Presentationsteknik - att fånga publiken

Information

Nivå
Fortsättning
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Helena Karlsson
Startdatum
16 september 2024
Dag och tid
Måndagar 18:15-19:45
Antal tillfällen
3 st
Plats
Kulturama teatersalar
Virkesvägen 21
Nummer
68027
Avgift
1 100 kr
Fördjupa dina presentationstekniker och ta ditt talande till nästa nivå! Denna fortsättningskurs i presentationsteknik är designad för att hjälpa dig att finslipa dina redan befintliga färdigheter och introducera nya tekniker för att göra dina presentationer ännu mer engagerande och övertygande.

Om kursen

Innehåll och mål

Vill du utveckla din förmåga att tala inför en grupp eller publik och söker avancerade verktyg för att inte bara fånga utan även fördjupa åhörarnas intresse? Vår fortsättningskurs i presentationsteknik erbjuder strategier för att effektivt nå fram med ditt budskap, hantera komplexa frågeställningar, och skapa en bestående inverkan på din publik. Du kommer att få insikter i hur du anpassar ditt framträdande efter olika sammanhang, förbättrar din förmåga att hantera oväntade situationer och förbereder dig för att leverera dynamiska och minnesvärda presentationer.

Kursen passar dig som privatperson, egen företagare eller anställd som vill höja nivån på dina presentationer och bli en mästare på att kommunicera dina idéer. Perfekt för dig som redan har erfarenhet av att tala inför publik och vill utveckla din förmåga ytterligare.

Upplägg

Teori blandas med praktiska övningar genom en kombination av kroppsspråk, improvisation och scenisk gestaltning.

Förkunskaper

Du bör ha erfarenhet av att tala inför publik eller ha gått en grundkurs eller liknande tidigare.  

Kursledare

Helena Karlsson är teaterlärare, skådespelare, och föreläsare. Hon undervisar bla företagsledare, politiker och talare i retorik och framförandeteknik. På ett lustfyllt sätt arbetar Helena med kropp och röstmedvetenhet för att eleven ska stärka, lära känna och kunna använda sitt instrument på allra bästa sätt. Läs mer om Helena och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling. 

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för material tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns teaterkurser upp till fördjupningsnivå. Där erbjuder vi exempelvis Improvisation, Method Acting och Filmskådespelarteknik. På Kulturama hittar du också både deltids- och heltidsutbildningar inom film och scenkonst för vuxna. 

Bra att veta

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dansbutiken.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang