Acting Gym/Audition prep

Information

Nivå
Fortsättning
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Amanda Erixon
Startdatum
13 oktober 2024
Dag och tid
Söndag 10:00-16:00
Antal tillfällen
1 st
Plats
Kulturama teatersalar
Virkesvägen 21
Nummer
67974
Avgift
850 kr
Ta din skådespelartalang till nästa nivå och förbered dig inför din nästa audition med personlig vägledning och feedback på denna workshop!

Om kursen

Innehåll och mål

En workshop där du som skådespelare får möjlighet att förbereda dig inför en audition med eget medtaget material eller välja från förslag på material som skickas ut inför workshopen. Varje deltagare får en chans att öva sitt material i en trygg och positiv miljö i masterclass-format med individuell feedback. Målet är att få befästa sina auditionfärdigheter och få med sig verktyg inför framtida förberedelser, med perspektiv både som skådespelare och åskådare. 

Upplägg

Det är valfritt om du vill jobba med en monolog eller en scen tillsammans med en annan skådespelare. Materialet du jobbar med kan vara på svenska eller engelska. Vi börjar med en gemensam uppvärmning av kroppen och rösten.

Förkunskaper

Du bör ha gått någon kurs tidigare i skådespeleri, minst en termin, eller ha motsvarande erfarenhet av att stå på scen eller medverka i film. Berätta gärna vid anmälan om dina tidigare erfarenheter av skådespeleri. Du arbetar utifrån dina egna förutsättningar, på individuell nivå. 

Kursledare

Amanda Erixon är utbildad i musikal vid Kulturamas vuxenutbildningar och sedan i skådespeleri vid Stella Adler Studio of Acting i New York. Hon har frilansat som skådespelerska i många år och även producerat egna teaterföreställningar. Hennes senaste roller var Ronja Rövardotter och Maria i Shakespeares Twelfth Night på The Players Theatre i New York. Hon har även regisserat barnteater och arbetar som ledare i teater för barn och unga på Kulturama. Utöver teaterscenen har hon medverkat i kortfilmer och reklam. Läs mer om Amanda och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling. 

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för material tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns teaterkurser upp till fördjupningsnivå. Där erbjuder vi exempelvis Method Acting, Filmskådespelarteknik och Improvisation. Vi har även kurser i sång och tal som kan passa dig som också vill utvecklas åt musikalhållet. Vill du satsa fullt ut har Kulturama också en teaterutbildning på heltid för vuxna. 

Bra att veta

Workshopen hålls söndag 13/10 med 45 minuters paus för lunch. 

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dansbutiken.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang