Blåsinstrument

Aaron Dutton

Kulturama medarbetare 90 2023

Undervisar i saxofon och tvärflöjt

Aaron Dutton är saxofonist och kompositör från Kalifornien i USA. Med sin djupa passion och kunskap inom jazz och improviserad musik har Aaron haft möjlighet att spela runt om i världen med hyllade grupper som The One O' Clock Lab Band, Felipe Salles' Interconnections Ensemble, The Walking Cliché Sextet och många fler. Som pedagog har han undervisat på olika nivåer och stilar i många år och arbetar som lärare på Kungliga Musikhögskolan och Lilla Akademien i Stockholm. Aaron har en jazzkandidatexamen från University of North Texas och masterexamen i jazz och komposition från New England Conservatory of Music.


August Hugmark

Undervisar i saxofon
Utbildad vid Musikhögskolan i Malmö, Lunnevad Folkhögskola och Ljungskile Folkhögskola. Yrkesverksam som altsaxofonist.


Lotta Nilsson

Undervisar i tvärflöjt

Lotta är utbildad tvätflöjtspedagog på Borgarskolan. Hon har j obbat på Solna Kulturskola i 44 år och undervisat enskilda elever, lett ensembler och blåsorkestrar. Hon har varit solist samt spelat mycket kammarmusik.


Markus Borell

Kulturama Medarbetare 2024 3

Undervisar i trumpet

Markus läser just nu andra året på jazzkandidat på Kungliga Musikhögskolan och kombinerar studierna med att arbeta som frilansande musiker och lärare. Han kommer från en kulturskola med orkestrar och ensembler med väldigt bred repertoar och har de sista åren fördjupat sig inom improvisation och uttryck i jazzgenren. Med sin undervisning vill han ha en öppen dialog och utveckla eleven inom de områden som eleven vill fördjupa. Markus kan undervisa i jazz, klassiskt och pop. Men grunderna och tekniken ska väga tungt för att kunna uppnå den bästa nivån som vi tillsammans kan!


Ulf Lindén

31.jpg

Undervisar i saxofon
Ulf Lindén är utbildad pedagog på SMI och har under mer än 20 år undervisat i saxofon och ensemblespel på Medborgarskolan/Kulturama. Han har ett glödande engagemang som pedagog och är en stor förmedlare av den afroamerikanska musiktraditionen. Med stor pedagogisk förmåga förmedlar han kunskap om samspel och samtidigt lockar han fram det personliga uttrycket från var och en genom den fria improvisationen. År 2014 tog Ulf emot Stockholms stads stipendium för sin folkbildande kulturinsats i Medborgarskolan/Kulturama. Som musiker har Ulf spelat med grupper som Bolon Bata, Ahmadu Jah High Life Orchestra, Makonde m.fl. Ulf har således en solid kunskap i den jazz- och bluesorienterade musiken liksom den afrikanska musiken, vilket gör att hans kursdeltagare alltid får del av en spännande repertoar med många egna arrangemang som gör hans kurser unika.