Akustisk gitarr, elgitarr, elbas, banjo

Albin Fellebro

Undervisar i akustisk gitarr och elgitarr

Albin Fellebro är yrkesverksam som musiker och kursledare. Han har bland annat skrivit musik för Norrköpings symfoniorkester och spelat med en rad olika artister och band i diverse sammanhang. Under åren har han även tagit emot ett antal stipendier, senast Hagström-stipendiet 2021. Albin är utbildad på Betel musikinstitut, RML och Mellansels folkhögskola, för närvarande läser han musikpedagogik på SMI.


Bengt Jonasson

Unknown.jpeg

Undervisar i elbas, elgitarr och akustisk gitarr

Bengt Jonasson är en erfaren kursledare och musiker med stor genrebredd. Han har undervisat i stränginstrument på grundskola, studieförbund, folkhögskola och musikhögskola sedan många år tillbaka. Sin egen utbildning har han bland annat från Kungliga Musikhögskolan. Några av de han spelat med är Hanna Ferm, Andreas Johnson, Mamadou Sene, Sofia Jannok och Patrik Isaksson. Bengt komponerar mycket musik och är verksam i ett flertal originalband. Han brinner för att dela med sig av sina musikaliska kunskaper och att se eleverna utvecklas.


Benjamin Koverman

Kulturama medarbetare 95 2023

Undervisar i elbas

Benjamin Koverman är en frilansande musiker med en fot i både basvärlden och gitarrvärlden. Han har spelat med en mängd olika artister genom åren, såsom Cherrie, Janice, Cornelia Jakobs, Robin Stjernberg, Junie, Amanda Fondell med flera, men mest som basist åt bandet Smith & Thell. Benjamin har även undervisat på gymnasium, folkhögskola och kulturskola i Stockholmsområdet de senaste åren. Benjamin spelar in och komponerar mycket musik i sin studio på Östermalm och har en väldig bredd i sitt musiklyssnande och utövande. Allt från hårdaste hårdrocken till mjukaste balladerna.


Christoffer Hofer

Undervisar i akustisk gitarr och elgitarr    


Fredrik Jangdin

Kulturama medarbetare 46 2022.jpg

Undervisar i elbas

Fredrik Jangdin är en frilansade basist och pedagog som kommer från Örebro. Han flyttade till Stockholm på grund av musiken och har studerat musikerutbildningar på Bromma folkhögskola och RML (Rockmusikerlinjen) vid Birkagårdens folkhögskola. Just nu studerar han även på SMI (Stockholms Musikpedagogiska Institut) till musikpedagog. Han har bred kunskap inom många genrer som till exempel pop, rock, soul och jazz.

När Fredrik inte undervisar så spelar han i sammanhang som till exempel showproduktioner, med aktuella popartister eller egenskriven musik.


Jelena Kozlova

32.jpg

Undervisar i akustisk gitarr
Jelena Kozlova är uppvuxen i Ryssland och har en utbildning på Art College med inriktning klassisk gitarr. Hon har även en högskoleutbildning som radiofysiker. 2001 flyttade Jelena till Sverige och nu håller hon på att avsluta sin utbildning som tvåämneslärare (musik och matematik) på Stockholms universitet. Jelena är en positiv och utåtriktad person som har lätt för att samarbeta. Hennes undervisning bygger på intresse, förståelse och övning. Hon är flexibel och öppen och för alltid en dialog med sina elever om undervisningens inriktning.


Johnny Carlsson

Kulturama medarbetare 26 2021.jpg

Undervisar i banjo
Johnny har lett kurser i banjo, gitarr och mandolin sedan tidigt 80-tal. Främst är Johnny intresserad av folkmusik, traditionell jazz och blues. Han jobbar gärna med eget framtaget studiematerial för att kunna skräddarsy innehållet i en kurs optimalt efter elevernas behov. Sedan 1982 har han som hobbymusiker regelbundet spelat i flera svenska bluegrassband med turnéer i bland annat Sverige och övriga Norden.


Ludvig Berggren

Undervisar i akustisk gitarr och elgitarr

Ludvig Berggren har sin musikpedagogutbildning från SMI (Stockholms Musikpedagogiska Institut) och har undervisat både barn och vuxna sedan 2013. Han spelar både akustisk gitarr och elgitarr. När Ludvig spelar akustiskt spelar han gärna gypsy jazz, inspirerat av den legendariske belgiske gitarristen Django Reinhardt. Ludvig sjunger och kompar sig själv, gärna i genrer som folk- och singer/songwritertraditionen. På elgitarr spelar han både rock och jazz samt andra genrer inom den afroamerikanska traditionen.


Ras Tafari

Undervisar i akustisk gitarr

Ras Tafari (vars artistnamn är Maxie FreeMan) är turnerande musiker, låtskrivare, gitarrist och sångare.

Ras har jobbat med reggae och blues/soul och rockartister från Sverige, USA, Jamaica, England, Brasilien, Italien, Ghana, Nigeria och Gambia med flera och har lång erfarenhet av blues/ och reggaetraditioner (teknik och struktur, trum- och baskomp med mera).

Ras Tafari skriver det mesta materialet själv och turnerar med en rytmsektion bosatt i Italien. Ras finns även på Spotify. Han uppträder ofta solo med akustisk gitarr och kör blues, rock, funk- och reggaeballader. Ras spelar med och utan plektrum (utan plektrum för att kunna spela basgångar med tummen).

Ras Tafari undervisar även i Visor och ballader. Gösta Linderholm är en stor inspiration!