Sång

Alice Broman

Undervisar i sång på Kulturama

Alice är utbildad sångpedagog vid Stockholms Musikpedagogiska Institut och undervisar stora som små, nybörjare och erfarna sångare. Utöver undervisningen arbetar hon som musiker och driver soloprojekt under eget namn.


Belen Romano

Undervisar i sång på Medborgarskolan

Konstnärlig magisterexamen i dirigering och kandidatexamen som musiklärare från Buenos Aires, Argentina. Erfarenhet som sångpedagog och körledare på olika privata och kommunala kulturskolor i Uppsala och Stockholm.

Dessutom är hon en bandoneon ( dragspel) spelare och har spelat med olika konstellationer i Europa


Elin Therese Vilhelmsson Birkelund

Kulturama medarbetare 52 2022

Undervisar i Folksång och barnsång på Kulturama

Elin är utbildad folksångerska och har en 4-årig kandidatexamen från Norges Musikhögskola. Elin har frilansat som sångerska i olika konstelationer och sammanhang sedan 2016. Hon har undervisat både barn och vuxna i individuell sång och i grupp. Elins drivkraft som sångpedagog är att få dela med sig av sin sångglädje och att kunna hjälpa till att framhäva det unika i varje röst utifrån varje elevs egna utgångspunkt, drömmar och mål.


Camilla Waltin

Undervisar i Sång på Kulturama
Camilla Waltin är utbildad sångpedagog på Stockholms Musikpedagogiska Institut. Hon undervisar både barn, unga och vuxna i sång undervisar inom genrerna pop, visa, jazz och musikal. Hon använder både klassisk och populärmusikalisk sångteknik i sin undervisning. Hennes drivkraft som sångpedagog är fascinationen för rösten som instrument samt att få hjälpa respektive individ att utveckla sin egen unika röst. Camilla har arbetat som sångare och skådespelare i många olika teater- och musikproduktioner bla med Ungatur, på Orionteatern, Elverket/Dramaten och radioteatern. Sin konstnärliga utbildning har hon bland annat från Stockholms Stadsteater, Teaterverkstan och Kulturamas musikallinje.


Daniel Engström

Undervisar i Musikal sång på Kulturama
Utbildad sångpedagog vid SMI (Stockhoms Musikpedagogiska Institut) och har lång erfarenhet av att undervisa både vuxna och barn på Kulturama. Daniel har också musikutbildning bland annat från UCLA i Los Angeles och Berklee College och Music. Han är yrkesverksam sångare, musiker och kompositör.


Ellen Wingård

Kulturama kurser 2021 55.jpeg

Undervisar i sång på Kulturama
Ellen utbildar sig just nu till sångpedagog vid Stockholms Musikpedagogiska Institut och har tidigare studerat sång vid Bromma folkhögskola. Parallellt med studierna jobbar Ellen som sångpedagog och frilansande sångerska. Hon undervisar elever i alla åldrar, både nybörjare och mer erfarna. Hennes musikaliska inriktning är framförallt Pop, Soul & Jazz


Helena Johansson

26.jpg

Undervisar i Sång på Kulturama
Helena Johansson är sångerska och låtskrivare, utbildad inom sång på Kulturama och SMK. Åren 2006-2012 bodde hon i Nashville, TN där hon skrev och samarbetade med många av musikstadens musikelit. Helena undervisar i sång på alla nivåer och i alla åldrar, men också för den som skriver och vill framföra egen musik.


Johanna Wada

12.jpg

Undervisar i sång på Medborgarskolan

Johanna Wada har under flera år arbetat som sångpedagog inom kulturskola, privat och ideella föreningar. 2005 gick hon på Berklee College of Music i Boston med inriktning sång och filmmusik. Hon fortsatte studera på Kungliga musikhögskolan i Stockholm och tog 2012 en kandidat i jazz och afroamerikansk tradition och en påbyggnadskurs inom sångmetodik. Hon har även avslutat två kurser på SAE ( School of audio engineering) i Solna. Hon har framträtt på stora scener framför Stadsministern Stefan Löven och Kronprinsessan Viktoria och Prins Daniel. Hon har under flera år skrivit egen musik och drivit sitt eget företag Hannawada.com där hon arbetar med undervisning, produktion och demo sång.


Karin Starck

Undervisar i körsång på Medborgarskolan

Karin Starck brinner för musik och rösten i alla dess former och är bland annat utbildad sångerska och sånglärare från Musikhögskolan i Stockholm inom jazz/pop, såväl som klassisk inriktning. Pedagogiskt har hon undervisat i sång, kör och ensemble på estetiska gymnasium, folkhögskolor, kulturskolor, studieförbund och i privat regi de senaste 15 åren. Karin har lika lång erfarenhet som frilansande sångerska och låtskrivare/producent, med två egna utgivna album. Hon älskar att inspirera andra med musik och inte minst den skapande processen från det lilla fröet och fram till det musikaliska målet i sikte.


Malin Sallstedt

27.jpg

Undervisar i sång, låtskrivning och gitarr för sångare på Kulturama
Malin Sallstedt är pedagog i sång, songwriting, musikteori. I maj 2019 släppte hon debutalbumet Bloom free, ett soloprojekt som singer/songwriter. Malin har även spelat support för José González. Hon har en Bachelor i Musikvetenskap från Trondheim, studerat jazzsång vid Skurups & Bollnäs Folkhögskola samt songwriting på New York University Steinhardt i New York. Studerar nu vid Stockholms Musikpedagogiska Institut.


Marika Wittmar

Undervisar i sång på Kulturama

Marika Wittmar är artist, sångerska, låtskrivare och sångcoach. Hon har en konstnärlig kandidat i folk/världsmusik från Högskolan för Scen och Musik i Göteborg med sång som huvudinstrument, samt utbildning i sångmetodik. Med tio års erfarenhet som sångerska och musiker i olika band och projekt med folk/världsmusikprofil samt som workshopledare och sånglärare har hon skaffat sig ett brett kunnande inom sitt fält. Marika drivs av en stor passion för att lära ut och dela med sig av sina erfarenheter. Sångens helande förmåga och kopplingen mellan röst och kropp är något som genomsyrar hennes undervisning. Hon jobbar för närvarande som frilansmusiker och sångcoach, och har nyligen släppt sin debutskiva i eget namn.