Skapa karaktärer och miljöer - Film och TV

Information

Nivå
Öppen för alla
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Johan Bergman Lindfors
Startdatum
26 september 2024
Dag och tid
Torsdagar 19:45-21:15
Antal tillfällen
5 st
Plats
Kulturama skriv
Virkesvägen 21
Nummer
67979
Avgift
1 650 kr
Lär dig konsten att ge liv åt mångfacetterade personligheter och skapa miljöer som inte bara fungerar som bakgrund, utan som aktiva deltagare i berättelsen.

Om kursen

Innehåll och Mål

I denna kurs kommer vi att fördjupa oss i skapandet av minnesvärda karaktärer och de världar de bebor. Vi kommer att utforska olika aspekter av karaktärsutveckling och gestaltning, och hur miljöerna kan vara så mycket mer än bara en plats – de kan vara en karaktär i sig.

Vi kommer att undersöka olika tekniker för att skapa karaktärer både inom och utanför berättelsen. Genom föreläsningar, diskussioner och praktiska skrivövningar kommer du att lära dig att bygga upp trovärdiga, engagerande och spännande karaktärer och miljöer. Kursens fokus ligger på att skriva karaktärer och miljöer för film och TV.

Upplägg

För att fördjupa din förståelse och ditt manushantverk kommer du att få hemuppgifter att arbeta med. Vi kommer också att läsa och ge konstruktiv feedback på varandras manustexter för att hjälpa dig växa som berättare.

Förkunskaper

Du behöver inga förkunskaper förutom en passion för film och en vilja att utforska nya idéer.

Kursledare

Johan Bergman Lindfors är en erfaren kursledare och manusförfattare. Han har bland annat varit med och skrivit den danska tv-serien "Hjärtslag", pjäsen "1001 Nights - Now" i England samt den mångfaldigt prisbelönta korta spelfilmen "Möte med ondskan" (Young Critics Award på filmfestivalen i Cannes, Gold Hugo Award i Chicago och Ingmar Bergmanpriset på Guldbaggegalan 2002). Läs mer om Johan och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Det tillkommer inga extra kostnader för kursmaterial. Ta med dig din föredragna skrivutrustning - laptop, penna och papper, eller både och.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama hittar många spännande kurser och workshops för dig som vill utvecklas mer, exempelvis Skriva manus för film och TV, Kreativt skrivande, Reflekterande skrivande och Kom igång och skriv.    

Bra att veta 

Kursen går vecka 39, 41, 43, 45 och 47. Ta med papper, penna och/eller laptop.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang