Akustisk gitarr, elgitarr, elbas, banjo

Albin Fellebro

Undervisar i akustisk gitarr och elgitarr

Albin Fellebro är yrkesverksam som musiker och kursledare. Han har bland annat skrivit musik för Norrköpings symfoniorkester och spelat med en rad olika artister och band i diverse sammanhang. Under åren har han även tagit emot ett antal stipendier, senast Hagström-stipendiet 2021. Albin är utbildad på Betel musikinstitut, RML och Mellansels folkhögskola, för närvarande läser han musikpedagogik på SMI.


Bengt Jonasson

Unknown.jpeg

Undervisar i elbas, elgitarr och akustisk gitarr

Bengt Jonasson är en erfaren kursledare och musiker med stor genrebredd. Han har undervisat i stränginstrument på grundskola, studieförbund, folkhögskola och musikhögskola sedan många år tillbaka. Sin egen utbildning har han bland annat från Kungliga Musikhögskolan. Några av de han spelat med är Hanna Ferm, Andreas Johnson, Mamadou Sene, Sofia Jannok och Patrik Isaksson. Bengt komponerar mycket musik och är verksam i ett flertal originalband. Han brinner för att dela med sig av sina musikaliska kunskaper och att se eleverna utvecklas.


Dannjel Markhed Maxe

Undervisar i akustisk gitarr och elgitarr
Dannjel är gitarrist och studerar på Stockholms Musikpedagogiska Institut(SMI). Dannjel spelar både elgitarr och akustisk gitarr i olika genrer men har en förkärlek till bluesen sen unga år.     


Edwin Zibergs

Undervisar i akustisk gitarr och elgitarr
Edwin Zibergs är multi-instrumentalist kompositör (akustisk gitarr och elgitarr, basist, pianist, trummis, percussionist och sångare). Edwin har en mångårig erfarenhet som live performer samt studiomusiker i Sverige och utomlands. Hans favoritgenrer är blues, rock , jazz, flamenco, fusion, folk, world music, fingerstyle....
YouTube : https://youtube.com/c/EdwinZibergOfficial
Instagram : https://www.instagram.com/edwinzibergofficial


Fredrik Jangdin

Kulturama medarbetare 46 2022.jpg

Undervisar i elbas

Fredrik Jangdin är en frilansade basist och pedagog som kommer från Örebro. Han flyttade till Stockholm på grund av musiken och har studerat musikerutbildningar på Bromma folkhögskola och RML (Rockmusikerlinjen) vid Birkagårdens folkhögskola. Just nu studerar han även på SMI (Stockholms Musikpedagogiska Institut) till musikpedagog. Han har bred kunskap inom många genrer som till exempel pop, rock, soul och jazz.

När Fredrik inte undervisar så spelar han i sammanhang som till exempel showproduktioner, med aktuella popartister eller egenskriven musik.


Isak Jakobsson

Kulturama medarbetare 71 2023

Undervisar i akustisk gitarr och elgitarr

Isak är gitarrist och låtskrivare och har mångårig erfarenhet av att arbeta som gitarrlärare. Isak har studerat musik både i Sverige och i USA. På Musicians Institute i Los Angeles studerade han för flera lärare med stor erfarenhet av musikbranschen. Isak blev framröstad som bäste gitarrist under studietiden på Musicians Institute. Han har också spelat i band med spelningar i Sverige, England och Italien.


Jelena Kozlova

32.jpg

Undervisar i akustisk gitarr
Jelena Kozlova är uppvuxen i Ryssland och har en utbildning på Art College med inriktning klassisk gitarr. Hon har även en högskoleutbildning som radiofysiker. 2001 flyttade Jelena till Sverige och nu håller hon på att avsluta sin utbildning som tvåämneslärare (musik och matematik) på Stockholms universitet. Jelena är en positiv och utåtriktad person som har lätt för att samarbeta. Hennes undervisning bygger på intresse, förståelse och övning. Hon är flexibel och öppen och för alltid en dialog med sina elever om undervisningens inriktning.


Johan Berggren

Kulturama medarbetare 89 2023

Undervisar i akustisk gitarr

Johan Berggren är en gitarrist ursprungligen från Lycksele. Han har utbildat sig på Framnäs folkhögskola, Skurups folkhögskola, Piteå Musikhögskola (rockmusiker) och utbildar sig just nu till elgitarrpedagog på Stockholms Musikpedagogiska Institut (SMI). Han har en bred musikalisk bakgrund, med en förkärlek till funk/soul och svensk folkmusik.


Johnny Carlsson

Kulturama medarbetare 26 2021.jpg

Undervisar i banjo
Johnny har lett kurser i banjo, gitarr och mandolin sedan tidigt 80-tal. Främst är Johnny intresserad av folkmusik, traditionell jazz och blues. Han jobbar gärna med eget framtaget studiematerial för att kunna skräddarsy innehållet i en kurs optimalt efter elevernas behov. Sedan 1982 har han som hobbymusiker regelbundet spelat i flera svenska bluegrassband med turnéer i bland annat Sverige och övriga Norden.


Kenneth Weissglas Frejd

Kulturama medarbetare 32 2021.jpg

Undervisar i akustisk gitarr

Kenneth Weissglas Frejd är i grunden klassisk gitarrist med en diplomexamen från Musikhögskolan i Malmö. Under ett långt yrkesliv har han varit aktiv som musiker i varierande sammanhang, framförallt har han arbetat som solist och ackompanjatör i olika konstellationer. Kenneth har också under sin karriär haft olika roller inom folkbildningsvärlden. Under många år undervisade han på folkhögskola, förutom i gitarr och ensemblespel, även i musikteori och scenisk gestaltning, samt i pedagogik med inriktning mot folkbildning. De senaste åren har Kenneth fördjupat sig i ett stort intresse, nämligen den svenska vistraditionen och är nu aktiv som vissångare i olika sammanhang.


Ludvig Berggren

Undervisar i akustisk gitarr och elgitarr

Ludvig Berggren har sin musikpedagogutbildning från SMI (Stockholms Musikpedagogiska Institut) och har undervisat både barn och vuxna sedan 2013. Han spelar både akustisk gitarr och elgitarr. När Ludvig spelar akustiskt spelar han gärna gypsy jazz, inspirerat av den legendariske belgiske gitarristen Django Reinhardt. Ludvig sjunger och kompar sig själv, gärna i genrer som folk- och singer/songwritertraditionen. På elgitarr spelar han både rock och jazz samt andra genrer inom den afroamerikanska traditionen.


Ras Tafari

Undervisar i akustisk gitarr

Ras Tafari (vars artistnamn är Maxie FreeMan) är turnerande musiker, låtskrivare, gitarrist och sångare.

Ras har jobbat med reggae och blues/soul och rockartister från Sverige, USA, Jamaica, England, Brasilien, Italien, Ghana, Nigeria och Gambia med flera och har lång erfarenhet av blues/ och reggaetraditioner (teknik och struktur, trum- och baskomp med mera).

Ras Tafari skriver det mesta materialet själv och turnerar med en rytmsektion bosatt i Italien. Ras finns även på Spotify. Han uppträder ofta solo med akustisk gitarr och kör blues, rock, funk- och reggaeballader. Ras spelar med och utan plektrum (utan plektrum för att kunna spela basgångar med tummen).

Ras Tafari undervisar även i Visor och ballader. Gösta Linderholm är en stor inspiration!


Sameh Alhaddad

Kulturama medarbetare 43 2022.png

Undervisar i elbas

Sameh Alhaddad är en utbildad och erfaren musiker som har spelat elbas och kontrabas sedan tidiga tonåren. Han har utbildat sig i klassisk musik vid musikhögskolan i Damaskus och nu även Stockholms Musikpedagogiska Institut (SMI). Han har erfarenhet av att spela alla genrer; allt ifrån heavy metal till jazz och orientalisk klassisk musik. Han har erfarenhet av att undervisa elever i alla åldrar och på alla nivåer.

När han inte undervisar spelar han i en klassisk orkester, en orientalisk internationell orkester och ett fusionorientaliskt band.