Teater - Method Acting - Prova på!

Information

Nivå
Nybörjare
Ålder
Vuxen 18+
Lärare
Catarina Vesterlund
Startdatum
20 augusti 2024
Dag och tid
Tisdag 19:50-20:50
Antal tillfällen
1 st
Plats
Kulturama teatersalar
Virkesvägen 21
Nummer
68020
Avgift
100 kr
Method Acting - metoden som bygger på skådespelarens inre arbete med närvaro, koncentration, inlevelse och äkthet.

Om kursen

Innehåll och Mål

Ett prova-på-tillfälle där du får chansen att undersöka om "Strasbergmetoden" är något för dig.

Skådespelarteknik för film och teater med utgångspunkt i den amerikanske teaterpedagogen Lee Strasbergs Method Acting. Kännetecknande för metoden är skådespelarens inre arbete med närvaro, koncentration, inlevelse och äkthet. Tanken är att använda hela sig själv i skådespelandet med sinnen, minnen, tankar och känslor. Tekniken utvecklades av Lee Strasberg och är en av många tekniker som vuxit fram som en tolkning av Konstantin Stanislavskijs arbetssätt. Strasberg grundade den berömda Actors Studio i New York där han undervisade fram till sin död 1982. Många av USA:s mest namnkunniga skådespelare har haft "The Method" som utgångspunkt för sitt arbete, som Al Pacino, Anne Bancroft, Jack Nicholson, Dustin Hoffman, Marlon Brando och många, många fler.

Upplägg

I Method Acting börjar man med avspännings-, koncentrations- och sinnesövningar för att öka inspiration, närvaro och äkthet på scenen. Vi integrerar övningarna i arbetet med scenframställning.

Förkunskaper

Du behöver inte ha några särskilda förkunskaper - det här är en prova på-kurs för dig som är nyfiken på Method Acting

Kursledare

Cacki (Catarina) Westerlund är skådespelare, regissör och teaterlärare. Hon har bla en fil.mag. i Teatervetenskap och är dessutom utbildad i Ebba Nilsdotters röstteknik. Läs mer om Cacki och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama hittar många spännande kurser och workshops för dig som vill utvecklas mer, exempelvis Monolog, Improvisation och Filmskådespeleri. Vi erbjuder också en en heltidsutbildning i teater för vuxna.

Bra att veta

Detta är ett prova-på-tillfälle. 

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang