Färdighetsprov särskild variant Animation

Instruktioner inför gymnasievalet 2024

För att bli behörig till detta program krävs ett godkänt färdighetsprov.
Välj en av uppgifterna 1a eller 1b:

  • Uppgift 1a – Storyboard
    Skapa en storyboard med tre bilder och beskrivande text. Storyboarden ska visa en scen från din vardag. Använd gärna en storyboardmall som passar på ett A4. Tänk på att syftet med en storyboard är att förmedla en scen genom bild och text. Teckna och skriv tydligt. Använd gärna symboler och pilar för att visa handling och rörelse.

  • Uppgift 1b – Stop motion
    Skapa en kort stop motion-animation. Klippet får max vara en minut långt och ska visa någon form av rörelse. Det kan till exempel vara en studsande boll, en person som går eller en blomma som slår ut. Tekniker som du kan använda är till exempel cut out, dockanimation, leranimation eller pixilation. Det finns bra appar som du kan använda med en mobiltelefon. Tänk på att ställa mobilen/kameran stadigt i ett stativ eller liknande.
  • Uppgift 2 – Kort personligt brev
    Skriv ett kort brev där du berättar lite om dig själv och om någon typ av animation du tycker om och känner dig inspirerad av. Det kan till exempel vara en tecknad film, animation i ett spel eller som effekt i en spelfilm. Brevet bör vara ca 200 ord.

Maila inskannad/fotograferad bild (PDF, JPG, PNG för uppgift 1a) eller videolänk (YouTube eller Vimeo för uppgift 1b) tillsammans med ditt personliga brev till: animation.gy@kulturama.se
Sista dag att skicka färdighetsprovet: fredag 31 maj

Instruktionerna kommer även att skickas ut med e-post till sökande efter 17 maj.

Om du redan gjort ditt färdighetsprov under första omgången och fått en poäng ska du INTE göra provet igen.