Blåsinstrument

Aaron Dutton

Undervisar i saxofon och tvärflöjt

Aaron Dutton är saxofonist och kompositör från Kalifornien i USA. Med sin djupa passion och kunskap inom jazz och improviserad musik har Aaron haft möjlighet att spela runt om i världen med hyllade grupper som The One O' Clock Lab Band, Felipe Salles' Interconnections Ensemble, The Walking Cliché Sextet och många fler. Som pedagog har han undervisat på olika nivåer och stilar i många år och arbetar som lärare på Kungliga Musikhögskolan och Lilla Akademien i Stockholm. Aaron har en jazzkandidatexamen från University of North Texas och masterexamen i jazz och komposition från New England Conservatory of Music.


August Hugmark

Undervisar i saxofon
Utbildad vid Musikhögskolan i Malmö, Lunnevad Folkhögskola och Ljungskile Folkhögskola. Yrkesverksam som altsaxofonist.


Linnea Jonsson

Kulturama kurser 1.jpg

Undervisar i trumpet
Linnea Jonsson kommer ursprungligen från Västerås där hon började spela trumpet som 8-åring. Intresset för jazz väcktes i tonåren när hon började spela i stans ungdomsstorband. Idag har Linnea en jazzkandidatexamen från Kungliga Musikhögskolan och är verksam som musiker och kompositör, bland annat som bandledare med egen kvartett.


Lotta Nilsson

Undervisar i tvärflöjt

Lotta är utbildad tvätflöjtspedagog på Borgarskolan. Hon har j obbat på Solna Kulturskola i 44 år och undervisat enskilda elever, lett ensembler och blåsorkestrar. Hon har varit solist samt spelat mycket kammarmusik.


Pontus Mutka

Kulturama medarbetare 50 2022

Undervisar i trumpet

Pontus Mutka kommer från Karlstad och har spelat trumpet sedan 10 års ålder. Han upptäckte jazzens storhet i högstadiet och sökte sedan till musikgymnasiet i Karlstad. Efter detta har han utbildat sig på både Lunnevads och Bollnäs folkhögskola. Här tog han sedan ett studieuppehåll på närmare 20 år, där han jobbat med diverse, innan han sökte in till Kungliga Musikhögskolans jazzkandidatprogram.

Han är nu yrkesverksam frilansmusiker som trumpetare, keyboardist och ljuddesigner. Musikaliskt har han en väldigt stor bredd och rör sig med lätthet mellan olika genrer.


Ulf Lindén

31.jpg

Undervisar i saxofon
Ulf Lindén är utbildad pedagog på SMI och har under mer än 20 år undervisat i saxofon och ensemblespel på Medborgarskolan/Kulturama. Han har ett glödande engagemang som pedagog och är en stor förmedlare av den afroamerikanska musiktraditionen. Med stor pedagogisk förmåga förmedlar han kunskap om samspel och samtidigt lockar han fram det personliga uttrycket från var och en genom den fria improvisationen. År 2014 tog Ulf emot Stockholms stads stipendium för sin folkbildande kulturinsats i Medborgarskolan/Kulturama. Som musiker har Ulf spelat med grupper som Bolon Bata, Ahmadu Jah High Life Orchestra, Makonde m.fl. Ulf har således en solid kunskap i den jazz- och bluesorienterade musiken liksom den afrikanska musiken, vilket gör att hans kursdeltagare alltid får del av en spännande repertoar med många egna arrangemang som gör hans kurser unika.