lockar han fram det personliga uttrycket från var och en genom den fria improvisationen. År 2014 tog Ulf emot Stockholms stads stipendium för sin folkbildande kulturinsats i Medborgarskolan/Kulturama. Som musiker har Ulf spelat med grupper som Bolon Bata, Ahmadu Jah High Life Orchestra, Makonde m.fl. Ulf har således en solid kunskap i den jazz- och bluesorienterade musiken liksom den afrikanska musiken, vilket gör att hans kursdeltagare alltid får del av en spännande repertoar med många egna arrangemang som gör hans kurser unika.