Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Musik

Albin Vesterberg

Undervisar i Piano


August Hugmark

Undervisar i Saxofon
Utbildad vid Musikhögskolan i Malmö, Lunnevad Folkhögskola och Ljungskile Folkhögskola. Yrkesverksam som altsaxofonist


Bengt Jonasson

Unknown.jpeg

Undervisar i Gitarr och Elgitarr

Bengt Jonasson är en erfaren kursledare och musiker med stor genrebredd. Han har undervisat i stränginstrument på grundskola, studieförbund, folkhögskola och musikhögskola sedan många år tillbaka. Sin egen utbildning har han bland annat från Kungliga Musikhögskolan. Några av de han spelat med är Hanna Ferm, Andreas Johnson, Mamadou Sene, Sofia Jannok och Patrik Isaksson. Bengt komponerar mycket musik och är verksam i ett flertal originalband. Han brinner för att dela med sig av sina musikaliska kunskaper och att se eleverna utvecklas.


Carl Asker

43.jpg

Undervisar i Piano

Calle är utbildad på SAE, Kulturama och SMI.
Han har lång erfarenhet av ensemblespel, både som keyboardist och gitarr/basist.
Han har turnerat utomlands med både körer och orkestrar. Genrebredden spänner från klassisk sång och opera till synthpop och progressiv metal.


Chiaki Kreslavskiy

20.jpg

Undervisar i Piano
Chiaki Kreslavskiy är utbildad vid University of Music and Performing Arts i Vienna och erhöll diplom för solist, kammarmusik och ackompanjemang för opera och konstsång. Mellan 2009 och 2018 arbetade hon som ackompanjatör i Vienna Conservatory. Sedan 2019 spelar hon på Vuxenbalett i Stockholm.


Christer Magnusson

47.jpg

Undervisar i Gitarr och Elgitarr


Christoffer Hofer

Undervisar i Gitarr och Elgitarr


Elena Grahovac

40.jpg

Undervisar i Piano

Högskoleutbildat och legitimerad Piano/Sång/Musikpedagog med lång erfarenhet av pedagogisk undervisning av barn, ungdomar och vuxna.


Elin Olsson

41.jpg

Undervisar i tvärflöjt

Elin har utbildat sig till tvärflöjtspedagog vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm, innan dess studerade hon två år på Kävesta Folkhögskolas musiklinje. Elin har även studerat tvärflöjt vid Royal Conservatoire of Scotland i Glasgow. Hon arbetar som tvärflöjtspedagog och frilansande musiker i både kammarmusikaliska och jazz/pop/rock-sammanhang. Att ge alla människor möjligheten att utvecklas och växa som människa och musiker är något som Elin brinner för i sin roll som lärare


Erik Henriksen

Undervisar i Congas & Latin percussion

Slagverkare som studerat slagverk på Conjunto folklorico på Cuba, Drummers Collective och Boys Harbor i New York. Har spelat slagverk i en mängd olika salsaband; bl.a. Hot Salsa.
Undervisar i slagverksteknik för Bongo, Congas, Timbales m.m. på Sollentuna Jazz Workshop och Kulturama.


Gustav Broman

3.jpg

Undervisar i Elbas och musikteori
Gustav Broman är musiker, lärare och kompositör. Han har en masterexamen i bas och komposition vid Dr. Langner Jazz Master i Hamburg och tidigare kandidatexamen i bas vid Kungliga Musikhögskolan. Yrkesverksam runt om i Europa. Har förutom musiken en extra plats i hjärtat för Ishockey, bildkonst och brödbakning. Läs mer på gustavbroman.com


Gustav Vikström

46.jpg

Undervisar i trummor

Gustav har spelat trummor sedan barnsben i kulturskolan. Han har pluggat till musiker på gymnasiet, Framnäs folkhögskola och RML och pluggar nu till musikpedagog på Stockholms Musikpedagogiska Institut.

Parallellt med studierna jobbar han som pedagog i trummor och är frilansande musiker.


