Film & Foto

Anna Neander

Undervisar i foto


Barthélémy Garcia

Kulturama medarbetare 55 2022
Photo: Jean-Baptiste Béranger.

Undervisar i foto

Barthélémy är född i Pertuis i Frankrike och bor i Sverige sedan 2011. Garcias konst ger oss tillfälle att rikta vår uppmärksamhet mot olika aspekter av vår fysiska omgivning som vi annars inte uppmärksammar men som har en viktig inverkan på våra liv. Han bearbetar livet i ofta vardagliga material och föremål. Under sin tid på Akademin Valand blev han besatt av värmeelement, och det kom senare att omfatta AC-anläggningar, mobilmaster, konstgräs och stormarknader.

Garcia har en konstnärlig kandidatexamen i fotografi och en konstnärlig magisterexamen i fotografi från Akademin Valand (nuförtiden HDK-Valand – Högskolan för konst och design) och studerade dessförinnan konsthistoria och arkeologi i Aix-en-Provence. Hans verk har visats på Röda Sten Konsthall i Göteborg, Galleri Format i Malmö, och nu senast FG2 i Göteborg. 2020 beviljades han Konstnärsnämndens assistentstipendium och 2021 Iaspis residens i Stockholm.


Øistein Sæthren Dahle

Kulturama medarbetare 93 2023

Undervisar i foto

Øistein är född i Norge men är bosatt i Stockholm. Han har bland annat en master i Fri konst från Tromsø Kunstakademi och en kandidat i fotografi från Akademin Valand. Utöver det har Øistein även studerat på Atelier Smedsby i Paris och på Lofoten folkhögskola. Han är också medgrundare av Mirari Residency. Øistein bearbetar sitt material länge efter det att själva bilderna har blivit tagna. Han skapar en relation till innehållet genom att arbeta i mörkrum, inordna bilderna i serier och genom att skapa artist books. Han fotograferar människor och miljöer som ofta har en plats i hans egna liv.


Kim Sundblad

Kulturama medarbetare 75 2023

Undervisar i film

Kim har filmat sedan 2005 och sedan 2013 arbetat inom film- och TV-produktion. Han har erfarenhet av de flesta typer av produktioner, såsom långfilm, kortfilm, reklam, dokumentär och musikvideos. Stefan har även arbetat med flera av Sveriges största TV-produktioner. Han har gjort många egna filmproduktioner i olika format där han skrivit manus, regisserat, fotat och redigerat. Han har dessutom en kanal på Youtube där han producerar filmer för den som vill lära sig saker om till exempel historia och rymden.

Kim har en gedigen kunskap i skillnaden mellan amatör- och proffsfilm. Han har bra bild av hur man fångar tittare, styr dramatik eller skapar humor. Kim har erfarenhet av hur man arbetar med bild för att styra både kvalitet och känslor samt känner till vikten av noggrannhet och tålamod när man ska producera film för sig själv, för arbetsgivare eller för sociala medier.