Sång

Anna Karlsson

Kulturama medarbetare 49 2022

Undervisar i sång

Anna Karlsson utbildar sig just nu på Stockholms Musikpedagogiska Institut, och har tidigare studerat sång på Ågesta folkhögskola och Birkagårdens folkhögskola(RML). Det bästa Anna vet är att sjunga och spela musik med andra, och hon frilansar både som sångpedagog och sångerska i olika sammanhang.


Maria Belen Romano

Undervisar i sång

Konstnärlig magisterexamen i dirigering och kandidatexamen som musiklärare från Buenos Aires, Argentina. Erfarenhet som sångpedagog och körledare på olika privata och kommunala kulturskolor i Uppsala och Stockholm.

Dessutom är hon en bandoneon ( dragspel) spelare och har spelat med olika konstellationer i Europa.


Camilla Waltin

Undervisar i sång

Camilla Waltin är utbildad sångpedagog på Stockholms Musikpedagogiska Institut. Hon undervisar både barn, unga och vuxna i sång undervisar inom genrerna pop, visa, jazz och musikal. Hon använder både klassisk och populärmusikalisk sångteknik i sin undervisning. Hennes drivkraft som sångpedagog är fascinationen för rösten som instrument samt att få hjälpa respektive individ att utveckla sin egen unika röst. Camilla har arbetat som sångare och skådespelare i många olika teater- och musikproduktioner bla med Ungatur, på Orionteatern, Elverket/Dramaten och radioteatern. Sin konstnärliga utbildning har hon bland annat från Stockholms Stadsteater, Teaterverkstan och Kulturamas musikallinje.


Daniel Engström

Undervisar i musikalsång

Utbildad sångpedagog vid SMI (Stockhoms Musikpedagogiska Institut) och har lång erfarenhet av att undervisa både vuxna och barn på Kulturama. Daniel har också musikutbildning bland annat från UCLA i Los Angeles och Berklee College och Music. Han är yrkesverksam sångare, musiker och kompositör.


Ellen Wingård

Kulturama kurser 2021 55.jpeg

Undervisar i sång

Ellen utbildar sig just nu till sångpedagog vid Stockholms Musikpedagogiska Institut och har tidigare studerat sång vid Bromma folkhögskola. Parallellt med studierna jobbar Ellen som sångpedagog och frilansande sångerska. Hon undervisar elever i alla åldrar, både nybörjare och mer erfarna. Hennes musikaliska inriktning är framförallt pop, soul och jazz.


Helena Johansson

26.jpg

Undervisar i sång

Helena Johansson är sångerska och låtskrivare, utbildad inom sång på Kulturama och SMK. Åren 2006-2012 bodde hon i Nashville, TN där hon skrev och samarbetade med många av musikstadens musikelit. Helena undervisar i sång på alla nivåer och i alla åldrar, men också för den som skriver och vill framföra egen musik.


Johanna Wada

12.jpg

Undervisar i sång

Johanna Wada har under flera år arbetat som sångpedagog inom kulturskola, privat och ideella föreningar. 2005 gick hon på Berklee College of Music i Boston med inriktning sång och filmmusik. Hon fortsatte studera på Kungliga musikhögskolan i Stockholm och tog 2012 en kandidat i jazz och afroamerikansk tradition och en påbyggnadskurs inom sångmetodik. Hon har även avslutat två kurser på SAE ( School of audio engineering) i Solna. Hon har framträtt på stora scener framför före detta statsministern Stefan Löven och kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Hon har under flera år skrivit egen musik och drivit sitt eget företag Hannawada.com där hon arbetar med undervisning, produktion och demo sång.


Karin Starck

Undervisar i körsång

Karin Starck brinner för musik och rösten i alla dess former och är bland annat utbildad sångerska och sånglärare från Musikhögskolan i Stockholm inom jazz/pop, såväl som klassisk inriktning. Pedagogiskt har hon undervisat i sång, kör och ensemble på estetiska gymnasium, folkhögskolor, kulturskolor, studieförbund och i privat regi de senaste 15 åren. Karin har lika lång erfarenhet som frilansande sångerska och låtskrivare/producent, med två egna utgivna album. Hon älskar att inspirera andra med musik och inte minst den skapande processen från det lilla fröet och fram till det musikaliska målet i sikte.


Marita Eghult

Kulturama medarbetare 64 2022

Undervisar i babyrytmik och barnsång

Marita Eghult arbetar som pedagog med inriktning barn-och familjeverksamhet och har över 30 års erfarenhet av att leda olika grupper. Marita har även erfarenhet av arbete på BVC och är sedan år 2017 baby – och barnsångskonsulent.

Marita skriver drama och musik samt frilansar som sångerska i olika sammanhang. Hon håller föreställningar och är ute på förskolor för att inspirera till rörelse och språkträning genom glädjefyllda sång- och musikstunder. Marita har ett genuint intresse för barn och möter varje individ med nyfikenhet, omtanke och värme.

Babyrytmik, musik och sång är ett av hennes stora intressen, för vad ger mer glädje än att följa barns utveckling som sker i sin egen takt av mognad och att se anknytningen förstärkas mellan barn och förälder. En viktig krydda i livet är att ha roligt tillsammans!