Film & Foto

Anna Neander

Undervisar i foto


Barthélémy Garcia

Kulturama medarbetare 55 2022
Photo: Jean-Baptiste Béranger.

Undervisar i foto

Barthélémy är född i Pertuis i Frankrike och bor i Sverige sedan 2011. Garcias konst ger oss tillfälle att rikta vår uppmärksamhet mot olika aspekter av vår fysiska omgivning som vi annars inte uppmärksammar men som har en viktig inverkan på våra liv. Han bearbetar livet i ofta vardagliga material och föremål. Under sin tid på Akademin Valand blev han besatt av värmeelement, och det kom senare att omfatta AC-anläggningar, mobilmaster, konstgräs och stormarknader.

Garcia har en konstnärlig kandidatexamen i fotografi och en konstnärlig magisterexamen i fotografi från Akademin Valand (nuförtiden HDK-Valand – Högskolan för konst och design) och studerade dessförinnan konsthistoria och arkeologi i Aix-en-Provence. Hans verk har visats på Röda Sten Konsthall i Göteborg, Galleri Format i Malmö, och nu senast FG2 i Göteborg. 2020 beviljades han Konstnärsnämndens assistentstipendium och 2021 Iaspis residens i Stockholm.


Helena Lagerlöf

Kulturama medarbetare 8 2024

Undervisar i foto

Helena Lagerlöf är fotograf, konstnär, bild- och konstpedagog. Hon är utbildad på bland annat Konstfack, Kulturamas fotolinje och Nyckelviksskolan. Helena har lång erfarenhet av undervisning inom både bild, foto och konst och varvar undervisning med egen konstnärlig verksamhet. Det centrala i hennes undervisning är samtalen med deltagarna utifrån var och ens idéer, behov och önskemål.


Kim Sundblad

Kulturama medarbetare 75 2023

Undervisar i film

Kim har filmat sedan 2005 och sedan 2013 arbetat inom film- och TV-produktion. Han har erfarenhet av de flesta typer av produktioner, såsom långfilm, kortfilm, reklam, dokumentär och musikvideos. Stefan har även arbetat med flera av Sveriges största TV-produktioner. Han har gjort många egna filmproduktioner i olika format där han skrivit manus, regisserat, fotat och redigerat. Han har dessutom en kanal på Youtube där han producerar filmer för den som vill lära sig saker om till exempel historia och rymden.

Kim har en gedigen kunskap i skillnaden mellan amatör- och proffsfilm. Han har bra bild av hur man fångar tittare, styr dramatik eller skapar humor. Kim har erfarenhet av hur man arbetar med bild för att styra både kvalitet och känslor samt känner till vikten av noggrannhet och tålamod när man ska producera film för sig själv, för arbetsgivare eller för sociala medier.