Hampus Halling

44.jpg

Undervisar i "Spela i band"

Hampus har spelat trummor och gitarr i snart 20 år och varit aktiv som professionell musiker det senaste decenniet. Han spelar även fler instrument samt sjunger, skriver låtar och texter och producerar musik. Hampus är utbildad slagverkare hos privatlärare, på Rytmus Musikergymnasium och på Musikania


Ian Thomas Luxton

Classic.jpg

Undervisar i Akustisk gitarr och Elgitarr

Ian är en musiker från New York som flyttade till Sverige i hösten 2019. Han studerade klassisk gitarr på Portland State University, och var en av grundarna i Oregon Guitar Quartet. Han turnerade runt Nordamerika och Europa som gitarrist och sångare i gruppen STRFKR och Hockey bland andra, och jobbar nu som låtskrivare, producent och gitarrlärare.


Iryna Serotiuk

Ir-20.jpg

Undervisar i Piano och Dragspel

Iryna är en klassiskt skolad musiker med rötter i Ukraina. Hon gjorde sin högskoleutbildning både i Ukraina och på Kungl.Musikhögskolan i Stockholm. Irina arbetar som frilansmusiker och spelar mycket i Sverige och utomlands, samtidigt engagerar hon sig i musikundervisningen. Iryna kommer från en musiklärarfamilj och för nu musikarvet vidare och använder sin pappas pedagogiska metod där fokus ligger på att utveckla elevens gehör och rytmiska förmåga.


Jack Aprat

Undervisar i Piano


Jelena Kozlova

32.jpg

Undervisar i Gitarr
Jelena Kozlova är uppvuxen i Ryssland och har en utbildning på Art College med inriktning klassisk gitarr. Hon har även en högskoleutbildning som radiofysiker. 2001 flyttade Jelena till Sverige och nu håller hon på att avsluta sin utbildning som tvåämneslärare (musik o matematik) på Stockholms universitet. Jelena är en positiv och utåtriktad person som har lätt för att samarbeta. Hennes undervisning bygger på intresse, förståelse och övning. Hon är flexibel och öppen och för alltid en dialog med sina elever om undervisningens inriktning.


Kamala Lundin

34.jpg

Undervisar i Violin
Kamala Lundin är en dedikerad lärare som anpassar undervisningen till varje individs behov. Efter att ha undervisat elever i alla åldrar i drygt tio år har hon sett allt tydligare hur en trygg och utforskande miljö verkar ge de bästa förutsättningarna att lära sig nya saker fort, oavsett ålder eller tidigare erfarenhet. Tydlighet, glädje och närvaro är ord som beskriver Kamalas undervisning. Kamala har studerat violin vid Royal College of Music i London och utbildar sig för närvarande till Timani-lärare vid Musician’s Health and Movement Institute i Oslo. Timani är en metod för musiker att hitta det mest optimala sättet att använda kroppen när de sjunger eller spelar ett instrument.


Karl Wallmyr

21.jpg

Undervisar i Trumpet
Karl Wallmyr är utbildad musiker med inriktning jazz vid Kungliga musikhögskolan. Han är yrkesverksam musiker och kompositör.


Linnea Jonsson

Kulturama kurser 1.jpg

Undervisar i Trumpet
Linnea Jonsson kommer ursprungligen från Västerås där hon började spela trumpet som 8-åring. Intresset för jazz väcktes i tonåren när hon började spela i stans ungdomsstorband. Idag har Linnea en jazzkandidatexamen från Kungl. Musikhögskolan och är verksam som musiker och kompositör, bland annat som bandledare med egen kvartett.


Malin Axelsson

39.jpg

Undervisar i Piano
Är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Stockholms Musikpedagogiska Institut, i klassiskt pianospel och pianopedagogik. Har tidigare jobbat som pianolärare vid olika skolor i Stockholm – Solna kulturskola, Stockholm International School, Kulturama och på Lidingö, med elever i olika åldrar och på olika nivåer. Även kompat både barndans- och balettklasser vid bland annat Danscompagniet, Laisings Dansinstitut samt Balettakademien.

Har även ett intresse för andra genrer och populärmusik, att skriva och producera egen musik och hjälper gärna elever att utveckla sitt eget intresse för att skriva och skapa egen musik vid pianot.

Utgår från elevens nivå samt intressen inom olika genrer vid pianot på lektionerna – därifrån kan vi jobba vidare!


Maria Fortou

4.jpg

Undervisar i Piano
Maria Fortou är musikolog och utbildad pianist. Hon har en kandidatexamen i musikvetenskap och "Piano perfomance" samt examina i fuga och orkestrering, kontrapunkt och musikharmoni. Yrkesverksam pianolärare och musikpedagog.


Matilda Lindman Lundin

Undervisar i Cello


Mats Lundvall

8.jpg

Undervisar i Piano
Mats Lundvall är utbildad på Musikhögskolan i Stockholm. Han är yrkesverksam som pianist främst inom jazz, latinjazz och salsa samt undervisar i både piano och ensemble inom nämnda genrer.


Niklas Friberg

28.jpg

Undervisar i Gitarr
Niklas Friberg är en musikpedagogstudent på Stockholms Musikpedagogiska Institut i Flemingsberg och arbetar med undervisning parallellt med studierna. Han har spelat gitarr sedan ung ålder i kulturskolan och har pluggat musik i gymnasiet och på Sjöviks Folkhögskola i Dalarna.


Pia Livebrant

Kulturama-kurser-2.jpg

Undervisar i piano

Pia har arbetat på Kulturama i flera terminer och dessförinnan arbetat bl a som musik- och pianopedagog i mer än 20 års tid. Hennes musikaliska karriär innefattar alltifrån barnkör, allsångsledare på äldreboende till Bellmankonserter. Hon arbetar även på Drottningholms slottsteater sedan 1987, där hon bl a haft musikaliska visningar om 1700-talspoeten Carl Michael Bellman och sångsamlingar för barn med olika teatrala teman. Hon är i huvudsak utbildad på LHS i Stockholm och har gått ett flertal kurser i musikpedagogik bl a i Waldorfhögskolans regi.

"Lyhördhet och glädje i musicerandet är ledorden för mig. Jag blandar gärna teori och praktik i min piano undervisning, allt för att ge eleven en förståelse för hur musikens värld är uppbyggd.

Musik ska byggas utav glädje, av glädje bygger man musik...( Lill Lindfors) "


Robin Cochrane

43.jpg

Undervisar i Trummor

Robin Cochrane är trummis och slagverkare som fördjupat sig i afrikanska rytmer och olika folkmusiktraditioner såväl som jazz, reggae och soul/funk, och spelar bl.a. trummor med Ale Möllers Xenomania och Klas Jervors and the Dreamers, men driver också flera egna projekt, bl.a. konsertserien Klubb Mariama på Pygméteatern. Robin är utbildad vid folkmusikinstitutionen på Kungliga Musikhögskolan, och har undervisat och hållit flera workshops i framför allt afrikanska rytmer, världsmusik och flamenco för såväl barn som Musikhögskolestudenter.


Simon Lindholm

Undervisar i Gitarr och Elgitarr


Tassos Spiliotopoulos

22.jpg

Undervisar i Gitarr
Tassos Spiliotopoulos är gitarrlärare och aktiv musiker. Han har undervisat både i Sverige och Storbritannien. Tassos har släppt tre album med egen musik, medverkat i ytterligare ett antal produktioner samt turnerat i mer än femton länder. Tassos har skrivit boken 'Låtskrivaren', ett material för gitarrelever som vill börja skriva egna låtar. Han har även skrivit musik för tv, film och spel.


Ulf Lindén

31.jpg

Undervisar i Saxofon
Ulf Lindén är utbildad pedagog på SMI och har under mer än 20 år undervisat i saxofon och ensemblespel på Medborgarskolan/Kulturama. Han har ett glödande engagemang som pedagog och är en stor förmedlare av den afro-amerikanska musiktraditionen. Med stor pedagogisk förmåga förmedlar han kunskap om samspel och samtidigt lockar han fram det personliga uttrycket från var och en genom den fria improvisationen. År 2014 tog Ulf emot Stockholms stads stipendium för sin folkbildande kulturinsats i Medborgarskolan/Kulturama. Som musiker har Ulf spelat med grupper som Bolon Bata, Ahmadu Jah High Life Orchestra, Makonde m.fl. Ulf har således en solid kunskap i den jazz- och bluesorienterade musiken liksom den afrikanska musiken, vilket gör att hans kursdeltagare alltid får del av en spännande repertoar med många egna arrangemang som gör hans kurser unika.


Åke Eriksson

1.jpg

Undervisar i Trummor
Åke Eriksson är trumslagare sedan barnsben då de första trumstockarna tillverkades i träslöjden. Sedan första virveltrumman fått sig en dust fanns ingen återvändo. "Nu finns jag här för att dela med mig av mina erfarenheter efter 60 år av trumslageri. Nybörjare eller veteran spelar ingen roll. Alla är välkomna!"