Scenkonstprojekt - genomför ditt egna scenkonstprojekt

Information

Nivå
Fortsättning
Ålder
Vuxen 18+
Lärare
Julia Skarland
Startdatum
19 oktober 2024
Dag och tid
Lör, Sön 10:00-16:00
Antal tillfällen
2 st
Plats
Kulturama teatersalar
Virkesvägen 21
Nummer
68012
Avgift
1 700 kr
Vill du genomföra ett scenkonstprojekt men vet inte i vilken ände du ska börja? I denna helgworkshop får du under två intensiva dagar lära dig producera ditt egna projekt, från idéstadie till praktiska förberedelser.

Om kursen

Innehåll och mål

Vill du genomföra ett scenkonstprojekt men vet inte i vilken ände du ska börja? Vill du sätta upp en teater- eller dansföreställning, ett stand-up-nummer eller något annat inom scenkonstområdet? I denna helgworkshop får du lära dig producera ditt egna projekt, från idéstadie till praktiska förberedelser. 

Kursen består i två delar, där vi första dagen lägger krut på idéprocessen. Genom brainstorming utvecklar du din redan befintliga vision eller formar en första idé till en uppsättning. Genom att skriva en projektbeskrivning lär du dig konkretisera din idé. Den andra dagen i förproduktionen lägger vi fokus på förberedelser, som består i att ta reda på hur projektet ska bli verklighet. Vi går igenom hur man söker projektstöd, hur man kontaktar scener där verket kan framföras, gör en budget och avrundar i en förenklad kollationering där vi muntligt presenterar projekten inför varandra. Efter kursen har du praktiska kunskaper om hur du kan ta vidare din uppsättningsidé med målet att framföra det inför publik.

Upplägg

Kursen är teoretisk med praktiska övningar.

Förkunskaper

Fortsättningskurs för dig med praktisk erfarenhet inom ett scenkonstområde. Kanske har du dansat några år och vill testa på att skapa din egna dansworkshop? Eller har du gått en teaterkurs och vill utmana dig genom att sätta upp en monologföreställning? Detta är en kurs för dig som vill ta nästa steg och göra ditt egna projekt! 

Kursledare

Julia Skarland är skådespelare och teaterregissör. Hon driver fri teatergrupp där hon både producerar och regisserar egna scenkonstprojekt. Hon studerar kandidat i teatervetenskap på Stockholms Universitet. Läs mer om Julia och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling. 

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för material tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns teaterkurser upp till fördjupningsnivå. Där erbjuder vi exempelvis Method Acting, Filmskådespelarteknik och Improvisation. Vi har även kurser i sång, musik och dans som kan passa dig som vill utvecklas åt musikalhållet. Vill du satsa fullt ut har Kulturama också en teaterutbildning på heltid för vuxna. 

Bra att veta

 

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dansbutiken.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang